10detsember

Aleksei Šved:
Otsustava kolmepunktiviske usaldaksin Monjale

Käesoleva hooaja üks säravamaid mängijaid Aleksei Šved on jõudnud saada juba mitme mängu kangelaseks, tunnistati Ühisliiga novembri parimaks venelasest mängijaks, viimases kohtumises Lokomotiv-Kubaniga pani aga püsti tõelise šõu, kinkides pealtvaatajatele palju unustamatuid hetki.
26-aastane tagamängija rääkis meie kodulehele antud intervjuus mängus Lokoga sooritatud viimasest viskest, tunnistas, kellele usaldaks Himkis otsustava kolmepunktiviske sooritamise, meenutas Ettore Messinat, Jonas Kazlauskast ja Sergei Bazarevitšit ning selgitas, mis on vajalik NBAs läbi löömiseks.

Teie mängustiili võib võrrelda kunstiga. Kas tunjnete mõnikord loomepuhangut? Näis, et esmaspäevases mängus Lokoga oli just see päev?
Ma ei ütleks nii. Väljakule tulles püüan peale võistkonna tulemusele keskendumise saada ka mängust endast rahulduse. Mis puutub kohtumisse Lokomotiviga, siis kõik teadsid võidu tähtsust, häälestus oli hullumeelne. Saime ülesandega hakkama ja kogu meeskond tundis end suurepäraselt.

Kuidas otsustasite niisuguse lõpuviske kasuks? Tahtsite sellega tänada publikut toetuse eest?
Rünnakuaega polnud palju järel. Olin endas kindel, seetõttu otsustasin visata. On tore, kui fännidele see hetk meeldis. Nad toetasid meid terve mängu hästi. Tahan neid kõiki tänada!

Mäng Lokoga vajas kaht lisaaega. Kas teie karjääris on olnud sama pikki ja pingelisi mänge?
Jah, NBAs oli mänge, kui olin üle 40 minuti väljakul ja kõik otsustati lõpusekunditel.

Olete viimasel ajal algkoosseisus ja paljud märgivad, et olete edasi läinud, enesekindel. Kas nii on harjumuspärasem mängu alustada?
Jah, algkoosseisus on mugavam. Kuid otsuse võtab vastu treener, lähen väljakule siis, kui olen meeskonnale vajalik.

Olete sel hooajal teenitud vabavisete arvestuses Ühisliiga liider (50 – kodulehe märkus). Kas vastased ei saa teie katmisega hakkama või dikteerib teie mängustiil selle?
Arvatavasti on see tingitud minu mängustiilist. Nii NBAs kui ka nüüd püüan sageli minna välja vea peale, et teenida meeskonnale kergeid punkte.

Kas pärast NBAd on Euroopas kergem kolmeseid visata?
Minul isiklikult küll. Sest kolmesejoon on ikkagi korvile lähemal.

Treeneritel pole teie mängustiiliga kerge kohaneda – kas võite välja tuua oma karjääri kõige demokraatlikuma ja kõige karmima treeneri?
Kõige karmim oli arvatavasti Ettore Messina. Sergei Bazarevitšit ja Jonas Kazlauskast saab aga nimetada demokraatlikeks.

Meeskonnas loksuvad rollid tasapisi paika. Kui mängu saatuse peab otsustama üks vise, siis kes peaks Himkis selle vastutuse võtma?
Arvan, et meie meeskonnas on iga mängija võimeline otsustama mängu saatuse. Kõik sõltub konkreetsest olukorrast. Aga arvan, et see oleks Tyrese Rice või Sergei Monja. Monja on kolmestespetsialist, otsustava kaugviske usaldaksin temale.

Vene mängijad esinevad VTB Ühisliigas sel hooajal päris säravalt, keda tooksite esile teie?
Ma pole eriti paljusid mänge näinud, meil on väga tihe graafik. Tooksin välja oma meeskonnakaaslased Sergei Monja ja Jegor Vjaltsevi ning Andrei Vorontsevitši ja Dmitri Hvostovi.

Paljudele korvpalluritele on NBA elu unistus. Milline sa pead stiililt ja mänguomadustelt olema, et seal kanda kinnitada ja ükskõik millisele meeskonnale kasu tuua?
Pead olema väga tugev, kõigist peajagu üle. Stiilid on erinevad, võid olla tööloom, võitleja ja koguda 15 lauapalli, niisugused mängijad on kõigile vajalikud. Võid ka olla andekas ja individuaalselt tugev korvpallur.

Jaga
Meeldib?
13
Sponsors