12mai

Joaquin Colom:
Koos Langfordiga mängimine pakub suurt rahuldust

Nižni Novgorodi kindlalt (3-0) üle mänginud UNICS jõudis poolfinaali ega kavatse saavutatul peatuda.
Kaasanlaste üks liidreid, hooaja parima „kuuenda“ mängija nominent Joaquin Colom rääkis meie kodulehele antud intervjuus oma rollist meeskonnas, hindas Keith Langfordi panust UNICSi edusse, tunnistas, et läks talvises Kaasanis harva tänavale ja selgitas, kuidas on poolfinaalis võimalik alistada Zenit.

Mille poolest jäi teile meelde Nižni Novgorodiga mängitud veerandfinaalseeria? Kas võib öelda, et võit tuli verevaeselt?
Ei-ei, see pole nii. Mänge ei saanud nimetada kergeteks, sest Nižni on väga ohtlik vastane. Püüdsime tegutseda ratsionaalselt ja keskendunult. Leidsime kaitse ja rünnaku vahel sobiva tasakaalu ning suutsime seeria kolme mänguga lõpetada.

Teie ja Latavious Williamsi koostöö toob igas mängus efektseid hetki ning seeria Nižniga polnud erand. Mõistate teineteist ilmselt juba sõnadeta? Seda enam, et olete Hispaanias koos mänginud…
Me tõepoolest mõistame teineteist sõnadeta! Me mõlemad teame, mida teine kavatseb järgmisel hetkel teha. Mõnikord mõtleme varem mitu käiku ette. Eelmisel hooajal mängisime koos Hispaanias Bilbaos ja ka seal tuli koostöö välja. UNICSis see jätkub. Niisuguse kaaslase nagu Williamsiga on lihtne kontakti leida, sest ta on atleetlik, kiire ja tark.

UNICSis on olemas vaieldamatu liider – Ühisliiga hooaja suurim korvikütt Keith Langford. Kui raske on mängida kõrvuti nii särava korvpalluriga?
Raske? Vastupidi – Keithiga koos mängimine pakub suurt rahuldust. Ta on Euroopa üks paremaid snaipreid. Tema loodav teravus aitab tervel meeskonnal ratsionaalselt tegutseda. Seda enam, et kaitsjad keskenduvad temale ja see tähendab, et teistel meestel avaneb võimalus vabaks pääseda. Mõistame teineteist hästi ja püüan talle luua võimalikult palju rünnakuvõimalusi.

Sekkute enamasti vahetusmängijate pingilt… Tulemuste järgi näib, et sel pole teile erilist tähtsust?
Mul tõesti pole suurt vahet, kas alustan esimestest minutitest või pingilt. See pole tänapäeva korvpallis eriti tähtis. Saan oma mänguaja igal juhul kätte. Tänu sellele õnnestub põhi- ja vahetusmängijate vahel leida sobiv tasakaal. Arvan, et tähtis pole mitte see, kes alustab mängu, vaid see, kes mängib otsustavatel hetkedel, lõpus. Lõppude-lõpuks on ainus tähtis asi, kumb võidab. Mida rohkem võite, seda parem. UNICS püüdleb just selle poole.

Kas olete väärt VTB Ühisliiga parima „kuuenda“ mängija auhinda? Keda veel ses rollis esile tõstaksite?
(Naerab.) Raske öelda. Kui ausalt, siis on kõik nominendid seda nimetust väärt. Kõik on väga head korvpallurid. Juba paremate nimekirjas on olla tore ja hinnatav. Võita aga – suur au.

Kui raske oli kohaneda kõva kaitse pooldaja Jevgeni Pašutini nõudmistega?
Mul pole raske Pašutiniga töötada. Tema korvpalli mängimise stiil sobib mulle väga. Mõistame hooaja käigus teineteist üha paremini. Ta annab mulle võimaluse jääda iseendaks ja aitab areneda.

Saate Venemaal oma esimese välisklubi kogemuse. Rääkige teile uuel maal kohanemisest!
Kohanesin kardetust palju kiiremini. Alguses aitasid meeskonnakaaslased ja klubi töötajad mind kõiges. Kaasan on klassikaline linn, kus kõik on olemas. Tõsi, on üks probleem. See on keel. Mina ei oska vene keelt. Kaugeltki kõik ei räägi aga kahjuks inglise keelt. Kuid aja jooksul ja tõlgi abiga on kõik muutunud arusaadavamaks.

Kas olite varem lund näinud? Kas oskasite oodata nõnda külma talve?
Lumega mind ei üllata. Sündisin Andorras ja seal on päris lumised talved. Aga muidugi mitte nii külm. Kaasanis püüdsin talvel võimalikult harva tänavale minna.

Kellega sõbrustate meeskonnas kõige rohkem? Instagramist võib leida koos Arturas Milaknise ja Marko Baniciga tehtud pilte…
Meil on väga hea sisekliima. See on tõsi, et veedan rohkem aega koos Marko Banici ja Arturas Milaknisega. Markoga teame teineteist juba Hispaanias mängimise ajast ja ta oskab ka hispaania keelt. Meil on hea võistkond ja veedame sageli lõbusalt koos aega. Mõnikord sööme õhtust koos Williamsi ja Anton Ponkrašoviga.

Teie poolfinaalivastane on Zenit. Mida peate nende üle mängimiseks tegema?
Esmajoones peame tegutsema targalt ja võimsalt. On väga tähtis kodus võita – see on seerias võtmetähtsusega. Vastane on suurepärases vormis ja midagi kerget ei tule.

UNICS alistas põhihooajal kõik Ühisliiga meeskonnad peale CSKA. Kui kohtute armeelastega finaalis, kas teil leidub midagi neid üllatavat?
Peame mõtlema eelseisvatele mängudele ja mitte liiga kaugele ette. Meid ootab Zenitiga peetav seeria, CSKAd aga kohtumised Himkiga. Mängime poolfinaalis väga tugeva vastasega ja peame igaks kohtumiseks hoolsalt keskenduma.

Jaga
Meeldib?
16
Sponsors