16mai

Play-offi aeg! 7 mängijat, kes lisasid efektiivsust

Play-off on uute saavutuste ja numbrite aeg. Siin on igal mängul oma lugu. Lugu oma kangelastega, kelleks iga kord ei osutugi meeskondade tunnustatud liidrid...

Hooaja otsustaval etapil, kui käib mäng teineteist hästi tundma õppinud vastaste vahel, kerkivad alati esile mängijad, kes võrreldes põhihooajaga panevad juurde. Seda reeglit kinnitab ka tänavune play-off. Selja taga on ainult esimene ring, kuid juba praegu on näha, kes on poolfinaali pääsenud meeskondades peamised rünnakute lõpetajad.
Veerandfinaalide kokkuvõttes toob meie veebikülg välja seitse mängijat, kelle efektiivsus vastavalt statistikale tõusis play-offis tunduvalt.

Janis Timma, Zeniti ääremängija

Efektiivsusreitingu kasv: +14,4
Põhihooaja statistika: 26,5 minutit, 13,6 punkti, 4,6 lauapalli, 2,3 korvisöötu ja 15,6 efektiivsuspalli
Play-offi statistika: 31,1 minutit, 23,7 punkti, 9,3 lauapalli, 3,7 korvisöötu ja 30,0 efektiivsuspalli
Vastasseis Zenit – Avtodor lubas intriigi – paljud ootasid sellelt paarilt maksimaalset mängude arvu. Kahe klassilt võrreldava vastase matš mööduski karmis ja visas võitluses, kuid piiterlased said iga kord võidu ja vormistasid pääsu poolfinaali kolme mänguga. Zeniti edu üks peamine sepistaja oli Janis Timma. Andekas Läti ääremängija (Liiga eelmise hooaja parim noormängija) kerkis selles play-offis uuele tasemele. Valitsedes mängu, vedas Timma enda järel ka kaaslasi. Eriliselt märgime tema esitust seeria teises mängus: 35 punkti ja 15 lauapalli ühes mängus – VTB Ühisliiga rekordid! Tõstes oma efektiivsust põhiturniiriga võrreldes 14,4 palli, tunnistati Timma õigustatult esimese ringi MVP-ks.

Tyrese Rice, Himki tagamängija

Efektiivsusreitingu kasv: +14,2
Põhihooaja statistika: 26,0 minutit, 14,8 punkti, 2,1 lauapalli, 6,6 korvisöötu ja 16,8 efektiivsuspalli
Play-offi statistika: 28,5 minutit, 28,3 punkti, 2,7 lauapalli, 5,3 korvisöötu ja 31,0 efektiivsuspalli
Tyrese Rice'i hea mäng vaevalt kedagi imestama paneb. Kuid võib-olla just sellepärast näibki sensatsiooniline, et ta peaaegu kahekordistas oma efektiivsust. Veerandfinaalseerias Lokomotiv-Kubaniga oli ameeriklasest mängujuht lausa pidurdamatu, korrates teises mängus ka play-offi punktirekordit (35). Nüüd on küsimus selles, kas mängija suudab samas tempos jätkata. Selge, et ainult sellise Rice'iga võib Himki loota poolfinaalis edule „suure ja jubeda“ CSKA vastu.

Pavel Korobkov, CSKA keskmängija

Efektiivsusreitingu kasv: +12,4
Põhihooaja statistika: 15,4 minutit, 5,5 punkti, 2,6 lauapalli ja 7,1 efektiivsuspalli
Play-offi statistika: 12,5 minutit, 13,0 punkti, 5,0 lauapalli ja 19,5 efektiivsuspalli
Venemaa keskmängija tegi jaanuaris läbi põlvelõikuse, pärast mida taastus ja kogus vormi. Kevadel, just kõige õigemal hetkel, naasis Pavel Korobkov lõplikult, mida tõestas ka Nymburki-seeria kolmandas matšis: vaid 18 minutiga kogus ta 24 punkti (visked mängust 9st 7), võttis 6 lauapalli, tegi 4 vaheltlõiget ja pani 1 bloki! Pole välistatud, et punasiniste seni efektiivseim mängija play-offis tulistab samas vaimus ka poolfinaalis Himkiga – vigastatud Joel Freelandi puudumisel on armeelastel vaja iga pika maksimaalset panust.


