09juuni

Viktor Hrjapa:
TĂ€navune hooaeg on viimase kaheksa aasta parim!

Pärast VTB Ühisliiga järjekordse hooaja lõppemist andis meie kodulehele intervjuu CSKA kapten Viktor Hrjapa.

Lühikese ajaga käevigastusest tervenenud 33-aastane venelane suutis jõuda Euroliiga ja VTB Ühisliiga play-off’i ajaks tippvormi. Hrjapa panust meeskonna edusse pole võimalik ülehinnata.
Viktor tunnistas meie kodulehele antud intervjuus, et ei mõtle veel karjääri lõpetamisele, tunnustas Ühisliiga tugevnenud konkurentsi, meenutas kõige edukamaid hooaegu CSKAga ja tänas fänne toetuse eest.

Kuidas VTB Ühisliiga meister ennast tunneb? Millised on emotsioonid?
Olen väga õnnelik, et kõik seatud sihid õnnestus täita. Lõpuks saame oma VTB Ühisliigas ja Euroliigas saavutatud võite nautida. Keegi sõidab puhkusele, Miloš Teodosic ja Nando De Colo liituvad oma maa koondistega OM-valikturniirideks. Soovin kõigile meeskonnakaaslastele edu ja head puhkust.

Kas tänavust Ühisliiga finaali võib pidada CSKA viimaste aastate raskeimaks?
Meil polnud ka varem kerged finaalseeriad. Mängudeks CSKAga valmistutakse alati eriliselt, seetõttu tuleb iga võit välja võidelda, niisama ei anna keegi mänge ära.

Kas tšempionaadi enda tase on tõusnud?
Kahtlemata, VTB Ühisliiga tase oli sel hooajal väga kõrge. Põhiturniir näitas, kui tähtis on igas mängus võidelda, et mitte sattuda põhikonkurendiga juba esimeses ringis kokku – nagu juhtus Lokomotiv-Kubani ja Himki veerandfinaalis. Märgiline oli seegi, et esmakordselt jõudis kaks VTB Ühisliiga meeskonda Euroliiga Final Fouri.

Armeelased võitsid VTB Ühisliiga ja Euroliiga, said kuldmedalid Ühis-noorteliigas ja duublite turniiril. Kas tänavust hooaega võib pidada CSKA ajaloo parimaks?
Arvan, et sama edukaid hooaegu on olnud ka varem, näiteks 2005/06 ja 2007/08, kui samuti võitsime Euroliiga. Siis teenisime kulla ka Venemaa karikavõistlustel. Seetõttu on õigem öelda, et tänavune hooaeg oli viimase 8 aasta parim.

Kerkisite Euroliiga finaali peakangelaseks, olite VTB Ühisliiga finaalseerias võtmemängija… Kas olete mõelnud niisugusel positiivsel lainel karjääri lõpetamisest?
Ei, sellele pole ma mõelnud. Mul on lepingusse kirjutatud optsioon, kõik sõltub klubist. Kui ma oleksin igal hooajal mõelnud positiivsel lainel lõpetamisest, jätnuks ma korvpalli 20-aastasena.

Praegu on käimas NBA finaal. Kas elate kaasa rahvuskaaslastele Timofei Mozgovile ja Saša Kaunale?
Jah, väga. Varem ei jälginud ma NBAd üldse, kuid nüüd on finaalmängude vaatamiseks põhjust.

See hooaeg jääb CSKA fännidele kauaks meelde. Teil on praegu, pärast viimast mängu, võimalus neid toetuse eest tänada.
Suur aitäh neile! Fännid võivad kõiki võite tähistada koos meiega. Nad järgnesid sel hooajal kõikjal meeskonnale ja toetasid aktiivselt! Neid oli kogu aeg kuulda Euroliiga Final Fouri ajal ja ka VTB Ühisliigas, kui Kaasanis peetud mängudel oli arvukalt fänne. Olen väga rõõmus, et fännid on tulemusest sõltumata meiega. Tänane võit on meile ühine.

Jaga
Meeldib?
16
Sponsors