05august

Vaadake, kes tulid. Üleminekutesuvi 2.0

VTB Ühisliiga klubid jätkavad üleminekuteturul tööd, koostades hooajaks 2015/16 meeskondi. Meie koduleht toob välja viimaste nädalate kõige kõlavamad värbamised.

Lokomotiv-Kuban. Brian Randle, Aleksei Zozulin, Dontaye Draper (pildil)

Krasnodarlased jätsid kahe hooaja vahel hüvasti Derrick Browniga, kuid leidsid talle väärt vahetuse. Brian Randle on oma kaasmaalasele sarnaselt tugev kiirrünnakutel ja läbimurretel, samuti suudab tabada keskjoonelt ning on ka tipptasemel kaitsemängija.

Aleksei Zozulin võitis viimasel kolmel aastal CSKA koosseisus VTB Ühisliiga, kuid lahkus suvel suurema mänguaja soovi tõttu meeskonnast. Lokos tuleb samuti mänguminutid välja teenida, kuid kindlasti muudab kogenud pallur Kubani meeskonna pingi pikemaks ja ühtlasemaks.

Veel üks puna-rohelisi tugevdav võitleja on Dontaye Draper. Kindel kaitse, oskus mängu organiseerida, Euroopa suurklubide (Real, Anadolu Efes) kogemus – see kõik iseloomustab 30-aastast Horvaatia passiga ameeriklasest mängujuhti. Krasnodari fännid loodavad, et tagaliini täiendaks ka Dairis Bertans, kelle ületoomise kampaania pole „raudteelastel“ veel lõppenud.
 

Nižni Novgorod. Eric Maynor, Ivan Strebkov, Victor Rudd (pildil)

Fännide lemmik ja Nižni üks liidreid Taylor Rochestie siirdus Tel Avivi Maccabisse. Nižnilaste kurbus asendus pärast Eric Maynori värbamist optimismiga. Too mängujuht oli enne rasket põlvevigastust NBAs heas kirjas. Nüüd otsib ameeriklane karjäärile uut hingamist. Nižni Novgorod on koht, kus paljud andekad mängijad löövad särama ja näitavad kogu oma potentsiaali.

Eriti hästi õnnestub nižnilastel „avada“ vene korvpallureid. Avtodoris laenul olnud ja CSKAs ässade selja taga istunud Ivan Strebkov püüab Ainars Bagatskise meeskonnas puhuda oma profikarjäärile tõelise hoo sisse.

Victor Rudd ei suutnud NCAAst NBAsse minna, mängides D-Liigas ja suveliigas. Universaalne ääremängija otsustas nüüd proovida õnne Euroopas. Rudd mängib number „kolme“ ja „nelja“ positsioonil, elavdades volgalaste rünnakut oma agressiivsusega ja rõõmustades publikut õhulendudega.
 

Zenit. Zabian Dowdell, Pavel Antipov (pildil), Dmitri Golovin

Zeniti eelmise hooaja juhtmängijaid Walter Hodge ei uuendanud lepingut. Nüüd peab mängujuhi koha täitma Zabian Dowdell. Kohe tuleb märkida, et kogenud ameeriklane on välkkiire ja resultatiivse Hodge’i vastand. Dowdell pole nii särav ega individuaalselt tugev, kuid see-eest stabiilne ja mitmekülgne: mängib pikkadega pick’n’rolli, murrab läbi, on kindel kaitses.

Nižni Novgorodist Peterburi liikunud Dmitri Golovin ei vea samuti alt: sportlikult ülbe tagamees teenib oma minutid välja.

Samuti jättis Zenit hüvasti Pavel Spiridonovi ja Dejan Borovnjakiga. Neid asendab valge-siniste ridades Vassili Karasjovile Venemaa üliõpilaskoondise ajast hästi tuttav Pavel Antipov. Ääremängija sai mänguaega isegi hooajal 2014/15 kahe võrdse viisikuga UNICSis, Peterburis loodab noor venelane veel suuremale mänguajale. Sellele peaks kaasa aitama Paveli suutlikkus mängida nii väikese kui ka suure ääre kohal. Liikuv 24-aastane mängija on piisavalt kogenud ja suudab piiterlasi aidata.
 

UNICS. Latavious Williams, Jevgeni Fidii (pildil)

Särav ja efektne Latavious Williams tõstab kaasanlaste atleetlikkuse astme võrra kõrgemale, samuti UNICSi sattumise paremate hetkede TOPides.

UNICSi koosseisus on veel üks uus ääremängija Jevgeni Fidii. Noor venelane peab Tatarimaa võistkonnas mänguaja teenimiseks vägagi pingutama.
 

Avtodor. Jeff Brooks (pildil), Jevgeni Kolesnikov

Jeff Brooks oli hooajal 2014/15 Itaalia liiga võitnud Sassari üks juhtmängijaid. Saraatovlased loodavad, et ta paneb endast rääkima kui tõelisest tähest. Brooks suudab tegutseda mõlemal ääremängija kohal, ehkki Avtodoris nähakse teda esmajoones „number kolmena“. Hea kaugvisete tabavusprotsent, kindel tegutsemine kiires mängus ja sitkus kaitses peavad koos saraatovlaste agressiivse mängustiiliga aitama mängija uuele tasemele.

Lepingu allkirjastamine paljudes võitlustes järeleproovitud Jevgeni Kolesnikoviga aitab Avtodoril luua tasakaalu venelaste ja leegionäride vahel ning muudab pingi pikemaks.
 

