06aprill

Perspektiiv. «Parima noore mängija» tiitli 5 kandidaati

VTB Ühisliiga nimetab põhiturniiri lõppedes traditsiooniliselt individuaalsete auhindade saajad. Esitleme meie kodulehe hinnangul peamisi kandidaate. Alustame kategooriast „Parim noor mängija“.

Noortele andekatele mängijatele panustamine on kasvav trend – see õigustab end sageli ja toob juba paari hooajaga tulu.

Meie koduleht toob (vene tähestiku järjekorras) välja viis 1993. aastal või hiljem sündinud korvpallurit, kes võitlevad sel hooajal „Parima noore mängija“ tiitli eest.

Janis Berzinš, VEFi ääremängija

Vanus: 22 aastat
Statistika: 27 mängu (21 minutit), 10,9 punkti, 3,4 lauapalli, 1,9 korvisöötu ja 10,9 efektiivsuspunkti.
Noor lätlasest ääremängija säras juba eelmisel hooajal mõnes mängus. Tänavu on ta kerkinud juba VEFi rotatsiooni üheks võtmetegijaks. Janis Berzinš jookseb hästi kiirrünnakutesse, oskab vastasele ootamatult avaneda korvi all ja on korraliku viskega. Viimastes mängudes on tema kolmesed olnud riialaste üheks ohtlikumaks relvaks. Janis on seitsmes tänavuses mängus tabanud vähemalt kolm kaugviset. Berzinš on Läti klubi olevik ja tulevik.


Deniss Zahharov, Jenissei tagamängija

Vanus: 22 aastat
Statistika: 21 mängu (23 minutit), 11,0 punkti, 1,2 lauapalli, 2,0 korvisöötu ja 8,5 efektiivsuspunkti.
Noor venelane on käesoleva hooaja üks eredamaid avastusi. Jenissei peatreener Oleg Okulov uskus andekasse mängijasse, andis talle võimaluse ja too on ootusi täielikult õigustanud. Deniss Zahharov on kujunenud siberlaste kindlaks algviisiklaseks ja saanud soliidselt mänguaega.
Tagamängijal on rikkalik rünnakuarsenal – ta on ühtviisi ohtlik nii läbimurretel kui ka korvist kaugemal. Zahharov on alati valmis jooksma kiirrünnakutele ja vastase üks-ühe vastu ülemängimiseks individuaalselt piisavalt tugev. Denissi põhieeliseks on aga ilmselt tema külm närv. Ta on pingelistel lõpuhetkedel visanud võtmekorve.


Artjom Klimenko, Avtodori keskmängija

Vanus: 22 aastat
Statistika: 23 mängu (17 minutit), 7,5 punkti, 4,5 lauapalli, 1,2 korvisöötu ja 8,9 efektiivsuspunkti.
Artjom Klimenkol on veel küljes noorte tsentrite „kutsehaigus“ – ebastabiilsus. Head mängud vahelduvad selgelt ebaõnnestunutega. Hooaja teises pooles on Kllimenko hakanud rohkem uskuma endasse ja kaaslased temasse. Nad leiavad korvi alt venelase üha paremini söötudega üles ja too viskab hea protsendiga. Artjom on arenenud ka kaitses, kus tema mõõtmetega peavad arvestama eranditult kõik vastased.


Chasson Randle
, Nymburki tagamängija

Vanus: 23 aastat
Statistika: 27 mängu (21 minutit), 11,5 punkti, 2,3 lauapalli, 1,9 korvisöötu ja 8,6 efektiivsuspunkti.
Noor ameeriklane on Nymburki hästi sulandunud. Chasson Randle’il pole Tšehhi meistri skeemidesse sobitumist seganud ebastabiilne vise ega mõne mängujuhile vajaliku omaduse puudumine. Meeskonna juhendaja Ronen Ginzburg on suutnud avada mängija tugevad küljed: kiiruse, agressiivsuse ja võitluslikkuse. Eriliselt on tagamees säranud tugevate meeskondade vastu. Parimad mängud tegi ta novembris CSKA ja Avtodori vastu, kus kogus vastavalt 25 ja 28 punkti. Kaks aastat tagasi peeti Randle’it NCAA üheks andekamaks tagamängijaks ning ta on hakanud ootusi õigustama.

Vladislav Staratelev, Vita tagamängija

Vanus: 19 aastat
Statistika: 18 mängu (27 minutit), 8,1 punkti, 2,4 lauapalli, 0,7 korvisöötu ja 3,2 efektiivsuspunkti.
Vita venelasest tagamängija on tiitlipretendentidest noorim. Ta saab oma vanuseklassis (kuni 20-aastased) kõige rohkem mänguaega – VTB Ühisliiga mängus keskmiselt üle 27 minuti. Gruusia klubi on Vladislav Staratelevi karjääris heaks hüppelauaks. Ta on saanud hindamatu kogemuse, mänguaja ning õiguse visata ja eksida. Vahel täidab noor talent Vitas ka mängujuhi kohuseid. Vladislavil on teha veel palju tööd, kuid tema areng on märgatav. Tagamängija kuulub regulaarselt algviisikusse ja ta on hooaja jooksul kogunud 8 mängus vähemalt 10 punkti.

Jaga
Meeldib?
19
Sponsors