18detsember

Vojtech Hruban:
TÔusis uuele tasemele - koos Nymburkiga

Tšehhi Nymburk püsib põhihooaja esimesel poolel kindlalt play-offi tsoonis ja pole koduväljakul kaotanud veel ühtki mängu. Üks meeskonna liidreid Vojtech Hruban rääkis meie veebiküljele antud intervjuus „lõvide“ progressist, Ronen Ginzburgi „puhtast lehest“ ja uuest katsest võita CSKA-d – pühapäeval koduväljakul.

Pärast edukat starti kaotas Nymburk novembris kolm kohtumist. Milles seisnes mõõna põhjus?
Alustasime tõesti suurepäraselt, sest valmistusime hooajaks tõsiselt. Võib-olla keegi ütleb, et meil vedas kalendriga. Novembris pidasime see-eest neli mängu võõrsil ja suutsime saada vaid ühe võidu. Meile tulid vastu VTB Ühisliiga tugevad klubid ja lisaks me ei mänginud vigastuste tõttu parimas koosseisus. Kui aga mitte arvestada mängu CSKA-ga, siis suutsime igas mängus võidelda lõpuni. Võib öelda, et mõnikord polnud ka õnn meie poolel.

Kas tundsite kergendust, kui panite detsembris kaotustele piiri?
Tundsime vastutust koduste pöidlahoidjate ees – pärast turneed võõrsil mängisime üle pika aja kodus ega tahtnud neid alt vedada. Suutsime võida Bisonsit, mis kindlasti lisas enesekindlust.

Olete sel hooajal kerkinud Nymburki tõeliseks liidriks. Tänu millele sai see võimalikuks?
Toon välja mitu faktorit: see on nii treenerite staabi töö kui ka koostöö kaaslastega platsil. Ronen Ginzburg on andnud mulle palju mänguaega ja laseb väljakule otsustavatel minutitel. Peatreener andis võimaluse alustada „puhtalt lehelt“, aga klubikaaslased annavad mulle õigeaegselt sööte, kui olen viskeks valmis. Tunnen, et tänavune hooaeg võib kogu edaspidise karjääri suhtes saada määravaks. Püüan võtta endast maksimumi ja aidata tšehhi „lõvidel“ võita.

Kuidas meeskond võttis vastu Ronen Ginzburgi naasmise treeneripostile?
Teame Ronenit hästi, sest ta juhendas meid ka varem pikka aega, ning seetõttu mõistsime suurepäraselt, mida võib tema naasmisest oodata. Kuigi leian, et ka Kestutis Kemzura tegi ära suure töö. Mängisime kiiret korvpalli, pall liikus rünnakul hästi. Kemzura ladus meie tulevaste võitude vundamendi.

Kuidas Tšehhis reageeritakse Nymburki edule Liigas?
Võin öelda, et viimastele kohtumistele kogunes rohkem pealtvaatajaid – eriti kui võrrelda eelmise hooajaga. See teeb rõõmu.

Järgmisel pühapäeval ootab teid koduväljakul kohtumine tiitlikaitsja CSKA-ga. Mida sellest mängust loodate?
Nagu teate, pole Nymburk sel hooajal kodus veel kaotanud. Ja me ei taha, et see seeria katkeks! Tahame eeskätt oma fännidele tõestada, et võime heidelda võrdselt ka armeelastega.

Novembrikuises kohtumises CSKA-ga ei suutnud te vastupanu osutada. Milles seisnes peamine põhjus?
Otsustasime riskida, mängida esimestest minutitest peale kiirelt ja agressiivselt, kuid paraku oli CSKA meist peajagu üle.

Kui arvestada praegust turniiriseisu, siis millise ülesande on Nymburk hooajaks seadnud?
Meie eesmärk on alati olnud pääs play-offi. Praegu on meil selleks reaalsed šansid. Põhihooaja teisel poolel ootab meid palju kohtumisi võõrsil, ees seisavad rasked mängud, aga usun, et saavutame seatud eesmärgi.

Viimases viies kohtumises on teie resultatiivsus vähenenud. Kui palju osutate tähelepanu individuaalsele statistikale?
Kõigel on oma objektiivsed põhjused. Kogusin palju punkte, kui minu positsioonil oli meil mitu mängijat vigastatud. Tuli mängida peaaegu vahetuseta, visata palju peale. Nüüd on mehed terved ja meie mäng rohkem tasakaalus. Kuid loodan, et näete veel mänge, kus viskehoogu satun!

 

Jaga
Meeldib?
5
Sponsors