10märts

Klassikast "Princetownini". Kuidas töötab CSKA rünnak

Viimastes mängudes on CSKA rünnak jõudnud uuele tasemele. Kaasanisse tehtud reis ei lubanud armeelastele suurt resultatiivsust, kuid nad suutsid ületada järjekordse kõrguse. UNICS kuulub tšempionaadi kolme parema kaitsemeeskonna sekka, kuid seekord töötas „roheliste“ kaitse tühikäigul. Nad lasid esimest korda Ühisliiga ajaloos endale visata 100 punkti. Kusjuures see juhtus koduväljakul.

Konstantin Kutšer analüüsib traditsioonilises rubriigis „Mõttelennud“ armeelaste rünnakupotentsiaali.

CSKA rünnak on mitmekülgne. Moskvalased kasutavad hästi ära klassikalisi asju nagu pick-and-roll’id, mängu üks-ühe vastu ja kiirrünnakud. Ent nad on ka keerukamates olukordades sama edukad. Puna-siniste mängus tõusevad selgelt esile „Princetowni rünnaku“ elemendid. Selle keskmes on katted ning palli ja mängijate pidev liikumine.

UNICSiga peetud mäng näitas hästi külaliste rünnakupotentsiaali. Moskvalased rõõmustasid meid ses mängus ka harjumuspärase korvpalliklassikaga.

Nad kasutasid sageli pick-and-roll’e.

Palju korve visati pärast läbimurdeid palli korvi alt välja söötes.

Samuti näidati oma individuaalset meisterlikkust. 

Kuid ainult need asjad ei tee CSKA rünnakut nõnda ohtlikuks. Armeelaste põhirelv on nende üllatavalt hea kokkumäng ja üksteisemõistmine. Moskvalased liiguvad rünnakul aktiivselt, kasutavad katteid, teevad palju sööte ja leiavad peaaegu alati vaba viskekoha. Selle süsteemi suurepäraseks näiteks on väljajooksudega kombinatsioonid.
Tavaliselt jookseb vastase kaitse sügavusest kolmesejoone taha Miloš Teodosic või Vitali Fridzon.

Nende kaaslased peatavad paljude katetega Teodosici ja Fridzoni katjaid.

Armeelaste snaipritel jääb üle ainult pall saada

ja see korvi saata. 

Mõnel juhul vajavad moskvalased ainult ühte katet. Järgmises episoodis tõkestas Kurbanov õigeaegselt Freelandi katja teed korvi all.

See aitas britil saada kolmesekundialas palli ja selle segamatult sihile saata.

Moskvalaste rünnaku eriti magusad palad on lühikesed ja nutikad söödud. Nad loovad katetega võimalused saada vabu viskekohti. Vaadake, kuidas järgmises episoodis aitasid Cory Higginsil viskepositsioonile jõuda perimeetril tehtud söödud, De Colo aktiivsus ja Hinesi õigeaegne kate.

 

Olukorrad, kus esiplaanile tõusevad palli liikumine ja üksteisemõistmine, on puna-sinistele juba normiks saanud. 

„Klassika“ ja „Princetowni“ sümbioos koos tegijate kõrge tasemega annab vapustava efekti. Moskvalaste rünnaku peatamine kuulub praegu kõrgendatud raskusega ülesannete sekka. Iga Euroopa meeskond, kes laseb moskvalastel endale visata vähem kui 90 punkti, võib seda pidada õnnestumiseks. CSKA korvpallurid teevad igast oma mängust šõu. Niisugune mäng toob mitte ainult tulemuse, vaid meeldib ka fännidele.


Konstantin Kutšer

Jaga
Meeldib?
20
Sponsors