Astana. Aleksei Žukanenko (pildil), Adam Kemp, Kenny Hayes

Aleksei Žukanenko on terve karjääri veetnud Venemaa suurklubides, kuid ei suutnud rollimängijast kaugemale jõuda. Üleminek tagasihoidlikumasse, kuid ambitsioonikasse Kasahstani klubisse võib anda kogenud tsentri karjäärile uue hingamise. Seda enam, et selle ampluaa mängijale tähendab 29 eluaastat alles algust.

Astana gabariite suurendab ka 208 cm pikkune ääremängija Adam Kemp. Õnnestunud hooaeg Makedoonia klubis Feni Industries aitas Adamil end proovida juba tõsisemal tasemel. Ta pole nii särav kui tema tuntud nimekaim Shawn Kemp, kuid võib olla tulemuslik ja suurendab kasahhide jõudu lauavõitluses.

Mängujuht Kenny Hayes on Euroopas endale juba nime teinud. Kuulutatud hooaja 2011/12 NBA D-Liiga kõige arenenumaks mängijaks, veetis ta kaks aastat Iisraelis, mulluse hooaja aga Itaalia Cremonas. Hayes kogus 28 mängus keskmiselt 15,4 punkti – kolla-siniste liider Jerry Johnson saab korralikku tuge.


Jenissei. Aleksei Vzdõhhalkin, Tim Olbrecht (pildil), Pavel Spiridonov

Jenisseis vahetus peatreener – tüüri võttis üle venelasest spetsialist Oleg Okulov. Krasnojarski fännid tahavad hooajal 2015/16 näha teistsugust korvpalli, eelkõige aga teistsuguseid tulemusi. Värbamised annavad alust optimismiks. Aleksei Vzdõhhalkin oli eelmisel hooajal Avtodori kapten. Tagamees on vajalik nii riietusruumis kui ka kolmesejoone taga. Tabavusprotsent 43,1 viis mehe Ühisliiga snaiprite esikümnesse.

Jenissei koosseisus on veel üks tugev vene mängija, Pavel Spiridonov. 24-aastane ääremängija tegi 2014/15 Zenitis hea hooaja teise poole, seejuures on tal veel nähtavalt arenguruumi.

Tim Olbrecht on 27-aastane kogenud ja meisterlik keskmängija. Sakslane on kahel korral mänginud NBA D-Liigas ning lühikest aega ka Houston Rocketsis ja Philadelphia 76ersis. Olbrecht on tiitlivõistlustel kaitsnud maa koondise au. Eelmisel hooajal esindas Tim Ulmi, kellega jõudis Bundesliga play-off’i. Krasnojarskis loodetakse kogukalt „number viielt“, kes kõige ohtlikum on vahetult korvi lähistel, palju.
 

Krasnõi Oktjabr. Dmitri Sokolov, JaJuan Johnson (pildil), DJ Cooper, Richard Guinn, Quinton Hosley

Krasnõi Oktjabr alustas turul aktiivset tööd alles juuli lõpus. See-eest on kampaania operatiivne ja näib, et täiesti edukas. Reedel sai teatavaks, et meeskonda täiendab Dmitri Sokolov. Tsenter mängis viimastel aastatel kõige kõrgemal tasemel: CSKAs, UNICSis, Venemaa koondises. Sokolov polnud liider, kuid talle võis alati loota. Suur hulk musta tööd, lauavõitlus ja võimsad pealtpanekud teevad Dmitrist kindla mängumehe.

2011. aasta NBA draft’is 27ndana valitud JaJuan Johnson tugevdab samuti tsentri positsiooni. Ameeriklase liikuvus ja atleetlikkus aitavad tal hakkama saada ka suure ääre kohal. JaJuan tegi Euroopas kaks edukat hooaega (Pistoia, Besiktas), kogudes mõlemal juhul mängus keskmiselt 14 punkti ja 6 lauapalli.

Richard Guinn esindas aastatel 2011-2013 Zaporižje Ferro-ZNTUd, kus teda juhendas Krasnõi Oktjabri praegune peatreener Kirill Bolšakov, üheks kaaslaseks aga Volgogradis hästi tuntud Randy Culpepper. Ääremängijast vaevalt kujuneb samasugune karismaatiline liider, kuid suurepärane kaugvise ja oskus tegutseda korvi all peaks andma soliidse mänguaja.

Krasnõi Oktjabri veel üks universaalne mängija on äär Quinton Hosley. Gruusia koondise kogemusega ameeriklane on ühtviisi kasulik väljaku mõlemas otsas. „Väikese“ koosseisu korral on Quinton võimeline tegutsema ka suure ääre positsioonil.

DJ Cooper on Ühisliiga fännidele hästi tuttav Jenisseist. Ta kerkis hooaja 2014/15 parimaks söödumeheks (mängus keskmiselt 9,3). Jaanuaris püstitas ameeriklane mängus Astanaga ühe mängu korvisöötude rekordi (23). Pärast suurepärast hooaega seostati Cooperit NBAga, kuid ta valis Volgogradi. DJ peab hoidma „terasesulatajate“ rünnakuid kontrolli all, mullu sumbusid need sageli individuaalsetesse üritamistesse.


Vaadake, kes tulid. Üleminekutesuvi 1.0

Jaga
Meeldib?
30
Sponsors