26august

Vaadake, kes tulid. Üleminekutesuvi 3.0

VTB Ühisliiga klubid jätkavad üleminekuteturul tööd, koostades hooajaks 2015/16 meeskondi. Meie koduleht toob välja viimaste nädalate kõige kõlavamad värbamised.

Himki. Zoran Dragic

Goran Dragici noorem vend ei suutnud NBAs kanda kinnitada, kuid on valmis Euroopas taas oma taset kinnitama. Vanas Maailmas on Zoran Dragic märgatav kuju, mida ta on näidanud nii Sloveenia koondises kui ka Hispaania klubis Unicajas. Univeraalne mängija on läbimurretel äärmiselt ohtlik, võib saata palli korvi kaugviskega või anda õigeaegse söödu, samuti ei pelga oma väljakupoolel tehtavat musta tööd. Aleksei Švedi ja Dragici tulekuga on himkilaste niigi tugev tagaliin saanud ülikõvaks jõuks.


Lokomotiv-Kuban
. Ryan Broekhoff

Denveriga suveliigas mänginud ja Austraalia koondises viibinudd Ryan Broekhoff siirdub Lokomotivi. Varem oli ääremängija end edukalt näidanud Türgi klubis Besiktas. Eriti hea oli Ryan eelmisel hooajal, mil tema kolmeste tabavusprotsent EuroCupil jõudis tapva 50ni. Peale hea viske paistab Broekhoff silma eneseohverduse, lauavõitluse, korvpalliintellekti ja loovusega. VTB Ühisliigas ja Euroliigas võitlevatele krasnodarlastele suurepärane täiendus.

Kalev/Cramo. Brandis Raley-Ross (pildil), Pavlo Krutous, Rolands Freimanis

Brandis Raley-Ross on suure osa profikarjäärist veetnud Eestis, kus tõusis kohaliku liiga üheks täheks. Vastase korvi ründamisele keskenduv hea viskega tagamängija hakkab uuel hooajal survestama Kalev/Cramo vastaseid.

Pavlo Krotous nimetab oma tugevateks külgedeks kaitsemängu ja kiiruse. Ääremängija oli eelmisel hooajal BK Kiievi liider ning Ukraina liiga üks arenenumai mängijaid. Ukraina koondise kandidaat on otsustanud end uuel tasemel proovile panna. Eesti viitsemeister annab talle võimaluse VTB Ühisliigas.

Kalevi peamiseks täienduseks on aga Tallinnas hästi tuntud Rolands Freimanis. Eelmisel hooajal kogus Freimanis kalevlaste ridades Ühisliigas 11 mängus keskmiselt 18,9 punkti, 6,5 lauapalli ja 1,2 korvisöötu. See ei jäänud märkamata UNICSis, kuid lätlane ei suutnud Kaasanis samal lainel jätkata. Kalevis on Rolands jälle üks liidritest.


VEF. Ludde Hakansson (pildil), Speedy Smith, Francisco Cruz

Barcelona poolt laenule antud 19-aastane Ludde Hakansson on Euroopa üks lootustandvamaid noori. Hispaania suurklubis on ta veetnud kaks hooaega ja pidanud selle ridades 14 mängu, nüüd siirdus combo-guard aitama VEFi mängu korraldada. Riialaste peatreener Carlos Frade nimetas rootslasest talenti klubi viljeldava korvpalli jaoks ideaalseks.

Lousiana tehnikaülikooli lõpetanud Speedy Smith pole tüüpiline ameeriklasest mängujuht. Smith püüab nimelt mängu juhtida ning vaatab korvi poole ainult siis, kui see on meeskonnale vajalik. VEF tahtis saada „number ühte“, kelle jaoks ei tähenda mõiste „teen kaaslasi paremaks“ ainult tühje sõnu. Just see on Smithi tugevam külg.

Läti meistri ridades on veel üks uus tagamängija, Francisco Cruz. Mehhiklast ei saa nimetada veteraniks, ehkki oma 25 eluaasta juures on ta teekonda suures korvpallis alles alustavatest Hakanssonist ja Smithist kogenum. Mullu Hispaanias peetud MMil oli ta 12,2 punktiga mängust Mehhiko koondise paremuselt teine korvikütt ja aitas meeskonna play-off’i. Nüüd püüab ta seda korrata VEFis.


Jenissei
. DJ Kennedy (pildil), Tony Taylor, Delroy James

Jenissei on juba paistnud silma mitme tugeva täiendusega, kuid siberlaste värbamiskampaania pole veel lõppenud. Uus peatreener Oleg Okulov tahab mängida kiires ja atleetlikus stiilis, see aga nõuab piisavaid ressursse. Eelmisel hooajal natuke aega Krasnõi Oktjabrisse kuulunud DJ Kennedy toob Krasnojarskisse agressiivsust, oskust luua ja lahendada olukordi. Hooaja 2014/15 teise poolaja veetis tagamees Ludwigsburgis, kerkides Saksamaa liiga suurimaks korvikütks. Kennedy on valmis naasma VTB Ühisliigasse!

