04juuni

Kuidas saaks UNICS pikendada finaali CSKAga?

UNICS ei suutnud kahes esimeses finaalmängus CSKAd võita. Seejuures näitasid Jevgeni Pašutini hoolealused, et nad ei jää Euroopa parima meeskonnaga peetavas vastasseisus statistideks. Seeria läheb nüüd Kaasanisse, kus võõrustajad püüavad võtta revanši. Konstantin Kutšer toob rubriigis „Mõttelennud“ välja UNICSi peamised relvad, mis võivad aidata seerias murrangu tuua.

Kolmepunktivisked
CSKA kaitse on finaalseerias keskendunud Langfordi ja oma kolmesekundiala valvamisele. Armeelased istuvad sügaval oma korvi lähistel ja jätavad UNICSile perimeetril palju vabadust.

Kaasanlased liigutavadki tagaliinis palli hästi. Nad on ses seerias sooritanud enamuse kolmestest vabalt positsioonilt.

Moskvas polnud külaliste kaugvisete tabavusprotsent kõige kõrgem. Kaasanis peaksid kodused korvid UNICSi snaipreid aitama.

Langford
Kaasanlased saavad rünnakut tugevdada ka oma staari ning põhiturniiri suurima korviküti Keith Langgfordi efektiivsust parandades. Ameeriklane meenutas finaali esimestes mängudes ainult kohati iseennast. Enamikul juhtudel tegutses ta sirgjooneliselt, püüdes vastast üks-ühe vastu üle mängida.
Dimitris Itoudis pani vastase liidri vastu tollest pikema Demetris Nicholsi. Pikkade kätega ääremängija ei lasknud endast mööda joosta ja Langford pidi muutma oma visketrajektoori. See ei mõjunud täpsusele just parimal moel.

Teise ja kolmanda mängu vahele jääva kahe päeva jooksul teevad UNICSi treenerid oma liidri mängus arvatavasti korrektiive. Variante jätkub. Armeelasi võib provotseerida ebavõrdsetele vahetustele, mille järel jääksid Langfordi vastu CSKA lühemad mehed. Langford mängis esimestes kohtumistes Fridzoni, Jacksoni ja Higginsi küllalt kindlalt üle.

Keithi võib alati ka kombinatsioonide abil viskele mängida. 

Samuti võib Langfordi senisest rohkem kasutada söötja rollis. Ta oskab kellegi vastastest tõmmata enda valvajat abistama, selle tulemusena vabaneb keegi meeskonnakaaslastest. 

Pick-and-roll’id
Kui kaugvisked ja Langfordi „isolatsioonid“ on ohtlikud perspektiivis, siis kaasanlaste pick-and-roll’id töötavad juba praegu hästi. Armeelased on kaitses proovinud erinevaid võimalusi, kuid neist ükski pole seni töötanud sajaprotsendiliselt. Nii et kahe-mehe-mängud peaks ka järgmistes mängudes olema efektiivsed. Seda enam, et Jevgeni Pašutini käsutuses on nii mitmekülgsed mängujuhid (Ponkrašov ja Colom) kui ka oskuslikud tsentrid (Parahhovski ja Williams). 

Ründelauapallid
Kaks esimest mängu näitasid kaasanlaste pikkuse ülekaalu. See avaldus ka lauavõitluses, eriti teises mängus. Siis sai UNICS sealt üle 40% oma lauapallidest (31st 14) ning osa neist realiseeriti punktideks. 

Kaitse pick-and-roll’ide vastu
Pašutini hoolealused ei lasknud kahes esimeses mängus valitseda puna-siniste liidritel De Colol ja Teodosicil. See-eest kujutasid armeelaste pick-and-roll’id endast probleemi. Hines ja Korobkov kogusid korvi alt kergeid punkte.
Teise mängu käigus leiti vastase tsentritele vastukäik korvialuse abistamise näol.

Jah, niisugune taktika jättis moskvalastele perimeetril vabadust, kuid nood alati ei suutnud toimetada palli vabade snaipriteni. 

Koduväljak
Zenitiga peetud seeria näitas, et koduväljakul on UNICSile suur tähtsus. Pašutini hoolealused esinesid Moskvas väärikalt, kuid nende mängus jäi emotsioonist selgelt puudu. Kaasani tribüünid paikavad selle tühimiku. Võõrustajad on näidanud, et võivad CSKAd üle mängida, fännid lisavad täiendavat jõudu. Sellest võibki neile piisata finaalseeria pikendamiseks.

Konstantin Kutšer

Jaga
Meeldib?
5
Sponsors