30detsember

Head uue korvpalli aastat! Lev Tigai blogi

 

Kui võrrelda VTB Ühisliiga praegust uusaastaeelset turniiritabelit selle ühe aasta taguse analoogiga, ei hakka silma eriti palju erinevusi. Need, mis esmapilgul aga hakkavad, muutuvad tähelepanelikul vaatlusel vähemoluliseks.
Asjasse mitte süvenev tavainimene võib kergelt öelda, et talle pakutakse korvpalliturniiri tabeli asemel jalgpalli oma. Asi pole selles, et mõlemat juhiks CSKA. Aga kus on seda nähtud, et Zenit asuks teisel kohal mitte jalaga (seal on alles kuues), vaid käega mängitavas pallimängus, kus veel hiljuti polnud ühtegi Zeniti olemaski?

Mõnigi haarab nüüd värisevate kätega ravimite järele. Rahu, härrased, ainult rahu. Paanikaks pole mingit põhjust. Peterburi klubile on tšempionaadi kolm esimest kuud pakkunud päris kerget kalendrit. Nii mängude arvu (kõigest 9, samal ajal on ülejäänud pidanud neid 12-14) kui ka vastaste kvaliteedi mõttes.


 

Suurklubidest on Zenit kohtunud seni ainult CSKAga ja selle mängu tulemus ütles selgelt, et täisväärtuslikku võitlust liidrikoha pärast ei toimunud - +36 teadagi kelle kasuks. Ning jaanuari esimesel dekaadil ootavad Peterburi meeskonda ebameeldivad külaskäigud Krasnodari ja Kaasanisse – linnadesse, kus sel hooajal on kapituleerunud ka Euroliiga Final Fouri tasemel meeskonnad. Oleksin väga üllatunud, kui kevadeks ei soorita korv- ja jalgpalli Zenitid omavahel vangerdust ning VTB Ühisliigas liiguvad armeelaste järel teisele plaanile Himki, UNICS, Lokomotiv-Kuban…

2015. aasta oli Venemaa korvpallile nii košmaarne, et nende foonil on VTB Ühisliiga stabiilsus imeline. Mis sel aastal meil ka ei ebaõnnestunud? Mõlemad koondised jäid Rio olümpialt eemale, CSKA ei saanud taas hakkama Euroliiga Final Fouris, alaliit diskvalifitseeriti FIBA poolt… Ainsad, mis jäävad, on Himki võit EuroCupil, esimene „Vene“ finaal NBAs Timofei Mozgovi osavõtul, ning samuti tema – meie stabiilne ja Ühine.


 

Ja ikkagi ärge haarake validooli järele, vaid tõtake poodi, kus peaks veel oleva šampanjat müügil. Sel aastal pole tooste vaja välja mõelda, need tulevad ise keelele…
Et Kirilenkol õnnestuks 2016. aastal Venemaa korvpalliliidus ja FIBAs kõik, sõna „diskvalifitseerimine“ aga ununeks nagu halb uni.
Et lõpeksid 2012. aasta Londoni olümpiast saati toimunud rapsimised meeste koondises ja see saaks lõpuks normaalse treeneri.
Et CSKA võidaks jälle Euroliiga. Ehkki…
VTB Ühisliiga – talle polegi väga midagi soovida. Kui, siis tavapäraselt: tugevat tervist. Niisugust nagu praegu. Või kui veel, siis uut meistrit (andestagu CSKA fännid selle mulle). Ehkki… 2016. aastal võiks CSKA vahetada VTB Ühisliiga tiitli Euroliiga oma vastu! Vahetuskurss kokkuleppel. Pöörduda aadressil…

Niisiis, head uut! Head uut Venemaa korvpalli. Igal rindel!

Jaga
Meeldib?
6
Sponsors