Tony Taylor peab tugevdama mängujuhi positsiooni. Viimased kaks hooaega mängis ta Poola klubis Turow, kogudes 2014/15 Euroliiga 10 mängus keskmiselt 10,5 punkti, 2,7 lauapalli ja 3,8 korvisöötu. Ameeriklane tunneb end stiihilises kiires mängus suurepääraselt, murrab julgelt läbi ega unusta otsest kohustust, luues erilise heameelega kaaslastele alley-oop olukordi. Peale selle mängib Tony sitkelt kaitses.

Jenissei viimane täiendus Delroy James on suur äär, samas võimaldavad tema liikuvus ja füüsis katta mitut positsiooni. Brindisi endise mängija universaalsus muudab Jenissei pingi pikemaks ja mitmekülgsemaks.


Krasnõi Oktjabr. Jordan Hamilton

Krasnõi Oktjabr tegi põhitöö juuli lõpus ja augusti alguses. Volgogradlased on pöördeid maha võtnud, ehkki viimaste nädalate ainus täiendus on väärt mitut. 2011. aasta NBA draft’is 26ndana valitud Jordan Hamilton ei säranud maailma tugevaimas liigas, kuid polnud seal ka viimane mees. Ääremängija arsenalis on peale hea viske ka lauavõitlus, kaaslastele mängimine ja kaitsetöö, kusjuures Euroopas liiguvad kõik need oskused uuele tasemele. Hamiltonist saab Oktjabris teine NBAs vähemalt 100 mängu mänginud mees Von Waferi järel.


Bisons
. Ilari Seppälä, Mikko Koivisto (pildil), Ike Joseph Udanoh, Villematti Kopio, Matias Ojala, Justin Jackson, Jacob Burtchi

Bisons on viimastel nädalatel sõlminud seitse lepingut, millest tasub esile tõsta Mikko Koivisto ja Justin Jacksoni. „Loimaa La Bomba“ Koivisto oli Bisonsi üks võtmemängijaid 2012 ja 2013 hooaegadel, mil tuldi Soome meistriks. Mikko on klassikaline kolmesejoone taga palli ootav mängija, kes võib üksi otsustada mängu saatuse. Näiteks tabas ta 2012. aastal Türgi koondise vastu 7 kolmesest 6 ning 2013 EMi valiksarjas oli kaugvisete tabavusprotsent 50.

Justin Jackson on Cincinnati ülikooli kasvandik ja veetis oma esimese profihooaja D-liigas Texases. Mõlemal ääremängija kohal tegutsev Jackson rõõmustab fänne pealtpanekutega ja töötab palju kaitses – ta valiti 2014. aastal AAC konverentsi parimaks kaitsemängijaks.

Jacob Burtchi mängis pärast nelja aastat NCAAs suure osa karjäärist Saksamaal. Ilari Seppälä, Ike Joseph Udanoh, Villematti Kopio ja Matias Ojala on kõige rohkem tuttavad Soome huvilistele sealselt tšempionaadilt.


Nymburk. Maxime De Zeeuw (pildil), Howard Sant-Ross, Martin Peterka

Nymburk sai Martin Peterka näol Tšehhi ühe andekama mängija. Ta kogus hiljutisel U20 vanuseklassi EMil 10 mängus keskmiselt 15,7 punkti ja 7,8 lauapalli.

Belglane Maxime De Zeeuw on märksa kogenum mängija. Ta valiti 2005 aasta uustulnukaks, 2009 teenis kõige paljulubavama mängija tiiti, 2014 valiti juba Belgia Aasta mängijaks. Pärast seda siirdus ta Rooma Virtusesse, seejärel sai aga pakkumise paljukordselt Tšehhi meistrilt.

Kuubalasest äär Howard Sant-Ross mängis Euroopas Saksamaa klubi Braunschweigi ridades, samuti Itaalia teises liigas. 24-aastane korvpallur on atleetlik ja pidurdamatu läbimurdega. Nüüd ta püüab end näidata uuel tasemel.


Tsmoki-Minsk. Anthony Hilliard

Tsmoki tegutseb üleminekuteturul seni konservatiivselt. Valgevene 7-kordse meistri esimene uustulnuk oli juba juunis Ühisliiga huvilistele Nymburkist tuttav Garrett Stutz. 20. augusti teatati lepingust Anthony Hilliardiga. 29-aastane ameeriklane ei pea Liigaga kohanema – mängujuht oli eelmisel hooajal Soome klubi Bisonsi hing ja mootor. Anthony kogus 25 mängus keskmiselt 14,9 punkti, 4,8 lauapalli ja 3,1 korvisöötu. Tsmokis loodetakse, et Hilliard tegutseb Minskis sama tulemuslikult.


Vaadake, kes tulid. Üleminekutesuvi 1.0

Vaadake, kes tulid. Üleminekutesuvi 2.0

Jaga
Meeldib?
17
Sponsors