01oktoober

Jevgeni Pašutin:
UNICS võitleb meistritiitli eest

Eelmisel hooajal lõppes UNICSi teekond veerandfinaalis – Lokomotiv-Kuban jäi kaasanlastele ületamatuks takistuseks. Üleminekuteturul aktiivselt töötanud meeskond seadis uue ambitsioonika sihi – võidelda meistritiitli eest.
UNICSi peatreener Jevgeni Pašutin rääkis nimetas kodulehele antud intervjuus hooaja kõige printsipiaalsemad mängud, rääkis eesliinis tehtud muudatustest, tutvustas Anton Ponkrašovi paranemise käiku ja tutvustas Kaasani klubi noortesüsteemi mängijaid.

UNICS tugevnes suvel oluliselt. Kas täitsite kõik üleminekutega seotud eesmärgid?
Arvan, et jah. Koos juhtkonna, Jevgeni Bogatšovi ja Olga Ahsanova, samuti koostöös teiste treeneritega värbasime neid, keda plaanisime. Püüdsime tugevneda nii, et meil poleks ainult tähed, vaid tekiks ka hea võistkonnakeemia.

Uustulnukate seas on ainult üks venelane, Jevgeni Fidii. Kas venelaste osa ei vajanud tugevdamist?
Jah, meil on tugev tuumik olemas: Valeri Lihhodei, Pjotr Gubanov, Vadim Panin, Anton Ponkrašov ning kaks mängijat noortemeeskonnast, Ruslan Habirov ja Dmitri Nezvankin. Jevgeni Fidiit kutsusime tugevdama „number nelja“ positsiooni, sest Pavel Antipov siirdus Zeniti.

UNICSi koosseisus on ainult üks põhikohaga keskmängija – Artjom Parahhovski. Kes talle korvi all puhkust annab?
Leian, et uus mees Latavious Williams saab samuti sel kohal hakkama. Ta tegutses Bilbaos sageli sel positsioonil. Saan neid kaht meest hästi omavahel vahetada, kumbki mängis kõigis hooajaeelsetes mängudes 20 minutit. Meil on Pjotr Gubanovi, Kostas Kaimakoglou ja Marko Banici näol täielikult komplekteeritud „number nelja“ koht. Seega on meil kaks tsentrit, kolm suurt äärt ja ka Jevgeni Fidii on võimeline tegutsema korvi all. Koosseis on tasakaalustatud. Noortemeeskonnast edutasime Dmitri Nezvankini, VTB Ühis-noorteliiga ühe parema mängija. Ta viibis hooajaeelsetes mängudes väljakul 25-30 minutit.

Kuidas paraneb Anton Ponkrašov, kas ta saab hooaja alguseks terveks?
Anton käis pärast EMi uuringutel ja tal on kõik korras. Esimestel nädalatel töötas ta individuaalse programmi järgi. Andsime talle taastumiseks aega, ei taha mehe tervisega riskida. Pärast arstide luba mängitasime teda kahes kontrollmängus. Anton on praegu täiesti terve ja täidab mängujuhi koha koos Joaquin Colomiga. Nad võivad ka koos platsil olla, kuid siis liigub Anton number „kahe“ või „kolme“ kohale.

Olete Ühisliigas juba suurte kogemustega, millised selle hooaja mängud on isiklikult teile ja UNICSile printsipiaalsed?
VTB Ühisliiga on väga tugev. Vastasseisud liidrite CSKA, Himki, Lokomotiv-Kubani, Nižni Novgorodi ja Zenitiga on alati erilised, aga võtame iga vastast tõsiselt. Kõik mängivad võidule: Nymburk ja kodus eriti agressiivselt tegutsev Bisons, Astana ja Krasnojarskis mitte kunagi alistuv Jenissei. Kergeid mänge pole, võitmiseks peab võitlema iga palli ja punkti pärast.

Olete üks kõige rohkem võite saanud treener Ühisliiga ajaloos. Milles on edu saladus?
Treener ei saa üksi võita. Alati võidab meeskond. Võidud tähendavad terve võistkonna – juhtkonna, mängijate, treenerite, meditsiinipersonali – andunud töö tulemust.

Sel suvel lahkusid Saša Kaun ja Sonny Weems CSKAst. Kas see tähendab, et tšempion muutus nõrgemaks ning teised meeskonnad, sealhulgas UNICS on võimelised võitlema tiitli eest?
CSKA koosseisu osas tuleks küsimus esitada armeelaste peatreenerile Dimitris Itoudisele. Mis meisse puutub, siis teeme kõik selleks, et kandideerida meistritiitlile. Hooaeg ei tähenda kerget jalutuskäiku, aga saan lubada, et UNICS võitleb.

Kuidas veedate Kaasanis vaba aega, kas teil on tekkinud lemmikkohad?
Kahjuks ei jõudnud ma veespordialade MMile, olime sel ajal Novogorskis laagris.
Püüame meeskonnaga osaleda erinevatel üritustel – näiteks hiljuti käisime klassikalise muusika kontserdil, mis pakkus suurt rahuldust. Sageli käime Raifis – see on klooster, püha paik. Samuti püüame külastada kõikvõimalikke sportlikke sündmusi. Kaasan on väga palju muutunud, kaasaegne linn, üks paremaid mitte ainult Venemaal, vaid koos Moskva ja Peterburiga ka terves Euroopas. Ehitatud on palju huvitavaid rajatisi, hotelle, mälestusmärke, spordiobjekte. Uuenesid lennu- ja raudteejaam. Kõik on tundmatuseni muutunud. Minu jaoks on auasi tüürida UNICSit ja elada niisuguses ilusas linnas. Kõik teavad, et fännid ja juhtkond ootavad võite, püüame usaldust õigustada.

Jaga
Meeldib?
9
Sponsors