08juuni

CSKA on meister!!!

Moskva CSKA alistas kolmandas finaalmängus võõrsil Moskva oblasti Himki 99:69. Armeelased tegid juba esimese veerandiga edu sisse ja tegutsesid edaspidigi eksimatult, kasvatades üha vahet. 30-punktilise ülekaaluga peremehetsenud Moskva klubi võitis finaalseeria kuivalt ja triumfeeris VTB Ühisliigas viiendat korda.

Atmosfäär
Himki oli kaks esimest mängu CSKA-le kaotanud ja jäi kokkuvõttes allajäämisest sammu kaugusele. Moskva-lähedased fännid ei kaotanud aga usku oma meeskonda. Korvpallikeskuse tribüünidele kogunes lärmakas täismaja. Taganeda polnud kuhugi.

Mängu käik
Nagu ka kahes esimeses mängus, oli kõrvalejääjaid: Himkil ei mänginud Ruslan Patejev, CSKA-l Sonny Weems. Himki ei suutnud Paul Davise abil saavutatud algedu hoida. CSKA seisis kaitses tihedalt ning ei lasknud vastase snaipritel (kui välja arvata Petteri Koponeni üksikud sähvatused) ega eesliinil hingata. Armeelased olid rünnakulgi tasemel, pealinna meeskond tegutses ka mitmekülgsemalt. Kui Himkile tõi punkte ainult kaks meest, siis moskvalastele tervelt seitse tükki. Pärast kümmet minutit põlesid tablool külaliste edunumbrid 26:18.
Himki ei suutnud ka teises vaatuses vastast üllatada. Kolla-sinised tabasid peamiselt kolmesejoone tagant. Iseenesest polnud see paha, kuid armeelaste rütmiga sammu pidamiseks jäi väheks. CSKA viskas korve igale maitsele: mitu edukat rünnakut „tagauksest“, Manutšar Markoišvili läbimurded, korvi all oli pidurdamatu Aleksandr Kaun ja kaugelt tabas Miloš Teodosic. Suureks vaheajaks oli moskvalastel juba 17-punktiline edumaa (54:37).

Lõpplahendus
Pärast pooltevahetust ei näinud tribüünid Himki loodetud tagasitulekut. Armeelased seisid oma väljakupoolel endiselt monoliitselt ega lubanud endale lõdvenemist rünnakul. Enne viimast veerandit oli vahe 25 punkti (78:53).
Viimasel perioodil imet ei sündinud. Armeelased veeretasid mängu kindlalt võidusadamasse (99:69), mis oli neile finaalis kolmas ja otsustav. 2015. aasta play-off’i kaotuseta läbinud CSKA tuli VTB Ühisliiga meistriks neljandat korda järjest ja üldse viiendat korda!

Kangelane
Viktor Hrjapa. CSKA kaptenil kulus palju aega vigastusest taastumiseks. Rivvi naasnud ääremängija tugevdas armeelaste niigi võimsat võistkonda. Hrjapa näitas kolmandas finaalmängus oma universaalsust: 8 punkti, 14 lauapalli, 5 korvisöötu ja 3 kulpi. Pärast sireeni tõstis puna-siniste juht pea kohale Sergei Belovi karika.

Autasustamine
CSKA triumfiõhtut kaunistas meeleolukas auhinnatseremoonia. Puna-sinised läbisid play-off’i väga võimsalt ega lasknud enda ülekaalus kahelda. Kangelastele ulatasid medalid VTB Ühisliiga aupresident Sergei Ivanov, Liiga president Sergei Kuštšenko, Liiga peadirektor Andrei Širokov ja tema asetäitja Ilona Korstin. Ei unustatud ka VTB Ühisliigas esmakordselt hõbemedalid võitnud Himkit. Oma auhinna sai ka armeelaste tänavuse hooaja peakangelane, play-off’i MVPks valitud Andrei Vorontsevitš.

Arv
30 – lõplik punktivahe räägib iseenda eest.

Kommentaarid
Himki peatreener Rimas Kurtinaitis:
„Õnnitlen CSKAd väga hea mängu ja eduka hooaja puhul, seda vaatamata Euroliigas juhtunud äpardusele. Finaal näitas, et nad mängisid meid vähemagi kahtluseta üle ja kasutasid meie nõrkusehetked ära. Mäng ei kujunenud niisuguseks nagu ma tahtnuks, kuid siin oli palju objektiivseid põhjuseid. Olen juba väsinud vigastustest rääkimast. CSKA võitis teenitult, õnnitlen. Arvatavasti ei saa keegi meid süüdistada selles, et me ei andnud endast kõik. Võitlesime lõpuni, kõik jäi väljakule. Oli hea hooaeg: võitsime EuroCupi, tulime tugevakoosseisulises VTB Ühisliigas teiseks. Saime teise koha ka põhiturniiril, alistasime poolfinaalis Lokomotiv-Kubani. Tuleviku osas tuleb veel mõelda, mõni positsioon vajab tugevdamist. Nüüd tuleb puhata, naasta reaalsusesse, hiljem aga alustada uue hooaja ettevalmistusega puhtalt lehelt. Hea, et nägime seerias CSKAga, millisel tasemel mängivad Euroliiga meeskonnad.“

CSKA peatreener Dimitris Itoudis:
„Õnnitlen CSKAd, klubi, meeskonda, mängijaid, treenereid, arste, mänedžmenti, kõiki, kes võitu panuse andsid. Lõpetasime play-off’i tulemusega 9-0 ja nagu märkis Sergei Ivanov, on see unikaalne saavutus. Saime tiitli, ja mis tähtis, näitasime nii kaitses kui ka rünnakul suurepärast korvpalli. Olime liiga parim meeskond, seejuures oli meil finaalis tugev vastane – ka Himki väärib õnnitlusi hooaja eest, kus nad võitsid EuroCupi ja jõudsid VTB Ühisliigas finaali. Neil on suurepärased mängijad ja treenerid, Rimas Kurtinaitis ja tema meeskond on teinud ära suure töö. See teeb meie edu veelgi mõjusamaks. Mis puutub lõppenud mängu, siis olime ühtsed, ei jätnud esimestest minutitest peale õhku kahtlusi, andsime tooni väljaku mõlemas otsas. Kui ma ei eksi tabasime poolajaks 71% kahe-, 72% kolmepunkti- ja 83% vabavisetest. Ka mängu kokkuvõttes olid visketabavuse näitajad väga head.“

Mängu paremad
Himki: Paul Davis 20 punkti, Sergei Monja 13 punkti, 5 lauapalli, Tyrese Rice 11 punkti, Petteri Koponen 10 punkti, Marko Popovic 8 punkti, 5 vaheltlõiget.
CSKA: Aleksandr Kaun 14 punkti, Miloš Teodosic 13 punkti, 6 korvisöötu, Nando De Colo 13 punkti, Aaron Jackson 12 punkti, 8 korvisöötu, Viktor Hrjapa 8 punkti, 14 lauapalli, 5 korvisöötu, 3 kulpi.

Fotо

 

CSKA Moscow are the 2014/15 VTB United League Champions!

Posted by VTB United League on Monday, June 8, 2015

 

Jaga
Meeldib?
9
Sponsors