14september

Valeri Tihhonenko:
Astana usub kohalike mängijate arengusse

Astana suutis eelmise hooaja lõpusirgel edestada konkurente ja jõuda Ühisliiga play-off’i – juba kolmandat korda järjest. Ees ootab uus hooaeg ja uued ambitsioonikad sihid. Klubi peadirektor Valeri Tihhonenko rääkis meie kodulehele antud intervjuus, mida on meeskond teinud suvel, tõi välja Astana uustulnukate tugevad küljed, märkis, et ootab kohalike mängijate arengut ja loodab tribüünidele tuua veel rohkem kasahhi fänne.

Astana suutis eelmise hooaja lõpus praktiliselt ime abil jõuda play-off’i. Kas võib öelda, et sellega päästis meeskond ebaõnnestuma kippunud hooaja?
Ei tahaks öelda, et me „päästsime“ hooaja. Meil oli väge keeruline ja töine tšempionaat, kus olid oma tõusud ja langused. Vahetasime treenerit ja ajasime taga play-off’i kohta. Meie ülesanne oli jõuda ihaldatud esikaheksasse, suutsime selle täita, ehkki lõpus draamat jätkus. Peterburis saadud võit Zeniti üle tähendas meie fännidele kingitust, kes uskusid oma lemmikutesse lõpuni.

Ka eeloleval hooajal jätkab tööd Ramunas Butautas. Milles on selle juhendaja tugevad küljed?
Butautas on natuurilt liider, kes hindab distsipliini ja keskendatust. Ramunas töötab suurepäraselt nii nimekate leeginäride kui ka kohalike noorte mängijatega. See korraliku teenistuslehega kogenud treener on end hästi näidanud Riia VEFis ja Leedu koondises.

Suvel uuendas Astana lepingut Jerry Johnsoni ja Pat Calathesiga. Kas nende õlule jääb liidriroll?
Kahtlemata on Jerry ja Pat meie liidrid, kuid tulemus ei sõltu ainult nendest. Edu võtmeks on edukas koostöö ja oma rollide täpne mõistmine. Mis puudutab liidreid, siis Jerry ja Pati professionaalsuses kahtlusi pole, soovin neile edukat hooaega.

Meeskonnas mängib suure osa karjäärist tugevates Venemaa klubides veetnud Aleksei Žukanenko. Mida ootate temalt?
Aleksei sündis Kasahstanis, Almatõs. Ta on etniline kasahh. Paljud mäletavad teda. On väga meeldiv, et Aleksei naasis kodumaale, mitte ainult meie, vaid terve Kasahstani korvpalli fännid on tema Astanasse tuleku üle rõõmsad. Ootustest rääkides tahaks, et Aleksei kohaneks kiiresti ja näitaks oma parimat korvpalli.

Kasahstani naaseb ka Aleksandr Žigulin, kes mängis varem Hispaania klubi Barcelona noortemeeskonnas. Kas ta suudab Astanad aidata juba praegu?
Saša on andekas korvpallur, kes tunnetab mängu hästi. Tema tugevad küljd on ennergiaa, mobiilsus, eneseohverdus, valmisolek võitluseks. Olen kindel, et ta aitab meid juba sel hooajal. Ta on hooajaeelsetes laagrites olnud tubli ja võidelnud isegi meeskonna liidritega.

Meeskonda tulid ameeriklastest leegionärid Kenny Hyes ja Adam Kemp. Millised on nende tugevad küljed?
Hayes on kiire ja atleetlik mängija, kes tegutseb kindlalt nii rünnakul kui ka kaitses. Ta on hea kiirrünnakutel, kaitses pressib vastast. Kenny püüab alati täita treenerite nõudmisi. Lisaks on ta alati valmis kaaslasi abistama – see on meile väga tähtis.
Kemp on noor, Euroopa korvpallis esimesi samme tegev mängija. Tal on suurepärased füüsilised eeldused: võimas, korvi all ohtlik mängija. Ta vajab täielikuks kohanemiseks aega. Kempil on hea potentsiaal ja jääb üle see realiseerida.

Pole saladus, et kasahhi fänn vaatab pigem hokit kui korvpalli. Mida teete, et Astana tooks uuel hooajal tribüünid täis?
Teeme kõik, mis meie võimuses, et pealtvaatajate arv suureneks iga aastaga. Huvi on, meil on oma fännigrupp, dünaamika on positiivne. Loodan, et meeskond rõõmustab fänne ilusa mänguga!

Hiljuti avaldati VTB Ühisliiga mängukalender. Milline väljasõit on just teile huvitav?
Naasen alati rõõmuga CSKA universaalhalli. See legendaarne areen toob erilise tunde, olen seal väljakul olnud mängija ja treenerina. Iga väljasõit on eriline, iga aasta jätab omad mälestused. Astana alustab VTB Ühisliigas oma viiendat hooaega, nendest aastatest on palju meenutada.

Jaga
Meeldib?
13
Sponsors