14aprill

Korvi valvajad. 5 pretendenti "Parima kaitsemängija" tiitlile

VTB Ühisliiga nimetab põhiturniiri kokkuvõttes traditsiooniliselt individuaalsete auhindade saajad. Jätkame ülevaadet veebikülje arvates nende autasude peamistest kandidaatidest – pärast „Parima noormängija“ ja „Parima kuuenda mehe“ nominatsioone on järjekorras tiitli „Parim kaitsemängija“ pretendendid.

Agressiivne ja distsiplineeritud kaitse on edu alus. Hea kaitsemäng võimaldab meeskonnal kergemini joosta kiirrüünakusse ja koguda kerged kaks punkti. Selle ala spetsialistid on kõrges hinnas. Universaalsed mängijad, kes suudavad kaitsta mitmel positsioonil, üks-ühe vastu kaitse meistrid, kes valvavad korvialust.

Meie veebikülg esitleb tähestiku järjekorras viit mängijat, kes sellel hooajal heitlevad tiitlile „Mister lukk“.

Semjon Antonov, Nižni Novgorodi ääremängija

Nižni Novgorodi hooaeg on ebaühtlane, kuid särav. Meeskonna kaitse tegutseb tihti tõusude-mõõnadega (ühes mängus 84,1 visata lastud punkti – 8. koht Liigas). Kuid Semjon Antonovile selles osas pretensioone pole. Ääremängija on kaitses alati üks kindlamaid mehi. Ta kuulub esikümnesse blokkide arvestuses ja on võimeline üks-ühe vastu peatama suurema osa vastaseid. Sealjuures on venelasel tänavustel meistrivõistlustel tulnud tihti tegutseda talle harjumatul keskmängija ja väikese ääre positsioonil Kuid isegi neis oludes säilitab Antonov efektiivsuse.


Dontaye Draper, Lokomotiv-Kubani tagamängija 

Lokomotivi kaitse näib sel hooajal peaaegu ideaalne. Tänu sagedastele vahetustele ja survele kolmese joonel töötab Georgios Barzokase süsteem kui õlitatult. Paljude arvates kõige huvitavam on see, et krasnodarlaste parim mees kaitses on meeskonna lühim. 179-sentimeetrine Dontaye Draper näeb suurepäraselt väljakut, tunnetab hästi hetke ega karda kehalist kontakti. Lisades siia suurepärase kiiruse ja osavad käed, saab temast hiilgav personaalne katja. Ameeriklane on pidevalt valmis vaheltlõikeks (keskmiselt 1,3 mängu kohta), aga tema agressiivne maneer sunnib ka vastaseid eksima ja rasketelt positsioonidelt viskama.


Konstantinos Kaimakoglou, UNICS-i ääremängija 

Kreeklasest habemik on mõlemal väljakupoolel UNICS-i üks võtmemängija. Ja kui rünnakul jääb ta tihti Keith Langfordi ja Joaquim Colomi varju, siis kaitses on Kostas Kaimakoglou panust raske üle hinnata. Karm ja visa kaitsja ei väldi kontakti isegi endast võimsamate vastastega. Kaimakoglou jõuab ka hästi julgestama ning on alati valmis meeskonnakaaslaste vigu parandama.


Howard Sant-Roos, Nymburki ääremängija 

Vibalik kuubalane on tänavuse hooaja üks avastusi. Howard Sant-Roosil on suurepärased füüsilised võimed, mida ta oskuslikult kasutab. Ääremängija on meeskonna parim lauapallide hankimises ja vaheltlõigetes. Viimase näitaja poolest on ta ülekaalukalt kogu Liigas liider (keskmiselt 2,22 mängu kohta). Sant-Roosi visadus on Nymburki kaitse üks võtmeid, mille põhimõte seisneb pidevas liikumises ja kiires üleminekus rünnakule. Tšehhide kaitse kuulub Liiga esiviisikusse, jäädes alla vaid CSKA-le, Lokomotiv-Kubanile ja UNICS-ile.


Kyle Hines, CSKA keskmängija 

CSKA lõpetas põhihooaja esimesena, rõõmustades poolehoidjaid resultatiivsusega. Kuid nagu tavaliselt sai tšempioni edu aluseks agressiivne kaitse. Armeelased juhtisid endale visata lastud punktide osas pikka aega, kuid äsja loovutasid selles statistilises kategoorias esikoha „Lokole“. Peamist rolli mängivad CSKA kaitses pikad. Viktor Hrjapa, Andrei Vorontsevitš ja Kyle Hines – need on korvpallurid, kes tsemeneteerivad punasiniste tagalat. Kui aga mullu paistis enim silma Vorontsevitš, siis tänavusel hooajal jätab tervikuna parima mulje Hines. Atleetlik ameeriklane on järeleandmatu kahevõitlustes ning läheb julgelt lauapalli järele. Kuid tema blokid on kaitsekunsti eriline liik, milleks on suutelised vähesed. Sealjuures pole tema keskmängija kohta vähene pikkus mingi probleem – Hinesi lai selg on ületamatu takistus neile, kes loodavad võidelda lauapalli eest või kattest läbi pääseda.

Jaga
Meeldib?
23
Sponsors