18september

Sergei Panov:
Meile ei tule väljakujunenud liidreid. Laseme mängijatel siin liidriteks kasvada

Nižni Novgorodi muinasjutt ei saanud lõppu VTB Ühisliiga finaaliga 2013/14 hooajal. Eelmisel hooajal tehti Liiga kõigi aegade üks pikemaid võiduseeriaid (10 mängu), jõuti poolfinaali, kus kaotati tulevasele võitjale CSKA-le ning anti endast märku ka Euroliigas.
Nižni juhatuse esimees Sergei Panov rääkis meie kodulehele meeskonna liidrite väljavahetamisest, rohkemate fännide meelitamisest ning kinnitas, et klubis on varsti uued huvitavad mängijad, kes kandideerivad maa koondisse.

Kuidas hindate Nižni viimast hooaega kümnepallisüsteemis?
Paneksin hindeks „kaheksa“. Saime VTB Ühisliigas 4. koha, mida minu meelest väärisime, ning meil oli võimalus jõuda Euroliigasse, kui Loko alistanuks poolfinaalis Himki. Praegused asjad kulgevad üsna ladusalt ning püüame uuel hooajal tulemusi parandada.

Meeskonna esimene laager toimus EMi ajal Riias, kus Läti pidas treener Ainars Bagatskise juhtimisel oma alagrupimänge.
Jah, see polnud juhuslik. Ehkki me ei saanud külastada ühtegi mängu, sest kõik piletid olid välja müüdud, käis Bagatskis meie treeningutel ja hoidis asja kontrolli all.

Kolm Nižni Novgorodi mängijat kuulus Venemaa koondisse. Kes on veel võimeline sinna jõudma?
Ivan Viktorov ja Ilja Popov kuuluvad U20 koondisse ja neil on potentsiaali jõuda ka rahvusmeeskonda. Samuti loodame, et meie noortemeeskond hakkab peagi tootma andekaid mängijaid ja meilt tuleb rohkem riigi koondislasi.

Eelmisel aastal tuumiku moodustanud Taylor Rochestie, Tarence Kinsey, Trey Thompkins ja Artjom Parahhovski on lahkunud. Kuidas suutsite neid asendada?
Asendamatuid mängijaid pole ja meil on lahkujate asemele alati kaks kandidaati. Meie võistkonda ei tule keegi väljakujunenud liidrina. Nad saavad liidriteks siin. Meil on varsti olemas uued liidrid.

Pärast Parahhovski lahkumist liitus meeskonnaga Rašid Mahalbasic. Kas seda tehingut dikteeris rahakott või värbasite noore ja andeka tsentri?
Rahas polnud küsimus ja Mahalbasic pole siin Parahhovskit asendamas. Ta on lihtsalt hea keskmängija, kes suudab meid aidata.

Kas eeldate, et Rochestie koha hõivanud Eric Maynor kujuneb koheselt mõjukaks mängijaks?
Maynor on väga kogenud mängija, kes pole pärast vigastust saanud mitmel hooajal võimalust oma tõelisi võimeid näidata. Ta töötab treeningutel väga kõvasti ja tahab meiega koos võita. Ootame temalt väärikat panust.

Ainars Bagatskis sai peaaegu kohe fännide lemmikuks. Kas tema saavutatud tulemused on ületanud teie ootusi?
Ootasime temalt ilusat korvpalli ja häid tulemusi. Me ei vali kedagi juhuslikult, teeme eelnevalt kodutöö ja taustauuringu kandidaadi kohta.

Nižni kodumängude külastatavus oli eelmisel hooajal Ühisliigas 9. kohal.Kuidas plaanite fänne juurde tuua?
Tahame mängusaalis teha mõned muudatused, sest mõistame, et korvpalli vaatamine otsajoone tagant pole meeldivaim kogemus. Likvideerime need kohad, et areen visuaalselt parem välja näeks, samuti plaanime väljaku lähedale teha lisatribüüni. Töötame teenuste parandamise nimel, et söögikohti oleks rohkem, samuti soovime parandada müüki kohalike firmade seas. Lisaks tutvustame võistlust noorsportlaste ja kooliõpilaste seas ning loodame, et üha suurem osa noorest põlvkonnast leiab tee meie armastatud mängu juurde.

Teie meeskonna Euroliiga kogemus, edukad VTB Ühisliiga hooajad ja hästi korraldatud Venemaa 3x3 korvpallimeistrivõistluste finaal peaks teie fännibaasile positiivselt mõjuma. Milline on teie klubi noortevõistkondade tulevik?
Oleme noortevõistkonna loonud praktiliselt nullist. Olümpiareservi spordikoolis saame ülevaate lähema ümbruskonna noortest. Hetkel ümberehitamisel olevad koolivõimlad tulevad korvpallisõbralikud. Noortevõistkonna liige Sergei Maritšin harjutab juba meestetiimi juures ja see näitab meie töö kvaliteeti. Korvpall muutub piirkonnas üha populaarsemaks.

Nižni Novgorod on igal hooajal valmistanud mõne üllatuse. Kas usute, et teie meeskond suudab üllatajate seast tõusta suursoosikute sekka?
Jätkame tööd ja püüame iga hooajaga edasi minna. Pole meie asi end mõnda kategooriasse asetada. Ent tean, et paljud Euroopa klubid tahaksid olla Nižni sarnased.

Jaga
Meeldib?
22
Sponsors