05oktoober

Pavel Astahhov:
Himkil on viimaste aastate tugevaim koosseis

Ühisliiga eelmise hooaja finalist Himki muutus suvel ainult tugevamaks. Tähtsaim uustulnuk Aleksei Šved kohaneb tasapisi ühe liidri rolliga, ülejäänud uued mehed sulanduvad ladusalt sissemängitud skeemidesse ja juba toovad väljakul kasu.
Meie kodulehele antud intervjuus võrdles klubi peadirektor Pavel Astahhov Himkit San Antonio Spursiga, tõi esile Rimas Kurtinaitise panuse, rääkis suvistest värbamistest ja tunnistas, et talle imponeerib meeskonna vaatemänguline ja efektne mängustiil.

Rääkige, millised olid Himki eesmärgid kahe hooaja vahel?
Pidime mõnel positsioonil koosseisu tugevdama. Tahtsime, et meeskond oleks kogemuse ja nooruse segu. See õnnestus: Himki sai parima venelasest mängujuhi Aleksei Švedi, tugevdades seda positsiooni. Marko Todorovici värbamisega suurendasime eesliini rotatsiooni. Kõigile on selge NBAs mänginud Zoran Dragici tase. Ta aitab varieerida koosseisuga number „kahtede“ ja „kolmede“ peal, mis on väga tähtis. Ta on kogenud, hea kaitsemängija. Seejuures on nii Aleksei, Marko kui ka Zoran piisavalt noored korvpallurid ja loodan, et nende paremad aastad on veel ees. Neil on suur potentsiaal ja võimalused areneda. Kokkuvõttes säilitasime eelmisel hooajal EuroCupi võitnud tuumiku ja täiendasime positsioone, mis seda vajasid.

Kuidas on uustulnukad hooajaeelsetes mängudes esinenud?
Dragicil on veel küllalt raske, sest ta alles saabus Sloveenia koondise juurest, olles seal liider. Zoran alles hakkab mõistma treener Rimas Kurtinaitise nõudmisi, ta otsib oma kohta ja tal on veel kõik ees. Mis puutub Švedi ja Todorovicisse, siis hooajaeelsete mängude statistika räägib iseenda eest. Nad mängisid nii, nagu treener neilt ootas. Ühest küljest olid nad piisavalt resultatiivsed, teisest aga täitsid ülesandeid, mida pidid täitma. Praegu oleme nendega rahul.

Rimas Kurtinaitisel läheb Moskva oblasti meeskonnas juba kuues hooaeg järjest, see on treenerite Ühisliiga rekord. Kas nõustute, et Himki praegune koosseis on Kurtinaitise perioodi tugevaim?
Kahtlemata. On väga hea, et Rimas töötab Himkiga nõnda kaua. Kui võtta NBA, võib tuua San Antonio dünastia näite, mis seostub ühe inimese, Gregg Popovichiga. Ta on saavutanud häid tulemusi. Loodan, et ka Kurtinaitis saavutab meie meeskonnaga maksimaalseid tulemusi, kõik on veel ees.

Eelmisel hooajal püstitas Jegor Vjaltsev Ühisliiga rekordi (koos Rice’i ja Monjaga), osaledes 40 mängus. Tagamees on nii klubi kui ka koondise võtmemängija. Kuidas mõjutab tagaliini selge tugevnemine Vjaltsevit?
Arvan, et ainult hästi. Jegor on tõeline võitleja ning ta tunneb end konkurentsi tingimustes oluliselt mugavamalt. Siis toob ta välja oma paremad küljed, veab kaaslasi. Konkurents on üldse hea asi. Olen kindel, et see tuleb Jegorile ainult kasuks.

Himki on mitu hooaega olnud punktide ja korvisöötude osas liider. Kas millalgi pole olnud soovi stiili muuta, mängida kaitsvamat korvpalli?
Parem on see küsimus esitada treenerile. Omalt poolt võin öelda, et meie harrastatav korvpall meeldib väga paljudele. See on vaatemänguline, efektne ja piisavalt efektiivne. Ma ei näe mõtet sellest loobuda, seda enam, et tulemused tulevad.

Himki saab põhihooajal sageli CSKAst jagu, kuid play-off toob alati ebaõnnestumise. Millest see tuleb?
Põhjused on alati erinevad, ühest vastust on keeruline leida. Iga hooaeg on erinev ja neid peab vaatama eraldi. Praegu oleme teel, kus püüame näidata tulemust mitte ainult põhiturniiril, vaid ka play-off’is. Just seetõttu oleme hankinud niisuguseid tugevaid mängijaid, pikendanud pinki, et jõuda kevadel ja suve alguses oma eesmärkideni.

Mitu protsenti oma võimalustest peab meeskond võtma, et võita VTB Ühisliigas?
200 protsenti – ainult siis suudame võita.

Jaga
Meeldib?
16
Sponsors