24november

Sooloesinemine. Kuidas Keith Langford ründas Himki vastu

Kahe Vene korvpalli antagonisti kohtumine Kaasanis õigustas ka kõige nõudlikuma pealtvaataja ootusi. Kõik 40 minutit võideldi enda jõudu ja emotsioone säästmata, intriig hoidis kõiki lõpuni pinges.

Õnn naeratas lõpuks UNICSile, võtmeteguriks kujunes Keith Langfordi fenomenaalne mäng. Ameeriklane kogus hea tabavusprotsendi juures 34 punkti. Ta saatis mängust sihile 17 viskest 11 (65%), lisades vabaviskeid 12st 10 (83%). UNICSi liider tõestas, et suudab domineerida ka matšides tšempionaadi liidrite vastu.

Konstantin Kutšer vaatleb traditsioonilises rubriigis „Mõttelennud“ Keith Langfordi tegutsemist kohtumises Himkiga.

„Isolatsioon“ (6 edukat rünnakut – 13 punkti)

Ameeriklase põhirelvaks kujunes „isolatsioon“. Kaasanlased ei ajanud asja keeruliseks ja andsid oma liidrile vabaduse vastaseid üks-ühe vastu üle mängida. Langford kasutas selle täielikult ära. Tema individuaalne meisterlikkus oli üllatavalt efektiivne – pehmed randmevisked ja teravad läbimurded.

Seejuures töötas see taktika ainult kahe kaitsja, Petteri Koponeni ja Tyrese Rice’i vastu. Kui Langfordi valvas Jegor Vjaltsev või Aleksei Šved, ei suutnud ameeriklane sel moel punkte koguda.

Ebavõrdsed vahetused (2 edukat rünnakut – 4 punkti)

Langford kasutas hästi ka ebavõrdseid vahetusi.

Ameeriklane ei rünnanud pikkade vastu nii tihti kui „isolatsiooniga“, kuid paar resultatiivset korda ikkagi oli. Tema tabamused üle Sergei Monja ja Ruslan Patejevi käte olid efektsed.

Kiirrünnakud (2 edukat rünnakut – 4 punkti)

Kahel korral õnnestus Keithil joosta ka kiirrünnakusse. Need mõlemad lõppesid himkilaste vigadega. Esimesel juhul kogus Langford ühe täpse vabaviskega ainult ühe punkti. Teises episoodis lisas ta see-eest 2+1 punkti. 

Visked pärast korvi alt välja söötmist (2 edukat rünnakut – 5 punkti)

UNICSi teine valik pärast Langfordi olid söödud kolmesekundialasse, kus oma punktid sai kätte edurivi. Keith kasutas ära võimalused, mil Himki kaitse tõmbas korvi alla kokku,

millega anti kaasanlastele võimalus sööta pall kolmesejoone taha.

 


Rünnakud pärast kattest välja tulemist (1 edukas rünnak – 2 punkti)

Langford oskab rünnata pärast katte abil vastasest vabanemist ka põrgatusega jätkates. Kaasanlaste arsenalis on ka kombinatsioonid oma liidri viimisega vabale viskekohale, kui talle tehakse veel pallita olles kate. Himki vastu ei töötanud need elemendid aga nii efektiivselt. Keith suutis sel viisil jõuda korvini vaid korra. Ta pääses kolmandal veerandil katte abil Koponenil eest.

Seejärel mängis ta üle appi tõtanud James Augustine’i.

Vead, mille järel sai visata vabaviskeid (3 edukat rünnakut – 6 punkti)

Ameeriklane kogus veel 6 punkti vabavisetest. Esimene säärane hetke tekkis kolmenda veerandi viimastel sekunditel, kuid mängu käigule otsustavat mõju avaldasid tema täpsed sooritused mängu lõpus. Ta realiseeris viimasel minutil külmavereliselt kõik 4 vabaviset.

Nagu näeme, kasutasid kaasanlased oma liidri snaiprivõimed täielikult ära. Keith Langfordi oskus mängida vastaseid üks-ühe vastu üle ja otsustavate hetkede külmaverelises kujunesid mängu võtmefaktoriteks. Rimas Kurtinaitis proovis ameeriklase vastu küll üht, küll teist kaitsjat, aga rohkem olid UNICSi liidri kõrval Koponen ja Rice, mitte paremini hakkama saanud Šved või Vjaltsev.

Konstantin Kutšer

Jaga
Meeldib?
6
Sponsors