18november

Аrütmia. Astana tõusud ja langused mängus Tsmokiga

Möödunud mängunädal algas Astanas peetud särtsaka matšiga. Kasahstani meeskond tegi normaalaja lõpus muljetavaldava come-back’i ja viis kohtumise Tsmoki-Minskiga lisaajale.

Konstantin Kutšer analüüsib traditsioonilises rubriigis „Mõttelennud“ Kasahstani ja Valgevene meistrite vastasseisu võtmehetki.

Astana spurt oli otsekohene. Umbes kaks minutit enne neljanda veerandi lõppu juhtisid minsklased 10 punktiga. Seejuures lõppes võõrustajate rünnak Nik Caner-Medley möödaviskega, lauapalli võitis aga külaliste tsenter Ivan Maraš. Näis, et sellega on mängu saatus otsustatud.
Anatoli Kolesnikov arvas aga teisiti. Just tema tõi oma meeskonna mängu tagasi. Aleksandr Kudrjavtsevil palli käest võtnud kolla-siniste ääremängija alustas võõrustajate spurti.

Pärast seda sundisid Astana mängijad vastase veel 3 (!) pallikaotusele järjest. Kahel korral võeti minsklased lõksu kahekesi peale minemisega.

 

Veel ühes olukorras löödi Kudrjavtsevil põrgatuse pealt pall tagant ära.

Nende pallikaotuste ja järgnenud kolla-siniste kiirrünnakute tõttu vähenes 30 sekundit enne lõppu vahe 4 punktile. Siis astus esile Kenneth Hayes. Ameeriklane on viimastes mängudes tõeliselt avanenud. Ta ei vedanud Astanat ka normaalaja lõpus alt.

Tagamees tõi individuaalse meisterlikkuse abil 5 punkti ja viigistas seisu. 

Lisaks seisis Hayes normaalaja viimasel rünnakul Branko Mirkovici vastu ideaalselt kaitses ega läinud „draakonite“ serblasest mängujuhi petete ohvriks.

Kasahhi korvpallurite õnnetuseks ei suutnud nad edulainel olles lisaaega võita. Kusjuures võõrustajad ei jäänud alla mitte rünnakul, vaid kaitses. Nõrgaks lüliks osutus Pavel Iljin.

Esmalt ei suutnud tagamängija osutada vastupanu Marašile, kellega ta jäi ebavõrdse vahetuse järel korvi alla vastamisi.

Minsklaste järgmisel rünnakul pettis Mirkovic ta ära, spurtis mööda ja andis sellelesamale Marašile tulemusliku söödu. 

Kõige krooniks ei seganud Iljin Mirkovici, kui too sooritas võiduviske. Külalised mängisid pick-and-rolli, Pavel suutis esialgu katet vältida.

Ja ikkagi ei töötanud ta jalgadega piisavalt. Mirkovic pääses oma katja haardest ja tõi läbimurdega minsklastele kaks punkti.

Märkida tuleb ka äsjase kangelase Hayesi eksimust kaitses, just ameeriklane pidi abistama Mirkovici läbimurde korral.

Kuid arusaamatul põhjusel tõmbus Kenneth kõige vastutusrikkamal hetkel „draakonite“ tagamängija teelt eemale.

Astana on kahes viimases mängus näidanud võitlejaloomust. Mitme võtmemängija vigastuse kiuste on jäädud kõvaks pähkliks. Ramunas Butautase hoolealused tegid mängudes VEFi ja Tsmoki-Minskiga muljetavaldavad come-back’id. Mõlemas mängus jäi neil võidust puudu ainult üks punkt. Sel viisil jätkamise korral pöörab korvpallifortuuna oma näo peagi ka Astana poole.

Konstantin Kutšer

Jaga
Meeldib?
11
Sponsors