18aprill

Rain Veideman – Liiga parim eestlasest mängija

Rain Veideman kogus keskmiselt 8,7 punkti, 2,1 korvisöötu, 1,9 lauapalli, 1,2 vaheltlõiget

VTB Ühisliiga 2013/14 hooaja parimaks eestlasest korvpalluriks tunnistati Kalev/Cramo tagamängija Rain Veideman.

VTB Ühisliiga paneb teist aastat järjest välja kõigi üheksa osaleva riigi parematele mängijatele individuaalsed auhinnad. Kuues, VTB Ühisliigas ainult ühe klubiga esindatud riigis (Läti, Eesti, Poola, Valgevene, Tšehhimaa ja Kasahstan) määrab hooaja laureaadid Liiga. Venemaal (10 osalevat klubi), Leedus ja Ukrainas (mõlemas 2) osalevad parima mängija valimisel koos liigaga taas nende maade juhtivad spordi- ja korvpalliväljaanded: Venemaa infoagentuur R-Sport (RIA-Novosti), Leedu internetiportaal basketnews.lt ja Ukraina internetiportaal basket-planet.com.

Rain Veideman sai selle auhinna esimest korda (eelmisel hooajal tunnistati parimaks eestlasest mängijaks Kalevi tagamängija Tanel Sokk). Veideman pidas sel VTB Ühisliiga tšempionaadil Kalevi eest 15 mängu, tema keskmine statistika oli 8,7 punkti, 2,1 korvisöötu, 1,9 lauapalli, 1,2 vaheltlõiget ja 6,1 efektiivsuspunkti.

„On väga meeldiv, ja tunnistan, et ka ootamatu seda auhinda saada,“ ütles Rain Veideman meie kodulehele antud intervjuus. „Ausalt öeldes ei jäänud ma hooajaga eriti rahule. Hindan selle „rahuldavaks“ – nii isiklikus kui ka meeskondlikus plaanis. See oli minu esimene hooaeg VTB Ühisliigas, ma polnud varem mänginud nii kõrgel tasemel.
Individuaalse soorituse osas jäi kõige enam meelde mäng Nymburkis, kus kogusin 25 punkti. Mõistagi ei unusta ma seda, kuidas võitsime UNICSit Tallinnas. See oli Kalevile suur saavutus.“

Jaga
Meeldib?
8
Sponsors