14jaanuar

Mikko Koivisto:
Naasin Bisonsisse, et mängida VTB Ühisliigas

Soome klubi Bisons asus pärast kaht järjestikust võitu võitlusse kaheksanda koha eest, mis annaks pääsme play-off’i. Klubi üks liidreid Mikko Koivisto rääkis meie kodulehele antud intervjuus eelseisvast mängust CSKAga, endisest ülikoolimeeskonna kaaslasest Kyle Hinesist, oma tavapäratust hüüdnimest, Soome koondise võitudest ja sellest, kuidas Bisons leidis oma rütmi.

„Piisonid“ alustasid uut aastat kahe võiduga, viimasest 8 mängust olete kokku võitnud 5. Kas meeskond on leidnud sobiva rütmi?
Jah, lõpuks saime esimese võidu võõrsil, kodus tegutseme aga alati küllalt kindlalt. Edu saladus on lihtne – täidame treeneri juhiseid, mis aitavad võita.

Keda meeskonnakaaslastest tõstaksite esile?
Meil on hea ühtlane koosseis, igaüks annab oma panuse ja võib tuua vajalikul hetkel punkte. Loomulikult on Martin Zeno meeskonnale väga tähtis – ta on meie põhisnaiper ja temale keskendub vastaste kaitse.

Mängite VTB Ühisliigas esimest hooaega, kuidas hindate selle taset?
Liiga on väga tugev ja mulle meeldib sel tasemel mängida. Kohtume Euroopa parimate meeskondadega. Veel üks iseärasus on suur reisimiste arv, mis annab kodumeeskonnale eelise ja võimaluse mängida praktiliselt iga vastase üle.

Kes on Bisonsile olnud raskeim vastane?
Arvan, et CSKA, Himki, UNICS ja Lokomotiv-Kuban vaatamata sellele, et viimaseid kodus võitsime.

Pühapäeval sõidab Soome Ühisliiga valitsev meister CSKA. Kas seda mängu võib nimetada kodus tõsiseimaks katsumuseks?
Jah, arvan, et CSKA on praegu Euroopa parim meeskond. See on meile tõeline väljakutse. Meeskonnal pole mingit survet, püüame Euroopa parimate korvpalluiirite vastu näidata oma parimat mängu.

Kohtute oma endise ülikoolimeeskonna kaaslase Kyle Hinesiga. Milline mängija oli ta ülikooliajal?
Kyle oli ja on jäänud uskumatuks mängijaks. Üllatusin alati, et kuidas ta väljakul kõiki neid asju teeb. Ta muutis minu ülesande alati lihtsamaks, sest teda püüdis sageli pidurdada 2-3 mängijat.—Tavaelus on Hines lihtne ja lõbus inimene. Mul on ülikoolis koos veedetud ajast palju toredaid mälestusi.

Miks otsustasite minna õppima ja mängima USAsse?
Tahtsin minna USAsse ainult üheks aastaks vahetusüliõpilaseks, kuid juhtus nii, et jäin sinna kuueks. Palju asju langesid kokku. Olen praegu õnnelik, et kõik läks just nii.

Teil on huvitav hüüdnimi „La Bomba Loimaast“. Kuidas saite selle?
Ha-haa, asin on 2011. aasta Emis. Püüdsin tabada Juan Carlos Navarro stiiilis „pommi“, kuid välja tuli „äss“. See jättis väga koomilise mulje ja üks mu meeskonnakaaslastest kutsus mind nõnda. Nii see külge jäigi. Väike tögamine, aga mulle meeldib.

Olete viimases kolmes mängus kogunud üle 10 punkti ja tabanud kaugviskeid väga hea protsendiga (50 – kodulehe märkus). Mis on sellele kaasa aidanud?
Oleme kiirrünnakutest hakanud palju punkte saama. Mul on avanenud võimalused vabalt visata. Terve meeskonna rünnakul tehtav töö on hakanud tulemusi tooma. Sügisel olid mul viskega probleemid, loodan, et need on seljataha jäänud.

Viimases mängus Vitaga tabasite uskumatu viske praktiliselt väljaku keskelt. Kas niisugused asjad on õnnestunud tihti?
Ütlen ausalt, et mul vedas. Täpselt ei mäleta, kuid varem oli niisugune vise tabanud kas korra või kaks.

Milline mäng karjääri jooksul on teile isiklikult olnud kõige edukam?
Esimesena tulevad pähe Soome koondise koosseisus saadud võidud. Kõige mälestusväärsem on ilmselt 2013. aastal Sloveenias peetud EM. Alistasime esimeses ringis Türgi, Venemaa, Kreeka ja Rootsi ning meie fännid olid õnnelikud.

Pärast seda otsustasite leiba teenida Euroopas. Millised on tolle perioodi muljed?
Jah, alguses otsustasin proovida jõudu Türgis, Gaziantepsporis. See oli huvitav kogemus. Meil oli tol hooajal tõeliselt tugev meeskond – mängisime üle Galatasaray ja jõudsime EuroChallenge’is Final Fouri. Sinna jõudsin ka oma teise klubi, Frankfurdi Skylinersiga. Seal segasid mind aga vigastused, seetõttu mängisin vähe. Lõpuks otsustasin naasta Bisonsisse, selle klubiga on seotud palju häid mälestusi. Üheks võtmefaktoriks oli klubi osalemine VTB Ühisliigas.

Greg Gibson juhendab Bisonsit juba pikka aega. Kas ka tema olemasolu mõjutas teid Soome naasma?
Jah, tean Gregi ammu. Ta on seda tüüpi treener, kes kuulab mängijaid ja usaldab neid. See annab mulle alati jõudu.

Jaga
Meeldib?
13
Sponsors