30august

BK Krasnõi Oktjabr ei osale hooajal 2016/17 VTB Ühisliigas

Volgogradi klubi ei täitnud korvpalli arbitraažikohtu otsust ja on FIBA sanktsioonide all. Klubi saali ei kinnitatud spordivõistluste läbiviimiseks.

FIBA sisemine juhend keelab korvpalli arbitraažitribunali otsuseid mitte täitvatel klubidel uute mängijate registreerimise. BAT tegi 2016. aasta jaanuarist märtsini BK Krasnõi Oktjabri osas kaks niisugust otsust seoses palgavõlgnevustega meeskonna endistele mängijatele ja treeneritele.

VTB Ühisliiga juhtkond pöördus mitmel korral ametliku kirjaga klubi poole, kus paluti selgitada vaidluse lahendamise viisid ja tähtajad, samuti pakuti võimalust konsultatsiooniks. Sama kehtis ka korvpalliklubi Volgograd kohta – juriidiliselt võinuks see liigaga liituda ainult Krasnõi Oktjabri õigusjärglasena koos kõigi õiguste ja kohustustega.

Ühisliiga sai 29. augustil kinnituse, et Krasnõi Oktjabri ametlik koduhall, Volgogradi ametiühingute spordipalee ei pääsenud Venemaa spordiobjektide registrisse ega saa seaduse järgi võõrustada ametlikke spordivõistlusi.

BK Krasnõi Oktjabr saatis 30. augustil Ühisliigale kirja, milles teatas turniirist loobumisest.

VTB Ühisliiga peadirektor Ilona Korstin:
„On väga kahju Volgogradi kaotamise üle, kuid klubi ei jäta meile üks kuu enne hooaja algust valikuvõimalust: pole meeskonda, pole mängusaali ega ka mingit püüdu neid probleeme lahendada. Pakkusime lõpuni oma abi ja lootsime olukorda mõjutada, kuid ei saanud mingit vastust. Volgogradi fännid väärivad paremat – kompetentse juhtkonnaga klubi, mis oleks oma töös valmis täitma õiguslikke ja eetilisi norme. Nüüd peame kiirelt otsustama, kuidas viia turniir läbi Krasnõi Oktjabri puudumisel ja püüda kahjusid minimeerida.“

Jaga
Meeldib?
-4
Sponsors