04märts

Anthony Randolph:
NBA? Praegu tahan võita koos "Lokoga"

Veebruarikuu MVP, Lokomotiv-Kubani ääremängija Anthony Randolph andis intervjuu meie veebiküljele.

Eelmisel kuul saavutasid krasnodarlased 6 mängust 6 võitu, nende hulgas tiitlikaitsja CSKA üle, aga „Loko“ pikk oli pidurdamatu. Just Randolph kerkis kuu parimaks korvikütiks (22,8 punkti), aga tema kangelasteod kohtumises armeelastega otsustasid hooaja ühe säravaima mängu saatuse.
Intervjuus meie veebiküljele kommenteeris ta meeskonna viimase aja edu, rääkis koostööst Malcolm Delaneyga, meenutas, kuidas ta mängis koos Stephen Curriga Golden State'is ja vaatles eelseisvat kohtumist Himkiga, millest sõltub Liiga põhiturniiri kolmanda koha saatus.

Olete kolm korda mänginud CSKA-ga ja kõigil kordadel on „Loko“ võitnud. Kokkusattumus?
See on peamiselt meeskonna teene, läheme igale mängule hea häälestatuse ja tahtmisega. Muidugi valmistub iga VTB Ühisliiga klubi eriliselt mänguks CSKA-ga. Et võita armeelasi, selleks tuleb hüpata üle oma pea.

Kohtumises CSKA-ga te realiseerisite 6st kolmepunktiviskest 5, kas teil on selles osas olnud ka õnnestunumaid mänge?
Täpselt ei mäleta, aga NBA-s õnnestus mitmel korral hästi kolmeseid tabada.

Kõrvalt vaadates tundub, et teile tuleb kõik lihtsalt – olgu see ründelauapall üle vastase pea, pealtpanek kiirrünnakus, alley-oop või kaugvise. Kuid millise meeskonna kaitse on teile VTB Ühisliigas enim probleeme valmistanud?
Raske on välja tuua üht meeskonda. Teate, esineb hetki, kus mind kaetakse üpris tihedalt ja vise ei lähe. Kuid ma ei mäleta konkreetset meeskonda või mängu, kus mul täielikult kõik rünnakuvõimalused kinni pandi.

Veebruarikuu jooksul tegutsesite Liigas stabiilselt. Kuid kõik algas raskest võidust Astanas. Võib öelda, et just siis te isiklikult tunnetasite enesekindlust?
Jah, ilmselt siis kõik algaski. Üldiselt läks mul hooajaks ettevalmistus lünklikult, jätsin hooaja esimesed mängud vahele, peaaegu üldse ei meenu Euroliiga debüüt Žalgirise vastu. Mind saadeti eesliinile sisuliselt soojenduseta, pidin kohe hakkama oma oskusi tõestama. Žalgirisega mängu lõpus ei suutnud õieti hingatagi. Aga just kohtumises Astanaga tundsin, et olen saavutanud optimaalse vormi. Olen õnnelik, et veebruar läks hästi, iga mänguga õnnestus juurde panna ja usun, et pani ka meeskond. Nüüd küsitakse minult sageli, kas olen saavutanud oma tippvormi. Võiks öelda, et olen sellele lähedal.

Juhtus nii, et jaanuarikuu parimaks valiti teie meeskonnakaaslane Malcolm Delaney. Kui hästi mõistate teineteist väljakul?
Pean teda Euroopa üheks paremaks mängujuhiks. Vaadake, kuidas ta väljakul tegutseb: ta mitte ainult ei kogu punkte, vaid pidevalt leiab kaaslasi söötudega, ei karda kehalist kontakti, veab meeskonda enda järel. Malcolm on tark mängija nin leian, et mõistame teineteist hästi.

Kaks hooaeg te mängisite ja treenisite Golden State'is koos Stephen Curryga. Kas võisite siis aimata, et temast kasvab selline eriline korvpallur?
Steph töötas enda kallal alati palju, otsis ideaalset võimalust viskeks. Curry ei seisnud kunagi paigal, ta püüdis leida teid enda täiustamiseks. Arvan, et tema viimase kahe hooaja edu taga on ka see, et ta on saanud mängida täiesti tervena ja taastununa.

Kas vaatate praegu sageli Golden State'i mänge mõttega, et võiksite ka ise seal olla?
Ei ütleks, et regulaarselt nende kohtumisi vaataks, kuigi igaüks tahab olla tunnistajaks sellisele korvpallile, mida demonstreerib Golden State. Ei taha mõelda sellele, kas võinuksin seal mängida või mitte. Olen Lokomotiv-Kubani mängija ja tean, et kui olen siin, siis nii peab olema. Minu elu on selliselt läinud, kuid olen õnnelik, et saan olla osa sellisest suurepärasest klubist nagu „Loko“.

Teie stiil sobib tänapäeva NBA-ga hästi. Kas olete nõus, et praegu oleks teil läbilöömiseks rohkem šansse? Mäng on läinud kiiremaks, sõltub rohkem kaugvisetest, vähem on korvialust võitlust.
Teate, kui jätkan samamoodi nagu praegu Lokomotivis, siis saan veel võimaluse naasta NBA-sse. Kuid hetkel tahan võita tiitleid koos Lokomotiv-Kubaniga.

„Lokol“ on praegu üks pingeline mäng teise järel. Juba esmaspäeval lähete vastamisi Himkiga kohtumises, mis suurel määral otsustab VTB Ühisliiga põhiturniiri kolmanda koha saatuse. Mille poolest on see vastane ohtlik ja mida tuleks teha võitmiseks?
Himki on nagu CSKA tugev klubi kõig kõrgemate ambitsioonide ja soliidse eelarvega. Kui tegutseme himkilaste vastu sarnaselt viimasele mängule armeelastega, siis on meil head võimalused eduks.

 

Jaga
Meeldib?
37
Sponsors