Tyler Honeycutt, Himki ääremängija 

Efektiivsusreitingu kasv: +8,4
Põhihooaja statistika: 19,0 minutit, 5,6 punkti, 5,4 lauapalli, 1,3 korvisöötu ja 9,9 efektiivsuspalli
Play-offi statistika: 25,5 minutit, 8,0 punkti, 9,0 lauapalli, 2,3 korvisöötu ja 18,3 efektiivsuspalli
Himki läbis veerandfinaali vigastatud pikkade James Augustine'i ja Paul Daviseta. Meeskond mängis lühikese viisikuga ja tohutu vastutus lasus Tyler Honeycutti õlul. 25-aastane ääremängija tuli hästi toime. Surudes vastaseid energia ja atleetlikkusega, tegi ameeriklane gigantsel hulgal musta tööd ja paistis silma mõlema korvi all. Nagu Rice'i puhul, tõusis ka Honeycutti efektiivsus peaaegu kahekordselt. „Õigel ajal õiges kohas“ - see on igas mõttes öeldud Tyleri kohta võidumängudes Lokomotiv-Kubaniga.


Cory Higgins, CSKA tagamängija 

Efektiivsusreitingu kasv: +6,2
Põhihooaja statistika: 20,0 minutit, 10,9 punkti ja 11,1 efektiivsuspalli
Play-offi statistika: 23,2 minutit, 16,3 punkti ja 17,3 efektiivsuspalli
Veerandfinaal Nymburkiga ei olnud CSKA-le kerge jalutuskäik. Tšehhid üllatasid valitsevat meistrit organiseeritud mängu ja iseloomuga, avaldades punasinistele meeleheitlikku vastupanu. Kuid ka armeelastel oli „lõvidele“ ette valmistatud üllatus. Rünnakul tõsteti esiplaanile Cory Higgins, kes suuresti otsustas esimese mängu, kogudes 21 punkti. Snaipri ind ei jäänud märkamatuks: järgmises kohtumises pani Dimitris Itoudis Higginsi algviisikusse. Tagamees ei vedanud alt ja jätkas samas vaimus, saades lõpuks play-offi avaringis CSKA resultatiivseimaks.


Latavious Williams, UNICS-i ääremängija 

Efektiivsusreitingu kasv: +4,6
Põhihooaja statistika: 19,3 minutit, 9,7 punkti, 6,6 lauapalli ja 15,4 efektiivsuspalli
Play-offi statistika: 27,3 minutit, 9,3 punkti, 9,7 lauapalli ja 20,0 efektiivsuspalli
Play-offi avaringis mängisid UNICS-i traditsioonilised liidrid (välja arvatud Keith Langford ja Joaquim Colom) vähem efektiivselt kui põhihooajal. Kuid Jevgeni Pašutin leidis kaardipakist jokkeri Latavious Williamsi näol. Kui Langford tegi oma ära vastase poolel, siis Williamsile langes pearoll kaitses. Kogudes keskmisena peaaegu kaksikduubli, sai atleetlikust pikast valgeroheliste üks võtmemehi seerias Nižni Novgorodiga. 


Keith Langford, UNICS-i tagamängija 

Efektiivsusreitingu kasv: +4,2
Põhihooaja statistika: 31,4 minutit, 21,3 punkti, 4,3 lauapalli ja 18,8 efektiivsuspalli
Play-offi statistika: 35,1 minutit, 24,3 punkti, 4,7 lauapalli ja 23,0 efektiivsuspalli
Keith Langford tegutses põhihooajal üle ootuste hästi, kuid UNICS-i liider juhindus tuntud sõnadest „Täiuslikkusel pole piiri“. Play-offis mängis ta veel tugevamalt, resultatiivsemalt ja kasulikumalt, mis suures osas aitas kaasanlastel veerandfinaalis murda Nižni Novgorodi vastupanu. Nižnilaste kõik katsed muuta seeria käiku põrkusid vastu Langfordi, kes tabas kõige vajalikematel hetkedel.

Jaga
Meeldib?
15
Sponsors