01mai

Vojtech Hruban – Liiga parim tšehhist mängija

VTB Ühisliiga 2013/14 hooaja parimaks tšehhist korvpalluriks tunnistati Nymburki ääremängija Vojtech Hruban. Mängija autasustamine toimus Nymburkis – Hrubanile andis auhinna üle omaaegne tuntud keskmängija, praegune VTB Ühisliiga ametlik esindaja Euroliigas ja FIBAs Jiri Zidek.

VTB Ühisliiga paneb teist aastat järjest välja kõigi üheksa osaleva riigi parematele mängijatele individuaalsed auhinnad. Kuues, VTB Ühisliigas ainult ühe klubiga esindatud riigis (Läti, Eesti, Poola, Valgevene, Tšehhimaa ja Kasahstan) määrab hooaja laureaadid Liiga. Venemaal (10 osalevat klubi), Leedus ja Ukrainas (mõlemas 2) osalevad parima mängija valimisel koos liigaga taas nende maade juhtivad spordi- ja korvpalliväljaanded: Venemaa infoagentuur R-Sport (RIA-Novosti), Leedu internetiportaal basketnews.lt ja Ukraina internetiportaal basket-planet.com.

Vojtech Hruban sai selle kategooria auhinna esmakordselt (eelmisel hooajal tunnistati parimaks tšehhi mängijaks Nymburki ääremängija Petr Benda). Sel VTB Ühisliiga hooajal pidas Hruban Nymburki eest 18 mängu, tema keskmine statistika oli 8,0 punkti, 3,2 lauapalli, 1,3 korvisöötu ja 8,3 efektiivsuspunkti.

„Olen selle auhinna üle õnnelik,“ märkis Vojtech Hruban meie kodulehele antud intervjuus. „Mulle isiklikult oli hooaeg küllalt edukas. Kahju, et Nymburkil jäi kaks võitu play-off’i pääsust puudu. Kaotasime mitu otsustavat mängu viimastel minutitel. Mis puudutab mind ennast, siis pean jätkuvalt arenema – ma pole eriti stabiilne. Loodan, et järgmine hooaeg tuleb veel edukam nii mulle endale kui ka meeskonnale.“

Vojtech Hruban on juba neljas mängija, kes sel hooajal tunnistatud oma maa parimaks: varem said selle auhinna poolakas Damjan Kulig (Turow), eestlane Rain Veideman (Kalev) ja ukrainlane Kirill Natjažko (Azovmaš). Teiste Liigas osalevate riikide (Valgevene, Kasahstan, Läti, Leedu ja Venemaa) auhinnasaajad teatatakse ja autasustatakse tšempionaadi play-off’i ajal.

Jaga
Meeldib?
2
Sponsors