16veebruar

Paparatsode unistus. Roman Skvortsovi blogi

 

Riias on lihtne ja meeldiv kirjanikunärvi paljastada. Vanalinna atmosfäär innustab, selle tänavate käänakud meenutavad süžeepöördeid. Niisuguses õhkkonnas pakub lausa kahe play-off’i kohalt praegu väljas oleva klubi mäng seikluse, mille nimel võib mugavast kodust välja astuda ja lennukisse istuda.

Riia võtab teie kommentaatori vastu kerge lumesajuga. Naerusuine taksoleedi imelise nimega Santa Maria Teresa ei ilmuta soovi, et teda käe alt toetataks, ta vaatab oma telefonist ilmaäppi ja teatab kindlalt, et tunni aja pärast lumesadu lõpeb.
Teil on lennujaamatakso ju? Milleks teile selline võimas ilmajaam?
Näiteks selleks, et teada, millal autot pesta.
Millal iganes te seda ka ei peseks, hakkab viis minutit pärast seda vihma sadama…

Lumesadu lõpeb 58 minuti pärast, nagu see oleks lülitiga peatatud. Hea äpp, kindlasti tõmban ka endale sellise.

Kahjuks pole inimkond veel välja mõelnud aparaati, mis suudaks sama täpselt ennustada Krasnõi Oktjabri mängiva presidendi ilmumisi oma meeskonna mängudele. Seetõttu oli saadet "Inside the Game" puudutav ärevus kõrge.
Õnneks lendas Dmitri Gerassimenko VEFiga peetud mängule kohale. Ja kutsus meie operaatorid kohe oma meeskonna riietusruumi, tund enne mängu algust! Ääretu avatus, paparatsode unistus...

Mängiva presidendi külge ei õnnestunud mikrofoni hoobilt paigaldada. "Pean saama end sirutada!" ütles ta, ning alustuseks viskas Aleksei Zozuliniga võidu kolmeseid, seejärel rääkis oma meeskonna leegionäridega platsinägemisest, suhtles ühe VEFi noore tähega, arutas treeneritega taktika üle… Meie võttegrupp aga näris küüsi, sest kõik toimus hääleta režiimis.

15 minutit enne mängu algust sai meie operaator koos meeskonna arsti abiga asja siiski korda.
"Kas ma reegleid ei riku?" uuris Dmitri.
Mängul viibinud Ühisliiga peadirektori asetäitja Aleksandr Fedotov tõmbas kulmu kortsu, kuid lubas.

Alguses näis, et pingutasime mikrofoni seadistusega üle. Gerassimenko kõlav jutt käis VEFi fännide tekitatud lärmist kergelt üle. Ka puhvetisse võinuks ära kuulda, mida ta arvab kohtunike mõnest otsusest.

Varsti aga saadeti Dmitri väljakule ja ta läks sinna koos kallihinnalise aparatuuriga. Arst ei hoidnud kaitsva kookoni tekitamiseks õnneks plaastrit kokku. Võisime tribüünil istudes vaid aimata, mis eetris toimub, kuid operaatori, kellele signaal tuli otse kõrvaklappidesse, õnnelik naeratus rääkis sellest, et sündmuste keskpunkti sukeldumine õnnestus.

Mis sellest kõigest lõpuks välja tuli, vaadake juba lähemal ajal meie videorubriigi "Inside the Game" uues saates.
Mis aga puutub Riias peetud mängu, siis arvan, et Gerassimenko ja tema Krasnõi Oktjabr ei saa VTB Ühisliiga võttegruppi ärasõnumises süüdistada. Kolmandal veerandajal 25 (!) punktiga taga olnud volgogradlased tegid väikese ime: jõudsid järele ja võtsid viimastel sekunditel ka võidu. Oma mängiva presidendi (kes viskas mängust ka ühe korvi) rõõmuks. Ja Riia klubi talismani Panda "surmavaks" kurvastuseks. 

Roman Skvortsov, 
telekanali Matš TV kommentaator

 

Jaga
Meeldib?
23
Sponsors