05august

Suvine töö. Ühisliiga TOP 10 esindajad koondistes

Suvi ei tähenda mitte ainult klubimängudest vaba perioodi, üleminekuid ja puhkust, vaid ka koondisteaega. Paljud VTB Ühisliiga esindajad on oma rahvuskoondistes tähtsas rollis. Meie koduleht moodustas Ühisliiga kõige silmatorkavamate koondisemängijate nimekirja.

Ryan Broekhoff, Lokomotiv-Kubani ääremängija

Koondis: Austraalia
Austraallased said olümpiale otsepääsme, nii et Broekhoff ja tema meeskond on seni pannud end ainult kontrollmängudes proovile. Põhiliselt NBA mängijatest koostatud „Boomersi“ algviisikusse kuuluv ääremängija täidab täpselt samu ülesandeid nagu Lokos: võitleb kaitses ja lauapallide eest, rünnakul aga ootab oma võimalust kolmepunktijoone taga.


Andrei Vorontsevitš, CSKA ääremängija

Koondis: Venemaa
Vorontsevitš läbis pärast edukat ja pingelist klubihooaega USAs taastumisperioodi, millega seoses ei osalenud esimestes laagrites ja jättis vahele Valgevenega peetud esimese sõprusmängu. Kuid pole vaja olla selgeltnägija, et kujutada endale ette ääremängija tähtsust peatreener Sergei Bazarevitši jaoks. Eelmisel EMil valiti Vorontsevitš kahel korral vooru sümboolsesse viisikusse, kuulus lauapallide ja kaksikduublite arvestuses turniiril kolme parema sekka ning oli kulpide arvestuses üheksas. Ühisliiga valitseva meistri CSKA üks võtme- ja stabiilsemaid mängijaid tahab anda järgmise EM-pääsme lunastamises olulise panuse.


Nando De Colo, CSKA tagamängija

Koondis: Prantsusmaa
Euroopa hooaja 2015/16 parim mängija kinnitab oma staatust ka Rio olümpia ühe peamise medalisoosiku, Prantsusmaa koondises. Juuli alguses täitis De Colo ja Co esimese kahest võtmeülesandest, läbides OM-kvalifikatsiooniturniiri Manilas tõrgeteta. CSKAs kõikjale jõudev tagamees tegutses samamoodi ka Filipiinidel, tabades, luues võimalusi kaaslastele ja võideldes lauapallide eest. Selle tõestuseks oli kvalifikatsiooni väärtuslikema mängija tiitel. Prantslased usuvad, et Ühisliiga kahe viimase hooaja MVP kandideerib ka Brasiilias mõnele austavale nimetusele ning suudab maa koondise pärast 16-aastast vaheaega taas pjedestaalile aidata.


Sergei Karasjov, Zeniti tagamängija

Koondis: Venemaa
Karasjov rääkis hiljuti, et ei looda NBAsse naasta ja tahab tähelepanu tõmmata kodumaal. See avaldus kutsus poolehoidjate seas esile vastuolulise reaktsiooni, kuid Zeniti uus mees hakkas juba oma esimeses mängus pärast Venemaale naasmist, Valgevenega peetud kontrollkohtumises kinnitama sõnu tegudega: Karasjov oli märgatav, tulemuslik ja vajalik. Kõigi märkide järgi jätkub andeka ääremängija renessanss nii koondisemängudes kui ka Peterburi klubis.


Artjom Parahhovski, UNICSi keskmängija

Koondis: Valgevene
Valgevene hakkab peagi võitlema 2017. aasta EMi pääsmete eest Poola, Eesti ja Portugaliga. Viimasel ajal valitseb korvpallis tsentrite rolli vähenemise tendents, kuid vaevalt valgevenelased lähevad moega kaasa: nad püüavad palli mängida just oma UNICSisse kuuluvale suurimale tähele. Parahhovski oli üks neist, kes sel suvel töötas endaga ega mõelnud ainult kuumast rannaliivast. Venemaaga peetud kontrollmängus kogus ta 6 punkti ja 7 lauapalli, mis ei aidanud päästa 53-punktilisest kaotusest. Töö jätkub.


Miloš Teodosic
, CSKA tagamängija

Koondis: Serbia
Veel üks CSKA liider on sel suvel tegelnud sama asjaga, millega tema Prantsusmaa kolleegki – vedas oma koondise kvalifikatsiooni kaudu Rio olümpiale. Teodosic oli De Colost tagasihoidlikum, kuid koduses Belgradis peetud turniir möödus serblastele ladusalt ja erilisi kangelastükke polnud vaja korda saata. Milošile pöördus tähelepanu hiljuti Argentiinaga peetud kontrollmängus, kus ta vigastas sõrme. Peagi võis terve Serbia aga kergendatult hingata – mees naaseb esimeseks olümpiamänguks rivvi. Seal peab serblaste lemmik hakkama näitama oma üleloomulikke võimeid.


Janis Timma, Zeniti ääremängija

Koondis: Läti
Zeniti juhtmängija oli Serbias peetud OM-kvalifikatsiooni üks säravamaid tegelasi. Läti kaotas dramaatilises poolfinaalis Puerto Ricole, kuid Timmale ei saanud midagi ette heita: ta oli Belgradi turniiril oma koondise teine korvikütt ja parim lauavõitleja.


Dmitri Hvostov, Lokomotiv-Kubani tagamängija

Koondis: Venemaa
Hvostov koos Vorontsevitšiga olid vaat et ainsad valguskiired Venemaa jaoks kehvalt lõppenud 2015. aasta EMil. Lokosse kolinud mees on veelgi arenenud ja tõestanud oma vajalikkust koondisele. Mängujuhtide osakonna vaieldamatu liider dirigeerib rünnakut, peab käima saama venelaste põhirelva Timofei Mozgovi ning võtma otsustavatel hetkedel algatuse enda kätte.


Aleksei Šved, Himki tagamängija

Koondis: Venemaa
Šved startis pärast koondisse naasmist oma debüütmängus vahetusmeeste pingilt, mis aga kindlasti ei vähenda Himki liidri tähtsust riigi tähtsaima meeskonna jaoks. Väljakule astudes andis Aleksei kohe esimesel rünnakul Andrei Zubkovile efektse söödu, veidi hiljem tabas aga koos sireeniga. Venelaste säravaim mängija on rünnaku peamine käima panev jõud, kes viskab ise ja toidab kaaslasi.


Arturs Štalbergs, Nižni Novgorodi peatreener

Koondis: Läti
Kui VTB Ühisliiga poolehoidjatel polnud isiklikke eelistusi, elati Serbias peetud OM-valikturniiril ilmselt kaasa Lätile. Tolle koondise 12 mängijast polnud ainult Ojars Silinš kordagi mänginud Ühisliigas. Ka lätlaste treeneritebrigaad on „oma“: peatreener Ainars Bagatskisele assisteeris Arturs Štalbergs, kes vahetas Nižni Novgorodi eesotsas nimeka spetsialisti välja. Andekas meeskond ei suutnud küll püstitatud ülesannet täita, kuid esines väärikalt, Štalbergs aga püüab saadud kogemuse ära kasutada uuenenud must-valges tiimis.

Jaga
Meeldib?
16
Sponsors