20mai

Vladimir Veremejenko - Liiga parim valgevenelasest mängija

VTB Ühisliiga 2013/14 hooaja parimaks valgevenelasest korvpalluriks tunnistati UNICSi ääremängija Vladimir Veremejenko. Mängija autasustamine toimus Kaasanis 19. mail peetud play-off’i veerandfinaalmängul UNICS – Krasnõje Krõlja.

VTB Ühisliiga paneb teist aastat järjest välja kõigi üheksa osaleva riigi parematele mängijatele individuaalsed auhinnad. Kuues, VTB Ühisliigas ainult ühe klubiga esindatud riigis (Läti, Eesti, Poola, Valgevene, Tšehhimaa ja Kasahstan) määrab hooaja laureaadid Liiga. Venemaal (10 osalevat klubi), Leedus ja Ukrainas (mõlemas 2) osalevad parima mängija valimisel koos liigaga taas nende maade juhtivad spordi- ja korvpalliväljaanded: Venemaa infoagentuur R-Sport (RIA-Novosti), Leedu internetiportaal basketnews.lt ja Ukraina internetiportaal basket-planet.com.

Vladimir Veremejenko sai selle auhinna juba teist korda. Sel VTB Ühisliiga tšempionaadil pidas Veremejenko UNICSi eest 17 mängu, tema keskmine statistika oli 8,2 punkti, 4,7 lauapalli, 0,5 korvisöötu ja 11,9 efektiivsuspunkti.

„On meeldiv saada teist hooaega järjest Liiga parimaks valgevene mängijaks,“ ütles Vladimir Veremejenko meie kodulehele antud intervjuus. „See autasu on mulle väga hinnaline. Ma ei unusta kunagi, et olen Valgevenest. Püüan võimalust mööda käia kodumaal, külastada vanemaid. Tänan Liigat selle auhinna eest, see on stiimul igale sportlasele.“

Vladimir Veremejenko on juba seitsmes mängija, kes sel hooajal tunnistatud oma maa parimaks: varem said selle auhinna poolakas Damjan Kulig (Turow), eestlane Rain Veideman (Kalev), ukrainlane Kirill Natjažko (Azovmaš), tšehh Vojtech Hruban (Nymburk) ja Anatoli Kolesnikov (Astana) Kasahstanist ja lätlane Janis Blums (Astana). Teiste Liigas osalevate riikide (Leedu ja Venemaa) auhinnasaajad teatatakse ja autasustatakse tšempionaadi play-off’i ajal.

Jaga
Meeldib?
8
Sponsors