04mai

Michael Dixon:
Nymburkile on ainult play-off'i jõudmisest vähe

Nymburk on tänavuses play-off’is ainus mitte-Venemaa meeskond. Põhiturniiril 8. koha saanud tšehhid avaldavad veerandfinaalis CSKA-le kõva vastupanu.
Enne Nymburkis peetavat kolmandat mängu rääkis klubi üks liidreid Michael Dixon meie kodulehele antud intervjuus, kuidas ta tugevdab pingilt sekkudes mängu, märkis, et tutvus Ronen Ginzburgiga tõi tema karjääri pöörde ja tõdes, et kogu meeskond tahab CSKAd koduväljakul võita.

Nymburk on ses play-off’is ainus mitte-Vene meeskond…
VTB Ühisliiga on tugevaim turniir, kus olen osalenud. Ülikoolis mängisin paljude meeste vastu, keda praegu näeb NBAs, kuid VTB Ühisliigas pole vastased vähem andekad. Enamik esiviisiku meeskondade tagamängijatest võiks vabalt end ka NBAs proovida. Loomulikult on tore, et jõudsime Ühisliiga play-off’i.

CSKA meeskond koosneb tähtedest. Kas oskate armeelastest ühe liidri välja tuua, kes on võidu saavutamiseks vaja kinni saada?
CSKA on parim meeskond, kellega oleme sel hooajal kohtunud. Põhiturniiril mängisime nende vastu pooliku koosseisuga, meil oli palju vigastatuid. Areneme iga mänguga ja tõstame oma võiduvõimalusi. CSKA-l võib iga mees paugutada. See pole vastane, kus saad keskenduda ühe mängija takistamisele.

Sekkute mängu vahetusmeeste pingilt. Kas see on treeneri otsus?
Olen alati olnud „kuues“ mängija – nii ülikoolis kui ka profina. Treener tahab, et tooksin mängu uut jõudu ja laeksin kaaslasi energiaga. Koheselt muutub ka mängutempo.

Kas Ronen Ginzburgiga tutvumine tähendas teie karjääris pöördepunkti?
Täpselt. Tutvusime veel enne, kui sõlmisin Nymburkiga lepingu. Ta selgitas kohe, mille kallal pean töötama ja mida arendama. See oli mulle kui mängijale väga vajalik. Tegutsen tema meeskonnas endale sobivas maneeris, mul on praktiliselt täielik carte blanche.

Millal meeskond mõistis, et tänavune hooaeg võib teile eriline tulla?
Saime kohe aru, et meil on hea meeskond – nooruse ja kogemuse segu. Naudime treeninguid, riietusruumis on alati hea õhkkond – kõik see kandub ka mängu üle. Pole oluline, kes vastu astub – näiteks alistasime hooaja alguses Lokomotiv-Kubani, kes nüüd on jõudnud Euroliiga Final Fouri.

Mis on teile sel hooajal muljet avaldanud?
Kõige tähtsam, et jõudsime esimest korda VTB Ühisliiga play-off’i. Aga meile ei piisa sellest – tahame mängida võimalikult kaua. Peame CSKAd kodus võitma. Samuti tahame jätkata Tšehhis võidukat seeriat – Nymburk on tulnud 13 korral maa meistriks.

Mängite Euroopas teist hooaega. Kas teile meeldib Tšehhis? Kas olete juba proovinud maailmakuulsat kohalikku õlut?
Korvpall on minu esimene armastus ja olen õnnelik, et mängin Euroopas. Tšehhis võtsid kõik mind hästi vastu: fännid, treenerid, meeskonnakaaslased. Mulle meeldib siin väga! Tšehhi õlu on suurepärane, aga palju ma seda ei joo.

Kas jälgite NBA play-off’i?
Jah, vaatan üle kõik tipphetked. Mulle meeldib NBA. Arvan, et iga ameeriklane unistab seal mängimisest. See on parim liiga maailmas. Meie kapten Jiri Welsch on rääkinud selle kohta palju huvitavaid lugusid – ta on seal veetnud mitu hooaega. Mulle imponeerib Chris Pauli mäng – käisin kooli ja ülikooli ajal kahel korral tema treeninglaagris. Kaasa elan aga Golden State Warriorsile – minu isa sündis ja kasvas Oaklandis.

Jaga
Meeldib?
12
Sponsors