24aprill

Rimas Kurtinaitis – Liiga aasta treener

VTB Ühisliiga 2013/14 „Aasta treeneriks“ valiti Himki peatreener Rimas Kurtinaitis.

Selles kategoorias antakse auhind välja esmakordselt tänavusel hooajal. Selle saaja määras Liiga ekspertide nõukogu, mille koosseisu kuulub seitse võistlusel osalevate riikide tuntud korvpalliinimest: Heino Enden (Eesti), Ivan Jedeško (Venemaa), Ilona Korstin (Venemaa), Armand Kraulinš (Läti), Tomas Pacesas (Leedu), Jiri Zidek (Tšehhimaa) ja Sergei Tarakanov (Venemaa).

Ekspertide nõukogu liikmete seas tehtud küsitluse tulemusel kogus suurima arvu hääli (7st 4) Himki juhendaja Rimas Kurtinaitis. Leedulasest juhendaja edestas võitluses „Aasta treeneri“ auhinna eest UNICSi peatreenerit Andrea Trinchierit (2 häält) ja CSKA peatreenerit Ettore Messinat (1 hääl).

Lõppenud VTB Ühisliiga põhiturniiril said Rimas Kurtinaitis ja tema Himki B-alagrupis esimese koha, püstitades võistluse „igavese“ rekordi: 18 mängust 18 võitu! Moskva oblasti klubi suutis kahel korral (kodus ja võõrsil) mängida üle Liiga valitseva meistri CSKA. Kurtinaitise hoolealused pääsesid otse play-off’i teise ringi ehk veerandfinaali ning on paljude spetsialistide hinnangul tšempionitiitli ühed peamised kandidaadid.

„Aasta treeneri“ auhind antakse Rimas Kurtinaitisele tšempionaadi play-off’i ajal.

„Individuaalseid tiitleid ma spetsiaalselt ei jahi,“ märkis Rimas Kurtinaitis. „Teen lihtsalt oma tööd ja püüan seda teha hästi. Aga ma ei salga, et olen väga õnnelik. VTB Ühisliiga ei haara ainult Venemaad, sellel osalevad Ida-Euroopa parimad klubid ja seetõttu on põhiturniiri parimaks treeneriks valimine mulle kahtlemata väga suur au. See on tunnustus tervele meeskonnale, sest oleme ühtne tervik.“

Jaga
Meeldib?
8
Sponsors