19mai

Duško Ivanovic:
Mul on plaan CSKA peatamiseks

Himki peatreener Duško Ivanovic tuli klubisse hooaja keskel, tegi vajalikud korrektiivid ja valmistab nüüd meeskonda ette põhimõtteliseks vastasseisuks CSKAga, mis toimub VTB Ühisliiga poolfinaalis.
Montenegrolasest juhendaja jagas meie kodulehele antud intervjuus eelseisva superseeriaga seotud mõtteid, rääkis, kes viib Himkis tema ideed väljakul ellu ja tunnistas, et tal on olemas plaan, mis peab aitama CSKA peatada.

Tulite meeskonda hooaja käigus. Mida muutsite esmajärjekorras?
Igal treeneril on oma mängufilosoofia. Püüan muuta meeskonna mängu, kuid mitte kardinaalselt, vaid teha teatud ümberkorraldused. Minu eelkäija Rimas Kurtinaitis tegi ära suure töö, Himki mängis tema käe all ilusat korvpalli, kuid treener vastutab alati tulemuse eest. Kui alles tulin Himkisse, polnud meeskond valmis tegutsema kõik 40 minutit agressiivselt, seetõttu pöörasin treeningutel esmajärjekorras tähelepanu füüsisele. Praegu on meil süsteem tasakaalus ja enne poolfinaali CSKAga ei muutnud me treeningutel midagi – milleks muuta töötavat süsteemi, eriti nii tähtsate mängude eel?

Kas olete pidanud meeskonna liidritega eraldi jutuajamisi, et oma filosoofia, nõudmised ja nägemus sellest, kuidas Himki mängima peaks, nendeni viia?
Niisugused kohtumised olid mõne mängijaga, aga ma ei pööraks sellele suuremat tähelepanu.

Treeneril on meeskonnas alati tema ideede peamine elluviija. Kes see teil on?
Minu meeskondades täidavad seda rolli alati mängujuhid. Himkis seega Rice ja Koponen.

Paul Davis, James augustine, Ruslan Patejev – kas on võimalik näha kedagi neist eesliinimeestest seerias CSKAga?
Ruslan on hooaja lõpuni audis ega saa kindlasti neis mängudes osaleda. Davis ja Augustine harjutavad koos meeskonnaga, kuid Jamesi hüppeliiges teeb veel valu. Ta üritab väljakule tulla, kuid tema osalemise küsimuse otsustame viimastel treeningutel. Ka Paul on alustanud harjutamist, kuid tema ja Augustine’i juhtumid on erinevad. Davis pole kaua aega mänginud ja on kaotanud vajaliku rütmi. Olen kindel, et seeria kujuneb pikemaks ja meil avaneb võimalus neid mängitada.

CSKA on mitmekülgne meeskond, keda on raske peatada. Arvatavasti on teil juba olemas plaan, kuidas armeelastele vastu seista?
Jah, niisugune plaan on olemas. Kuid mina ei lähe väljakule, minu ideid realiseerivad mängijad ja seetõttu sõltub kõik neist. CSKA on praegu tõesti hea. Kui mitte arvestada Euroliiga finaalis Fenerbahcega peetud mängu neljandat veerandaega, mängivad nad väga hästi. See puudutab nii nende kaitset kui ka rünnakut. Meeskond on väga andekas, neil on palju mängijaid, kes võimelised skoori tegema. CSKA liidrid „loevad“ hästi mängu ja vastutavad meeskonna rünnaku korraldamise eest. Nad võitsid Euroliiga teenitult.

Kellelt Himki mängijatest te eriti ootate mängutaseme kvalitatiivset hüpet?
Lihtsalt loodan, et terve meeskond mängib senisest paremini. Me kõik tahame jõuda finaali ja võidelda tiitli eest. Seerias CSKAga peab iga mees tegutsema varasemast paremini. See ongi minu põhiline eesmärk ja soov.

Olete töötanud paljudes klubides, sealhulgas Barcelonas, Vitorias, Ateena Panathinaikoses. Milline eelmistest meeskondadest meenutab teile kõige rohkem Himkit?
Olen töötanud suurte traditsioonidega klubides, kuid neist igaüks on oma kordumatu iseloomuga… Ma ei oska siin võrdlusi tuua.

Venemaal ei teata teist eriti palju. Mis teid peale korvpalli veel köidab?
Loen palju. Püüan vaba aega veeta kultuursetes kohtades: muuseumides, näitustel, maaligaleriides. Praegu on meil olnud intensiivne periood ja olen nende kohtade külastamise edasi lükanud. Näitusi lähen vaatama pärast hooaja lõppu.

Jaga
Meeldib?
12
Sponsors