12aprill

Katalüsaatorid. Parima "kuuenda" mängija tiitli 5 kandidaati

VTB Ühisliiga nimetab põhiturniiri lõppedes traditsiooniliselt individuaalsete auhindade saajad. Jätkame meie kodulehe hinnangul peamiste kandidaatide esitlemist. Järjekorras on kategooria „Parim "kuues" mängija“.

Nende mängijate ilmumisel väljakule hakkab meeskond ainult paremini mängima. Nad on salarelvad, otsustavate spurtide katalüsaatorid ja sageli ka võistkonna peamiseks liikumapanevaks jõuks.

Meie koduleht toob (vene tähestiku järjekorras) välja viis mängijat, kes võitlevad sel hooajal parima „kuuenda“ mängija tiitli eest. Valiku põhikriteerium – nominent peab rohkem kui 50% mängudest alustama vahetusmeeste pingilt.

Kaspars Berzinš, Zeniti ääremängija

 

Statistika: 27 mängust 19 vahetuspingilt (20,3 minutit), 11,0 punkti, 5,8 lauapalli, 1,4 korvisöötu ja 13,6 efektiivsuspunkti.
Lätlasest ääremängija Kaspars Berzinši jaoks on hooaeg jaotunud kaheks. Ta alustas seda Nižni Novgorodis, kus sai koos kaaslastega väärt võidud CSKA ja Himki üle. Kusjuures lätlane oli neis mängudes üks peakangelasi. Just tema viimaste sekundite kaugvise tõi must-valgetele Moskva oblasti klubi üle võidu.
Jaanuari teisel poolel siirdus Berzinš Zeniti ja sulas uude kollektiivi kergelt sisse. Meeskonna stiil sobib mitmekülgsele ja kiirele, hea kaugviskega „number neljale“. Berzinš on täna Peterburi klubi üks võtmemängijaid, kes annab pingilt sekkudes olulise panuse.


Joaquin Colom
, UNICSi tagamängija

Statistika: 27 mängust 20 vahetuspingilt (25,4 minutit), 13,0 punkti, 5,1 lauapalli, 6,3 korvisöötu ja 16,4 efektiivsuspunkti.
UNICSi suurim täht on õigustatult Keith Langford. Kuid meeskonna aju on Joaquin Colom. Hispaanlase tulekuga saavutas kaasanlaste mäng selle nii vajaliku tasakaalu – just Colom suunab rünnakuid, püüdes jagada liidrite vahel koormust võrdselt. Joaquin annab mängus keskmiselt 6,3 korvisöötu ja kuulub Ühisliiga viie parema söötja sekka. Lisaks on ta alati valmis mängu enda peale võtma. Colom armastab pick-and-rolle mängides visata eemalt ja murda korvi alla. Ta on pidurdamatu Langfordi järel UNICSi teine korvikütt. Mängujuhi arvel on sel hooajal juba neli kaksikduublit, mis on selle auhinna kandidaatide seas parim tulemus.
 

Petteri Koponen, Himki tagamängija

Statistika: 27 mängust 18 vahetuspingilt (23,0 minutit), 11,8 punkti, 2,3 lauapalli, 4,0 korvisöötu ja 13,9 efektiivsuspunkti.
Parima „kuuenda“ mängija auhinna valitseva omaniku tänavune hooaeg on olnud ebaühtlasem. Petteri Koponen on aga kõigile tõusudele ja mõõnadele vaatamata endiselt Ühisliiga üks paremaid snaipreid, kes võib igal hetkel hoo üles saada. Üksi tema peatamine käib enamikule kaitsjatele ülejõu. Koponen ei pelga ka otsustavatel hetkedel mängu enda peale võtmist. Soomlasest snaiper hakkas uue peatreeneri Duško Ivanovici saabudes tegutsema veelgi efektiivsemalt, nii et tema tänavused parimad mängud on veel ees. Eriti play-off’is on hinnas oskus pingilt tulla ja mängu tugevdada.
 

Miloš Teodosic, CSKA tagamängija

Statistika: 23 mängust 21 vahetuspingilt (22,0 minutit), 12,8 punkti, 2,1 lauapalli, 5,8 korvisöötu ja 14,5 efektiivsuspunkti.
Miloš Teodosic alustab sel hooajal mänge põhiliselt vahetusmeeste pingilt. Dimitris Itoudise niisugune käik on end täielikult õigustanud. Harilikult ilmub serblasest mängujuht väljakule esimese veerandi lõpus ja elavdab armeelaste tegutsemist märgatavalt. Just Teo on korduvalt olnud moskvalaste spurtide katalüsaatoriks. Ta on võimeline nii ise olukorda teravdama kui ka toitma meeskonnakaaslasi. Tema efektsed söödud on saanud juba CSKA firmamärgiks. Praegu on Teodosic selle hooaja parima „kuuenda“ mängija tiitli põhipretendent. 


Jeremy Chappell, Avtodori tagamängija

Statistika: 26 mängust 21 vahetuspingilt (27,4 minutit), 13,3 punkti, 5,4 lauapalli, 3,1 korvisöötu ja 14,9 efektiivsuspunkti.
Tänavune hooaeg on Jeremy Chappellile VTB Ühisliigas juba kolmas, kuid just nüüd on ameeriklane tõusnud tippvormi. Ta on Avtodori süsteemis „jokkeri“ rollis, kes suudab Avtodori niigi ägedatele rünnakutele anda uue impulsi. Tagamees suudab teha kõike. Ta jookseb hästi kiirrünnakusse, tabab hea protsendiga kaugemalt ja jagab tulemuslikke sööte. Chappell ei unusta ka musta tööd, olles Ühisliiga üks paremaid personaalseid kaitsjaid.

Jaga
Meeldib?
33
Sponsors