09veebruar

Vitali Fridzon :
On meeldiv, kui sulle plaksutavad endise tiimi fÀnnid

Himki – CSKA kohtumise üks kangelasi Vitali Fridzon naasis areenile, mis kunagi oli tema koduväljak, ja võitis.
Intervjuus meie veebiküljele märkis Firdzon meeskonna tähtsust üldises edus, pajatas Venemaa mängijate vastasseisust, tõstis esile Himki poolehoidjaid ja tunnistas, et korvpalli simulaatori taolisi mänge ta juba ammu enam ei mängi.

Kui veel kolm aastat tagasi oleks teile öeldud, et saate CSKA särgis Himki vastu üheks mängu kangelaseks, kas oleksite siis uskunud?
Teate, mul pole üldse kommet kaugele ette mõelda. Ja kangelasi täna tegelikult pole, on meeskond. Me ei alustanud kuigi hästi, lasime endale visata 30 punkti, kuid suutsime siiski ümber häälestuda. Ei lasknud Himkil saada kergeid korve, hästi võitlesime lauas ja panime kolmese joone kinni. Igaüks andis võitu oma panuse.

Kas valmistusite tänaseks mänguks ka kuidagi eriliselt?
Uurisime hoolikalt endi viimast mängu Himkiga Euroliigas ja detailselt arutasime läbi kõik vead. Kuid sellele vaatamata me ei suutnud algul vastase rünnakuid kontrolli all hoida. Nad viskasid sisse kõik, mis võimalik. Kuid teisel poolajal mängisime kaitses tunduvalt paremini, ei lasknud vastast enam kiirrünnakutesse, sundisime neid tegema positsioonirünnakuid. See viis tulemuseni, et neljanda veerandi keskel oli meil turvaline edu.

Viimasel 10-minutilisel perioodil aitasite just teie oma tabavate visetega CSKA-l ette rebida...
Ma ei tõstaks ennast esile. Esiteks, kaaslased leidsid mulle häid viskekohti. Ning tabasid ka ise, näiteks Kurbanov. Kuid peamine on see, et me ei võitnud minu visete, vaid hea kaitse tõttu.

Võitsite esimest korda Himkit põhihooajal nende väljakul...
Jah, sellel on märgiline tähendus. Veetsin 9 aastat selles saalis ja alati on sinna meeldiv naasta.

Täna mängisid eriti hästi venelastest pallurid. Milles on põhjus? Kas tahetakse üksteisele näidata oma paremust?
Me oleme üksteisele juba ammu palju tõestanud, oleme aastaid tuttavad, mängime koos koondises. Ainult päris noorte meeste kohta see jutt ei kehti. Seekord võitlesime lihtsalt oma klubi au eest, muud põhjust siin pole.

Kas teile lisas motivatsiooni Liiga jaanuarikuu parimaks venelasest mängijaks valimine? (auhinna sai Fridzon kätte vahetult enne kohtumist – toim.)
Selliste meeskondadega nagu Himki ei ole lisamotivatsiooni vaja. Kuigi iseenesest on meeldiv, et mind jaanuari parimaks valiti.

Kas teile ei tundu, et kohalikud fännid suhtuvad teisse pisut eriliselt?
Kui olen väljakul, siis ma tribüünidele tähelepanu ei pööra. Kuid auhinna kätteandmise ajal oli meeldiv, et isegi Himki fännid mulle plaksutasid.

Panite hiljuti Instagramis üles oma virtuaalse korvpalluri foto mängust NBA 2016...
Ei, ei, ei. Mis te nüüd, ma juba kaks aastat ei mängi Playstationit, see kogub riiulil tolmu, pole sisse lülitanud. Olen ilmselt vanemaks saanud, 30-aastasena tunnen, et arvutimängud pole enam minu jaoks. Aga foto saatsid mulle tuttavad.

 

Jaga
Meeldib?
6
Sponsors