01august

Krzysztof Koralewski - Ühisliiga kohtunike osakonna juht

VTB Ühisliiga kohtunike osakonna juhiks nimetati FIBA komissar ja instruktor Krzysztof Koralewski.
Autoriteetne rahvuslik instruktor on tuntud oma töös FIBA kohtuniku ja 1998. aastast FIBA komissarina suurtel rahvusvahelistel turniiridel. Lisaks sellele teeb Koralewski VTB Ühisliigaga koostööd läbivaatuse komisjoni loomisest alates.

Koralewski hakkab Ühisliiga kohtunike osakonna juhina kontrollima vilemeeste töö kvaliteeti, vastutama kohtunike kontaktide eest rahvusvaheliste korvpalliorganisatsioonide ja rahvuslike alaliitudega, samuti käib regulaarselt inspektorina mänge hindamas.

„Meie liiga sai Koralewski näol väga kogenud, sügavate korvpalli- ja kohtunike spetsiifika teadmistega spetsialisti,“ märkis VTB Ühisliiga peadirektor Ilona Korstin. „Selle kinnituseks on ta FIBA komissarina osalenud kolmedel maailmameistrivõistlustel ja olümpiamängudel. Vähem tähtis pole fakt, et Koralewski tunneb meie tšempionaati, eelmiste hooaegade kohtuniketööd ja probleemseid kohti. Selle spetsialisti kõrge kvalifikatsioon ja professionaalsus aitavad VTB Ühisliigal jõuda kohtunike töö korraldamisel uuele tasemele.“

„On tore saada niisuguse mastaapse ja areneva klubivõistluse osaks,“ ütles Krzysztof Koralewski. „VTB Ühisliigaga on mul ammune kontakt. Seetõttu olen kindel, et teeme täisväärtuslikku ja huvitavat koostööd. Olen oma pikaajalise töö jooksul saavutanud kontakti paljude spetsialistidega, kes tegelavad oma kodumaal ja rahvusvahelistes liigades kohtuniketöö arendamisega. Olen kindel, et see aitab mind mu uues ametis Ühisliigas.“

CV:
Krzysztof Koralewski sündis 17. septembril 1947 Poolas Keltzis.
1967. aastast rahvusliku kategooria kohtunik.
1979-1998 FIBA kohtunik.
Kohtunikuna teenindas 1988., 1992. ja 1996. aasta olümpiate kvalifikatsiooniturniire, 1997. aasta EMi, 1989. ja 1991. aasta naiste EMi ning 1994. aasta naiste MMi.
1998. aastast FIBA komissar ja rahvuslik instruktor. Ses ametis töötas ta 2006., 2010. ja 2014. aasta MMidel, samuti 2012. aasta OMil.

Jaga
Meeldib?
5
Sponsors