21aprill

Kõige väärtuslikum. MVP tiitli 5 kandidaati

VTB Ühisliiga nimetab hooaja lõppedes traditsiooniliselt erinevate kategooriate individuaalsete auhindade omanikud. Varem kirjutasime peamistest - meie kodulehe hinnangul! – parima „kuuenda“ mängija, parima kaitsemängija ja parima noore mängija tiitli pretendentidest. Nüüd on kord tähtsaima individuaalse kategooria, MVP auhinna kandidaatide käes.

Korvpall on meeskonnamäng, kuid seda on säravate tähtedeta raske ette kujutada. Peaaegu igal klubil on andekas ja särav liider, kuid ainult parimad nendest on igas mängus valmis kinnitama ütlust „ka üks on võitlusväljal sõdur“ ja vedama oma meeskonda võidule.

Meie koduleht toob (vene tähestiku järjekorras) välja viis MVP austavale tiitlile kandideerivat mängijat.

Nando De Colo, CSKA tagamängija

Statistika: 25 mängu (21,3 minutit), 17,0 punkti, 3,5 lauapalli, 4,2 korvisöötu, 1,3 vaheltlõiget ja 18,6 efektiivsuspunkti.
Planeedi kõige ohtlikum korvpallur Stephen Curry Golden State’ist veenis oma esitustega hooajal 2015/16 ka kõige hoogsamaid kriitikuid, et on tõeliselt suur mängija ning eelmise hooaja MVP tiitel polnud juhuslik. VTB Ühisliiga eelmise hooaja väärtuslikema mängija auhind Nando De Colo käes ei toonud vaidlusi, ülejäänus on aga analoogia Curryga täiesti olemas. Asi on selles, et prantslane tegutseb sel hooajal sarnaselt Stephile veelgi veenvamalt, tema poolt veetav CSKA purustab rekordeid ja võidab kindlalt põhiturniiri. Nando on endiselt sihikindel, külmavereline, efektiivne ja vastaste jaoks takistamatu, teda koos Miloš Teodosiciga (nagu Curry ja Klay Thompsoni duo NBAs) peetakse Vana Maailma parimaks tagamängijate paariks. Armeeklubi läheb koos oma liidriga hooaja otsustavale faasile vastu täies lahinguvalmiduses ja lootusega sellele, et põhihooaja kangelaslikkus polnud asjatu.



Keith Langford, UNICSi tagamängija

Statistika: 27 mängu (31,2 minutit), 21,4 punkti, 4,2 lauapalli, 3,2 korvisöötu, 1,1 vaheltlõiget ja 19,4 efektiivsuspunkti.
Keith Langford ei üllatanud millegagi, kuid praegu kõlab see pigem komplimendina. Särav tagamees valmistas tavapäraselt vastaste treeneritele ja enda katjatele peavalu, kerkides põhiturniiri resultatiivseimaks mängijaks. Kuid isegi kõike ülalöeldut arvesse võttes oli UNICSi liidri hooaeg eriline. Kui siiani olid Keithi VTB Ühisliigas veedetud 4-aastase karjääri parimad näitajad 15,8 punkti (2014/15) ja 14,9 efektiivsuspunkti (2009/10), siis nüüd jõudis ameeriklane uuele tasemele: 21,5 punkti ja efektiivsus 19,5. kahtlemata tasub eraldi välja tuua Ühisliiga kõigi aegade säravamaid individuaalseid esitusi märtsis peetud mängus Himkiga, kui Langford tulistas esimesel veerandil rekordilised 23 ja kokku 38 punkti – liiga ajaloo neljanda tulemuse! Snaiper aitab kaitsele orienteeritud Kaasani klubi punktiarvet kasvatada ning vedas meeskonna ühel kõige konkurentsitihedamal põhihooajal teisele kohale.



Anthony Randolph
, Lokomotiv-Kubani ääremängija

Statistika: 18 mängu (22,5 minutit), 17,1 punkti, 5,0 lauapalli, 1,8 korvisöötu, 1,1 vaheltlõiget, 1,1 kulpi ja 17,1 efektiivsuspunkti.
Anthony Randolph jättis hooaja alguse vigastuse tõttu vahele ja Lokomotiv-Kubani start polnud parim. Randolphi õige hooaeg algas alles 2015. aasta detsembri lõpus ning siis ka puna-rohelised spurtisid tabeli keskosast kolmandale kohale. Ameeriklasest eesliinimees on tänu oma universaalsusele ja atleetlikkusele üks kõige raskemini kaetavaid mängijaid terves Euroopas. Krasnodarlaste skoori- ja efektiivsusliider Anthony on ilmselt terve Ühisliiga efektseim mängija. Venemaal täielikult kohanenud ja tippvormi jõudnud, väljaku mõlemas otsas korvi kohal hõljuv Randolph on Loko lootus hooajal 2015/16.




Ryan Toolson,
Zeniti tagamängija

Statistika: 25 mängu (27,0 minutit), 17,0 punkti, 2,6 lauapalli, 3,8 korvisöötu, 1,0 vaheltlõiget ja 17,0 efektiivsuspunkti.
Kui Ryan Toolsoni konkurendid MVP tiitlile kuuluvad suursoosikute ridadesse, siis ameeriklasest tagamängija mängib veidi tagasihoidlikumas Peterburi klubis, olles selle vaieldamatu liider. Hooaeg on sini-valgetele toonud mitu valusat lööki ja mängu on tulnud ümber korraldada, kuid üks on jäänud muutumatuks – Zeniti aktiivsuse eest võõral väljakupoolel on vastutanud VTB Ühisliiga üks ohtlikumaid snaipreid. Korvi küttimise kõrvalt ei unusta Ryan ka kaaslasi ning on vaid napilt Ühisliiga sööduandjate TOP 20st väljas. Piiterlased on raskustele vaatamata võidelnud terve põhiturniiri liidergrupi koha eest ning see on paljuski olnud võimalik tänu Toolsonile.



Aleksei Šved, Himki tagamängija

Statistika: 28 mängu (24,4 minutit), 16,5 punkti, 3,3 lauapalli, 4,9 korvisöötu, 1,3 vaheltlõiget ja 16,7 efektiivsuspunkti.
NBAst Venemaale naasmine tõi Aleksei Švedile korduvalt kaasa lisandi „kõige“ – kõige kõrgemalt tasustatud, kõige suurema tähelepanu all… Tagamees hakkas pärast väikest kohanemisperioodi rääkima endast ka kui kõige väärtuslikumast mängijast. Venelane kerkis tähtedest kubisevas Himkis tasapisi liidriks, jättes varju ka Tyrese Rice’i enda ning kerkis kolla-siniste rünnakute otsustajaks. Švedi aktiivsuse tipp saabus talvel, kui ta tegi supermängu Lokomotiv-Kubani vastu (32 punkti, 12 korvisöötu ja efektsed lõpukolmesed) ning tunnistati detsembri MVPks. Himki mäng ja tulemused sõltuvad paljuski Aleksei häälestatusest.

Jaga
Meeldib?
23
Sponsors