30oktoober

Sergei Bazarevitš – hooaja favoriitidest

Meie koduleht esitleb uut blogi – „Eriline arvamus“. Selle autorid, tuntud korvpallispetsialistid kirjutavad VTB Ühisliiga kõige põnevamatest sündmustest, tendentsidest ja kangelastest.
Meie blogi esimene autor, omaaegne tuntud mängujuht ja praegune edukas treener Sergei Bazarevitš analüüsis alanud hooaja soosikute mängu.

***

Vaatamata VTB Ühisliiga ettearvamatusele võib tiitlipretendentide ringi juba praegu paika panna. Paberil on selgeimad soosikud CSKA ja Himki. Nende järel tulevad tavapärases järjestuses Lokomotiv-Kuban ja UNICS, järgmise ešeloni moodustavad Zenit ja Nižni Novgorod. Kindlasti toob hooaeg ka üllatusi. Vaatleme, kuidas on favoriidid alustanud.

CSKА 

Armeelased alustasid vaatamata rohketele vigastustele ja tsentripositsiooni näilisele nõrkusele – minu arvates see pole nõrk – hooaega väga võimsalt. Nad mängisid nii Euroliigas kui ka VTB Ühisliigas kõik vastased kindlalt üle. Päris ootamatu kaotus Nižni Novgorodilt näitas seda, et hooaja alguses võib igaühel tulla ette kõikumisi, lisaks oli neil siis keeruline mängukalender. Ehkki CSKA-le mõjub see väiksemal määral, sest meeskond lendab tšarterreisidega nagu NBAs. Teisel Ühisliiga klubidel seda võimalust pole.


Himki

Himki põhiküsimus on selge – kuidas ja millal kohanevad uustulnukatest tähed. Kui Šved värvati üheks liidriks, tuli arvestada, et ta tuleb juba valmis joonisega meeskonda, kus paljud on pikka aega koos mänginud. Seetõttu võtab tal kohanemine aega, kuid perspektiivis on niisuguse kaliibriga klubi ja mängija koostöö väga huvitav ja võib mõlemale poolele tuua tublisti dividende. Leian, et CSKA-lt saadud kaotus oli märk hooaja algusest.


Lokomotiv-Kuban

Loko on nagu ka eelmistel hooaegadel võrreldes teiste soosikutega oma geograafilise asendi vang, sest kubanlastel on logistikaga suuri probleeme. Kuni klubi mänedžment neid ei lahenda, tulebki niisuguseid kaotusi, nagu Soomes saadi, võtta hooaja paratamatu kaaslasena.


UNICS

UNICS uuenes oluliselt, kuid liider jäi samaks. Keith Langford näitab praegu, on suuteline tooma meeskonnale võite. Oma mängu veel otsitakse, mõõnad pole välistatud. Esimene mäng, kus UNICS kaotas Tsmoki-Minskile, tulenes sellest, et on emotsionaalselt raske mängida Gomelski karikaturniiril Euroliiga meeskondade vastu ning seejärel avada hooaeg kohtumises valgevenelastega. Asi on psühholoogias. UNICS oli kaitses ebakindel, sellega on seletatav ka Artjom Parahhovski vähesed mänguminutid. Ta pole minu meelest kaitses väljapaistav mängija. Jevgeni Pašutin püüan talle väljakul kohta leida, et tema võimeid paremini klubi heaks ära kasutada.


Nižni Novgorod

On raske igal aastal meeskonda uuesti üles ehitada. CSKA üle saadud võit andis pealtvaatajate huvile suure impulsi ja aitab oma ambitsioone rahuldada. Nižni kohtus viimastel aastatel armeelastega palju kordi nii Euroliigas kui ka VTB Ühisliigas, kuid oli seni kõik võrdsed mängud kaotanud. Nüüd saadi kauaoodatud võit, ehkki volgalaste koosseis näib mulle eelmise hooaja omast nõrgem. Lisaks sai hooaja avamängus vigastada mängujuht Eric Maynor, mis võtab rotatsioonivõimalusi oluliselt vähemaks. Nižni klubi ebastabiilsus väljendub selles, et CSKA üle saavutatud võidule järgnes EuroCupil suur kaotus Kreeka klubile AEK. 


Zenit

Piiterlased alustasid väga õnnestunult. Põhjus on lihtne – meeskonnaga on pikka aega töötanud Vassili Karasjov ning tal on treeneri nõudmisi teadev toimiv tuumik. Nad jätkavad kaotuseta, kuid praegu sõltub turniiritabel ka mängukalendrist. Näiteks Himki on juba mänginud CSKAga, piiterlased pole aga tippudega veel ühtegi kohtumist pidanud. Arvan, et Zenit ei suuda eelmise hooaja edu korrata, ehkki koosseis on hea. Oleksin rõõmus, kui eksin.


Sergei Bazarevitš,
Kahekordne MM-hõbe, EM-hõbe
Dinamo, Krasnõje Krõlja ja Lokomotiv-Kubani endine peatreener

Jaga
Meeldib?
27
Sponsors