30mai

Anton Ponkrašov:
UNICS näitas kõige vajalikumal hetkel oma parimat mängu

Alistanud poolfinaali otsustavas, viiendas mängus Zeniti, pääses Kaasani UNICS Ühisliiga finaali, kus kohtub valitseva meistri CSKAga.
UNICSi kapten Anton Ponkrašov rääkis meie kodulehele antud intervjuus pingelisest seeriast UNICSiga ja edu peamisest saladusest, meenutas, millal viimati mängis finaalis ning vaatas ette armeelastega peetavate hooaja tähtsamate mängude poole.

Milline oli pärast kaht Peterburis saadud kaotust viienda mängu plaan? Mida Jevgeni Pašutin muutis?
Eelkõige palus ta meil survetundest vabaneda. Palus mängida oma mängu. Meie meeskonnas on põhimõtteliselt piisavalt kogenud mängijad, kes ei satu säärastes olukordades paanikasse. Kõik mõistsid mängu tähtsust, täiendavat motivatsiooni polnud vaja otsida.

Mis siis meeskonnaga Peterburis juhtus?
Raske öelda, Zenit näitas tõepoolest väga head ja agressiivset korvpalli. Kuid tõestasime viiendas mängus, et oleme tugevamad ja võitsime tänu ennastohverdavale kaitsetööle. Kui võtta kõik viis mängu, näitasime kõige vajalikumal hetkel oma parimat mängu!
Võõrsil lubasime minu arvates vastasel vabalt tegutseda ja see tõi kaasa kaotused. Ka viienda mängu alguses tabas Zenit mitu väga rasket viset ja saavutas kindluse. Tänu Jumalale ei lasknud me neil hoogu minna. Tegutsesime terve meeskonnaga agressiivselt.

Mille abil saite kinni Zeniti ehk põhijõu, snaiprid?
Ainult tänu kaitses tehtavale tööle. Kas nägite, kuidas Vadim Panin „tallus“ kõigi jalgadel ja tegi neil elu raskeks? Igaüks mängis jõuliselt, vea piiril. Play-off’is ei saa teisiti.

Kas UNICSi president Jevgeni Bogatšov tuli pärast mängu riietusruumi?
Loomulikult, ta oli väga rõõmus. Nagu me kõik. Õnnitlesime üksteist. Riietusruumis oli lihtsalt hiilgav õhkkond!

Kas mäletate, millal mängisite viimati finaalis?
Mäletan, ja piisavalt hästi. Pääsesin siis veel Himkis mängides Venemaa meistrivõistluste finaali.
Nüüd on ikkagi teine olukord ja karjääris järgmine etapp. Oleme finaalis mängimist väärt. Kõik võitlevad ja liiguvad eesmärgi poole. Meistritiitlini on veel üks samm!

Selle sammu tegemiseks tuleb CSKA üle mängida…
See on tänavune uroliiga parim meeskond. Peame endast maksimumi andma. Edasi las otsustab korvpallijumal. Objektiivselt võttes on CSKA väga tugev meeskond. Topeltraske on alustada seeriat kahe mänguga Moskvas. Kuid teeme kõik endast sõltuva.

Kas võib öelda, et finaali jõudmise ja Euroliiga pääsme saamisega on UNICS hooaja ülesande täitnud?
Jah, juhtkonna seatud ülesanne on täidetud. Nüüd võime mängida ja saada korvpallist tõelise rahulduse. See on meie eelis.

Jaga
Meeldib?
4
Sponsors