16juuli

Sergei Ivanov: VTB Ühisliiga elab ja areneb

VTB Ühisliiga aupresident Sergei Ivanov vastas pärast Ühisliiga nõukogu koosolekut ajakirjanike küsimustele.

Muudatustest Ühisliiga juhtkonnas: Tänan Andrei Širokovit tehtud töö eest, pakkusime talle võimalust liigas jätkata ja ka ametikõrgendust, kuid ta otsustas liikuda edasi. Soovime talle ainult edu. Ilona Korstin on liigas töötanud kolm aastat, ta tunneb sisemisi protsesse, kuidas kõik on üles ehitatud, ta suudab kiiresti alustada tööd ja tegelda Ühisliiga edasise arenguga.

Osalejate koosseisust ja eelarvest: VTB Ühisliiga elab ja areneb. Meiega liitusid uued sponsorid, mis aitab suurendada Ühisliiga eelarvet, suur osa nendest vahenditest läheb klubidele. Võrreldes eelmise hooajaga osalejate arv väheneb mõnevõrra – oli 16, jäi 14. Kahjuks lahkusid majanduslikel põhjustel head meeskonnad: eelolev tšempionaat toimub Bisonsi, Vita ja kahjuks ka Tšehhi Nymburkita, kes esines hästi ja jõudis play-off’i.

Mängukalendrist: Meeskondade arv vähenes ja seega ka mängude arv. Arvestades aga asjaolu, et praktiliselt kõik Venemaa meeskonnad mängivad eurosarjades, suureneb üldine hooaja jooksul peetavate mängude arv. Rääkisin juba aprillis peetud pressikonverentsil, et niisugused meeskonnad nagu UNICS ja CSKA peavad hooaja praktiliselt NBA rütmis. Ehk mängivad igal kolmandal päeval. Kas kujutate ette, kui palju on neil reisimist? Ütlen otse, et see on klubidele suur probleem, kuid mis teha, nad on oma võistlused ise valinud. Soovin neile edu.

Juhendi rikkumistest: Mis puudutab meie klubisid, siis hoiatasin täna veel kord rangelt, et ebakvaliteetne telepilt, halb valgustus ja külmad tribüünid toovad koheselt kaasa trahvid. Kui rikkumised muutuvad süstemaatiliseks, arvatakse meeskonnad lihtsalt Ühisliigast välja.

Krasnõi Oktjabrist: Krasnõi Oktjabri ümber oli palju küsimusi. Klubis toimusid kardinaalsed muudatused, valiti uus president. Peale selle garanteeris klubi, et peale sobiva mängusaali saamisele luuakse ka uus bränd. Usun, et hooaja alguseks on Krasnõi Oktjabri asemel juba BK Volgograd.

Euroliiga ja FIBA konfliktist: Me ei arutanud seda küsimust. Kuidas see mõjutab meid… Mina ja mu kolleegid on juba korduvalt välja öelnud – kui soovite, oleme selles pikaleveninud konfliktis ohvrid. Loomulikult ootame selle kõige lõppu, et kõik saaks rahulikult töötada.

Ühisliiga uutest omanikest: Meie sponsor, kompanii Sibur lülitub Ühisliiga omanikeringi. See annab neile Liiga nõukogus hääleõiguse. Seda kaaluvad ka teised suursponsorid VTB pank ja Sogaz – mitte ainult anda raha, vaid olla ka otsustajate seas. Ning otsustada võtmeküsimusi koos – marketingi, televisiooni osas, mis on iga professionaalse liiga jaoks normaalne.

Teleõiguste müügist: Ühisliiga müüs esmakordselt tele- ja nii-öelda panustamisõigusi – jutt käib välismaistest kompaniidest, mis võtavad vastu panuseid, sealhulgas elektroonilisel teel. Leping on väärt miljon eurot. Ootame samalaadseid ettepanekuid ka Venemaa kompaniidelt. See tähendab Ühisliigale täiendavat sissetulekut. Mõistagi ei kata see kõiki kulusid. Kuid saame esmakordselt tulu televisioonist ja spordiennustuse kompaniidelt. Lisaks on endiselt jõus leping telekanaliga Matš TV – ühiskondlikul kanalil näidatakse vähemalt 50 mängu. Ning play-off kantakse üle täies mahus.

Jaga
Meeldib?
28
Sponsors