21november

Arturas Milaknis:
Juba lapsepõlves viskasin teistest paremini

Sel suvel siirdus UNICSisse Vana Maailma üks paremaid snaipreid Arturas Milaknis. Leedulasest ääremängija veel kohaneb kaasanlaste mänguskeemiga, kuid tappev vise on temaga alati kaasas – Arturase Ühisliiga kolmesteprotsent on 44.

Ta rääkis meie kodulehele antud intervjuus UNICSiga kohanemisest ja elust Kaasanis, nõudlikust, aga õiglasest Jevgeni Pašutinist, meeskonnakaaslasest Keith Langfordist, samuti valmistumisest pühapäevaseks mänguks Himki vastu.

Arturas, olete veetnud terve karjääri Leedus, kui kiiresti kulgeb kohanemine uue meeskonnaga?
Piisavalt kiiresti. Liitusin UNICSiga pärast EMi. Mind võeti soojalt vastu, kollektiiv on lihtsalt suurepärane.

Pühendasite palju aastaid Leedu klubile Žalgiris, kas võite võrrelda seda meeskonda UNICSiga?
Võrrelda on raske, sest Kaunas on mu kodulinn. Seal elab mu pere ja praktiliselt kõik sõbrad. Olen suure osa elust veetnud just seal.
Mis puutub meeskonda, siis suurim erinevus on selles, et Žalgiris mängib Euroliigas, UNICS aga EuroCupil. Samas on VTB Ühisliiga tugevam Leedu omast ning kaasanlastel on hooaja jooksul rohkem pingelisi mänge.

Kui kiirelt saite aru peatreener Jevgeni Pašutini nõudmistest?
Jevgeni on väga hea südamega ja õiglane juhendaja. Ta on alati mängijatega kontaktis, tunneb huvi meie elu, probleemide ja üleelamiste vastu. Treenerina töötab ta olukorrast lähtuvalt – vajadusel on range, teinekord jälle demokraat. Kurdan – tundsin kohe, et ta on hea inimene.

Kas Kaasan meeldib teile?
See linn üllatas mind meeldivalt. Varem olin siin vaid mõne päeva mängudel käinud. Arvasin alati, et see on tavaline Venemaa provintsilinn, kuid nüüd avanes see mulle hoopis teisest küljest. Mul on siin väga mugav, Kaasanis on olemas kõik eluks vajalik: restoranid, poed. Linn on ilus ja kaasaegne. Samal ajal on tunnetatav side ajalooga.

Kellega meeskonnakaaslastest suhtlete kõige enam?
Meil pole jagunemisi ega grupeeringuid? Suhtleme kõik koos. Kõik mehed on head ja suhtlemisaltid, koos on kerge olla.

Teame, kui hea on Keith Langford väljakul, milline on ta aga väljaspool seda?
Ta on eelkõige hea meeskonnakaaslane, alati valmis aitama. Tema terve perekond elab Kaasanis, ta tunneb end siin koduselt. Seetõttu on ta ka väljakul enesekindel ja näitab oma parimat mängu.

Teil on tähtis korviküti roll. Kes on teie meelest praegu selle ampluaa parim?
Kui rääkida eelmisest hooajast, siis oli üks parematest Reali mängija Jaycee Carroll. Ta on suurepärase viskega snaiper.

Kaugvise on ka teie peamine relv. Rääkige, kuidas olete seda treeninud?
Arvan, et see on kaasasündinud. Kohe, kui võtsin palli kätte, oli näha, et see sobib mulle. Juba lapsepõlves viskasin teistest paremini. Hakkasin sellele tähelepanu pöörama, tegin palju kaugviskeid. Praegu kulutan sellele tunni enne treeningut ning kindlasti enne mängu.

Pühapäeval kohtute ühe soosiku Himkiga. Kuidas läheb mänguks valmistumine?
Kohe pärast Rumeeniast naasmist hakkasime vastasega tutvuma. Vaatasime videot ja analüüsisime Himki taktikat. Vastase koosseisus on palju klassiga mängijaid, kuid neid kõiki on võimalik neutraliseerida.

Jätsite mitu mängu vigastuse tõttu vahele. Kas olete mängus Himkiga väljakul tagasi ja millised on UNICSi eduvõimalused?
Jah, mul oli väike vigastus, kuid olen pühapäevaseks mänguks valmis. Mängime kodus, läheme kogu aeg paremaks. Peame tegutsema kõvasti kaitses ja vältima oma eksimusi – olen kindel, et siis mängime Himki üle. Meil on head võimalused.

Jaga
Meeldib?
4
Sponsors