05aprill

Janis Berzinš - märtsi parim noor mängija

VTB Ühisliiga märtsi parimaks nooreks mängijaks nimetati Läti klubi VEF ääremängija Janis Berzinš. Berzinš sai mäletatavasti sama auhinna ka eelmisel kuul.

VTB Ühisliiga valib neljandat aastat järjest „Parimat noort mängijat“. Selle saab kuni 23-aastane korvpallur (1993 sündinud ja nooremad), kes tunnistatakse 2015/16 tšempionaadil omavanuste seas parimaks.

Hooaja parima noore mängija valimisel arvestatakse kõigi seitsme põhiturniiri kuu tulemusi, kus Liiga nimetab võitja ja ka teised esikolmikusse kuulujad.

Kuuendal kuul, märtsis osutus noortest parimaks Riia VEFi ääremängija Janis Berzinš. 22-aastane lätlane osales eelmisel kuul kõigis neljas oma meeskonna mängus (UNICSi, Bisonsi, Vita ja CSKA vastu), näidates end, nagu ka veebruaris, riialaste ühe võtmemängijana. Janise keskmine statistika sel kuul: 15,0 punkti, 3,0 lauapalli, 2,6 korvisöötu ja 17,6 efektiivsuspunkti.
Eriti hästi õnnestus Berzinšil armeelastega peetud matš: andekas ääremängija kogus valitseva meistri vastu kõigest 19 minutiga 19 punkti, 6 lauapalli ja 3 korvisöötu.

Lisaks Berzinšile pääsesid eelmise kuu paremate noorte esikolmikusse tagamängijad Deniss Zahharov Jenisseist ja Chasson Randle Nymburkist.

„On meeldiv olla jälle Ühisliiga poolt ära märgitud,“ ütles Janis Berzinš. „Võin öelda, et süües kasvab isu ja ma ei peatu – meie eesmärgiks on lõpusirgel mõne tippklubi alistamine. Ees ootavad kohtumised Nižni Novgodori, Avtodori ja Lokomotiv-Kubaniga, tahame hooaja lõpetada positiivsel lainel.“

Jaga
Meeldib?
1
Sponsors