21märts

Jevgeni Baburin:
Nižni hoiab alati oma joont

Nižni Novgorod murdis pärast CSKAd, Himkit ja Lokomotiv-Kubani veel ühe favoriidi, UNICSi. Meie kodulehele antud intervjuus rääkis Nižni Novgorodi tagamängija Jevgeni Baburin meeskonna fenomenist, Ainars Bagatskise korraldustest, play-off’i lähedusest ja Ühisliiga talismanist Bubast.

„Pärast mängu UNICSiga polnud erilisi emotsioone,“ märkis Baburin. „me võitsime ja see oli tähtsaim. Olen sama rahul nagu pärast teisi võidumänge. Alguses oli palju ebaõnne. Vastane läks ette ja fännid ilmselt arvasid, et kaotame suurelt. Kuid meil õnnestus end kokku võtta. Hakkasime iga palli pärast võitlema ja üht-teist hakkas välja tulema…

Kas UNICSi esimese poolaja 17-punktiline eduseis oli tingitud nende heast mängust või ei leidnud Nižni oma rütmi?
Vastast tuleb tunnustada. Kaasanlased lugesid meie kombinatsioonid hästi läbi ja tegutsesid kaitses hästi. Meie ei visanud „omi“ viskeid ära, seetõttu kogusimegi esimese 20 minutiga ainult 28 punkti. UNICSi 42 oli nende tavaline norm. Võimalik, et me polnud nii jõuliseks kaitseks valmis, kusagil hakkasime visetele lootma ja need ei tabanud.

Millest rääkis Ainars Bagatskis suurel vaheajal?
Mitte midagi erilist. Lihtsalt palus teha seda, mida alati – võidelda tabloole vaatamata. Pärast vaheaega hakkasid visked minema ja suutsime – ehkki lisaaja abil – ületada 90 punkti piiri. Nižni hoiab alati oma joont.

Millised mõtted keerlesid peas, kui Joaquin Colom astus normaalaja lõpus vabaviskejoonele?
Olime mängus CSKAga juba olnud samasuguses olukorras. Loomulikult polnud see meeldiv emotsioon. Asjaolude kokkulangemine tõi lisaaja, muidu saanuks võidu juba varem kätte.

Kõik neli Venemaa tippklubi pidid Nižni Novgorodis vastu võtma kaotuse. Mille abil õnnestub teil liidreid üle mängida?
Meil on väga head fännid, kelle ees me lihtsalt ei saa halvasti mängida. Kui esimene poolaeg ei tulegi kõige paremini välja, nagu täna, siis teisel püüame end fännide ja iseenda ees rehabiliteerida. Võitleme alati lõpuni ja fännid tänavad pärast mänge meid selle eest.
Mis puutub liidrite üle saadud võitudesse, siis võib-olla olid nendel mingid probleemid? Näiteks polnud piisavat häälestatust. Arvavad, et tulevad ja saavad kerge võidu. Kuid igal aastal lahkub mõni liider Nižnist tühjade kätega.

Pärast seda vaevalt keegi tahab play-off’is Nižni Novgorodiga kokku minna…
Vaatame. Peame veel jõudma play-off’i.

Ehk häälestab treener teid liidrite vastu kuidagi eriliselt?
Ei. Tegutseme alati ühesuguse stsenaariumi kohaselt. Ei midagi erilist. Võime võita liidreid, kuid kaotada meist tabelis tagapool asuvale meeskonnale. Ma ei tea, millest see sõltub, ilmselt oleme lihtsalt niisugune meeskond.

VTB Ühisliiga elav sümbol – leopard Buba – on nimetatud teie auks ja elab Kaug-Idas. Kui tõenäoline on teie kohtumine?
(Muheleb.) Elus meil vaevalt õnnestub kohtuda. Ta asub ikkagi kaitsealal. Minu naine aga jälgib Facebookis leoparde, hiljuti palus ta näidata just Bubat ning talle saadeti kaitsealale paigutatud kaamerate tehtud ülesvõtteid. Oli huvitav.

Jaga
Meeldib?
42
Sponsors