11september

Silmapaistvad. Liiga Top 5 mängijad EM-võistlustel

Esimese etapi lõpuni jõudnud EM-võistlused rõõmustavad heatasemeliste mängude ja säravate individuaalsete sooritustega. Alagrupiturniiri järel seab meie veebikülg ritta kõige rohkem silma paistnud VTB Ühisliiga mängijad.

Andrei Vorontsevitš, Venemaa koondis, CSKA

Koondise tulemus: 1 võit (Bosnia 81:61, 4 kaotust (Iisrael 73:76, Poola 79:82, Soome 79:81, Prantsusmaa 67:74)
Mängija statistika: 11,0 punkti, 9,2 lauapalli, 3,1 korvisöötu
Venemaa koondise jaoks kulgesid EM-võistlused erakordselt ebaõnnestunult. Ainult nõrk lohutus oli Venemaa meeskonna parima mängija, VTB Ühisliiga play-offi MVP väljapaistev individuaalne esitus. Andrei Vorontsevitš valiti kahel korral vooru sümboolsesse viisikusse ja kuulub turniiri kolme parema sekka lauapallide hankimises ja kaksikduublite arvus, on blokkide avestises üheksas ning ühtlasi ainus korvpallur, kes pole ühtki vabaviset mööda visanud.


Kaspars Berzinš, Läti koondis, Nižni Novgorod

Koondise tulemus: 3 võitu (Belgia 78:67, Tšehhi 72:65, Eesti 75:64), 2 kaotust (Leedu 49:68, Ukraina 74:75)
Mängija statistika: 9,2 punkti, 3,8 lauapalli, 1,0 korvisöötu, 0,6 blokki
Mitmekülgne ja liikuv pikk Kaspars Berzinš sai Ainars Bagatskise meeskonna jokkeriks. Andekas Läti meeskond näitas alates esimese vooru võidust Belgia üle oma iseloomu ja kinnitas play-offi pääsu ootusi. Ilma ebaõnnestumisteta ei saadud – kuid isegi pärast hävitavat kaotust Leedult leidsid lätlased taas oma rütmi ja jõudsid kaheksandikfinaali grupi teise kohaga. Koondisel ei olnud selget liidrit, sest eelistati meeskondlikku mängu ja palli liigutamist. Sellistes skeemides tunneb Berzinš end väga mugavalt. Pikk mees kerkis koondises resultatiivsuselt teiseks, üllatades mitmel puhul vastaseid oma liikuvusega ja valmisolekuga tabada igast väljhaku osast.
1/8 finaalis kohtuvad lätlased Sloveeniaga, kelle ridades mitte vähem säras Zoran Dragic Himkist. Kumb neist on parem, selgub laupäeval.


Petteri Koponen, Soome koondis, Himki

Koondise tulemus: 2 võitu (Venemaa 81:79, Bosnia 88:59), 3 kaotust (Prantsusmaa 87:97, Iisrael 66:79, Poola 65:78)
Mängija statistika: 11,6 punkti, 2,4 lauapalli, 6,4 korvisöötu
Soome tõestas jälle, et korvpall areneb riigis – Henrik Dettmanni tiim tekitas peavalu igast kaliibrist vastasele. Soome andis kõva lahingu tiitlikaitsja Prantsusmaale, jäädes alla alles lisaajal, aga sai jagu Venemaast ja Bosniast. Meeskonna vaieldamatu liider oli võitluslik ja julge Petteri Koponen. Himki tagamängija kogub punkte, söödab kaaslastele (turniiri kuues koht söötude arvult), aga võtab ka enda peale mängu otsustamise kõige pingelisemal hetkel.
Pärast kaotust Poolale läheb Soome 1/8 finaalis kokku turniiri favoriidi Serbiaga, kuid isegi selles vastasseisus on Petteri Koponen ja tema kaaslased üllatusvõimelised.


Nando De Colo, Venemaa koondis, CSKA

Koondise tulemus: 5 võitu (Soome 97:87, Bosnia 81:54, Poola 69:66, Venemaa 74:67, Iisrael 86:61)
Mängija statistika: 11,6 punkti, 5,2 lauapalli, 2,8 korvisöötu, 1,4 vaheltlõiget
EM-võistluste korraldajamaa pole seni näidanud oma parimat korvpalli, ometi on prantslaste kaukas viis võitu viiest mängust. Tähtsat rolli on selles tulemuses mänginud CSKA tagamees ja VTB Ühisliiga 2014/15 hooaja MVP Nando De Colo. Nagu alati rõõmustab ta oma produktiivsusega, olles Prantsusmaa koondises paremuselt teine korvikütt ja vaheltlõikaja ning kolmas lauapallide ja korvisöötude poolest muljetavaldav tulemus universaalselt tagamängijalt). Mis on veel tulemas turniiri olulisemates matšides!?


Miloš Teodosic, Serbia koondis, CSKA

Meeskonna tulemus: 5 võitu (Hispaania 80:70, Saksamaa 68:66, Island 93:64, Türgi 91:72, Itaalia 101:82)
Mängija statistika: 13,4 punkti, 2,6 lauapalli, 7,0 korvisöötu
Isegi surmagrupis ei jätnud serblased vastastele šansse, näidates seni turniiri säravaimat korvpalli. CSKA tagamängija Miloš Teodosic tegutseb talle iseloomulikus maneeris „äärmusest äärmusesse“, ühendades paradoksaalsel kombel 9st 0 kaugvisket Saksamaa vastu ja 13 korvisöötu mängus Türgiga – EM-võistluste ajaloo teine tulemus. Viijmaste MM-võistluste hõbemedaliomanikud eesotsas oma imposantse armeelasest mängujuhiga näevad välja väga efektsed – mida ainuüksi tõestas kohtumine Itaaliaga, kus Serbia kogus 101 punkti, millest 26 jäi Teodosici arvele. Kuid otsustavad mängud on alles ees.

Foto: FIBA/Ciamillo-Castoria/Morgano

Jaga
Meeldib?
15
Sponsors