04märts

Janis Berzinš - veebruari parim noor mängija

VTB Ühisliiga veebruari parimaks nooreks mängijaks nimetati VEFi ääremängija Janis Berzinš.

VTB Ühisliiga valib neljandat aastat järjest „Parimat noort mängijat“. Selle saab kuni 23-aastane korvpallur (1993 sündinud ja nooremad), kes tunnistatakse 2015/16 tšempionaadil omavanuste seas parimaks.
Hooaja parima noore mängija valimisel arvestatakse kõigi seitsme põhiturniiri kuu tulemusi, kus Liiga nimetab võitja ja ka teised esikolmikusse kuulujad.

Viiendal kuul, veebruaris osutus noortest parimaks Riia VEFi ääremängija Janis Berzinš. 22-aastane lätlane osales eelmisel kuul kõigis viies oma meeskonna mängus (Krasnõi Oktjabri, Tsmoki-Minski, Kalevi, Nymburki ja Astanaga), näidates end riialaste ühe võtmemängijana. VEFile oli veebruar hooaja edukaim kuu (5 mängust 3 võitu), Berzinš kogus neis mängudes keskmiselt 10,2 punkti, 3,2 lauapalli, 2,2 korvisöötu ja 8,6 efektiivsuspunkti.

Peale Berzinši pääsesid eelmise kuu paremate noorte esikolmikusse Jenissei tagamängija Deniss Zahharov ja Avtodori tsenter Artjom Klimenko.

„Seda auhinda on tore saada, alati on meeldiv, kui sinu edukust märgatakse,“ ütles Janis Berzinš. „Seejuures tunnen, et võiksin mängida veel paremini ja VEFi veel rohkem aidata. Säärane tunnustus motiveerib ja sunnib veel hoolsamalt töötama. Loodan, et suudame hooaja lõpetada positiivsel lainel ja saada veel mitu säravat võitu.“

Jaga
Meeldib?
3
Sponsors