22veebruar

Rolands Freimanis:
Kalev suudab kandideerida play-off'i kohale!

Pärast uute mängijate tulekut ja Baltimaade derbis saadud võitu VEFi üle vaatab Eesti klubi Kalev/Cramo tulevikku optimistlikult. Meeskonna üks liidreid Rolands Freimanis rääkis meie kodulehele antud intervjuus meeskonna võimalustest pääseda play-off’i, võrdles uut meest Shawn Kingi Frank Elegariga, nimetas Ühisliiga kolm kõige säravamat mängijat ning tutvustas täna Tallinnas peetavat mängu valitseva meistri CSKAga.

Päev pärast võidumängu käis Kalevi meeskond kinos. Millist filmi vaatasite? Kas meeskond saab vabal ajal sageli kokku?
Kahjuks mitte nii sageli kui tahaks. Niisugused sammud on väga vajalikud ja aitavad luua paremat sisekliimat. Vaatasime filmi „Rikutud reeglid“ Al Pacino ja Anthony Hopkinsiga. Kalevis on uusi mängijaid ja vajame kõike, mis nende meeskonnaga kohanemisele kaasa aitaks.

Seda enam, et pärast Baltimaade derbis saadud võitu oli kõigi meeleolu hea! Kui põhimõtteline on Kalevile mäng VEFiga?
Iga derbi on tähtis, siin pole kahtpidi mõtlemist. Pealegi toimus mäng Riias, vastase koduväljakul. Võit oli Kalevile väga tähtis sellegi poolest, et hakkame VTB Ühisliigas mõõna ületama. See oli hooaja üks paremaid mänge – peaksime iga kord niimoodi alustama (Kalev juhtis avaveerandi keskel 16:3 – kodulehe märkus) ja hoidsime hiljem initsiatiivi.

Kas teil, lätlasel, oli Riias täiendav motivatsioon?
Loomulikult toob kaasmaalaste ees mängimine erilise tunde, tahad näidata oma paremaid omadusi. Jah, juhtus nii, et kurvastasin läti fänne. Mis parata, korvpalluri töö on selline.

Mäng VEFiga näitas, et uued mehed on Kaleviga kohanenud. Kas Shawn Kingi mäng meenutab teile Kalevi endise tsentri Frank Elegari oma? Kui hästi on meeskonda sulandunud Morris Curry?
Uued mängijad aitavad meid tublisti. King näitab, kui väga oli meil ühte pikka meest juurde vaja, tundsime taolisest mängijat puudust. Ta saab korvi all vastastega hakkama, võtab lauapalle ja kindlustab kaitset. Tähelepanek võrdluses Elegariga on väga täpne. Just sama küsisid pärast Riias peetud mängu ka mõned minu sõbrad. Nad on tõepoolest mänguliselt sarnased.
Mis puutub Currysse, siis ta tabab nii ise hästi kui ka mängib kaaslastele. Ta on kogenud korvpallur ja tunnetab hästi mängu. Meil pole enam nii suuri mõõnu nagu varem, tegutsemine on muutunud stabiilsemaks. Aga saame minna veel paremaks.

Kas meeskond veel loodab play-off’i jõuda või võetakse asja ühe mängu kaupa?
Põhiturniiril on pidada veel palju mänge, nii et võitleme lõpuni. Võimalused pole küll suured, kuid Kalev on võimeline pretendeerima play-off-kohale! Loomulikult häälestume igaks mänguks eraldi Kui mängime ka edaspidi nii nagu reedel, on kõik võimalik.

Mida tähendab Tallinnale ja Kalevi mängijatele niisuguse meeskonna nagu CSKA külaskäik?
Mulle meeldib väga mängida nii tugevate meeskondade vastu. Nende kaitse on ekstraklassist. Peale selle leidub armeelastel mehi, kes on heal päeval rünnakul praktiliselt pidurdamatud. Läheme võitlema ja püüame näidata, mida oskame. Teame oma miinuseid ja töötame nende kallal edasi. Samas püüame mõned vastase nõrkused üles leida.
Ootan Saku Suurhalli palju pealtvaatajaid! Soovitan Eesti korvpallisõpradel niisugust meeskonda nagu CSKA oma silmaga vaatama tulla.

Nimetage VTB Ühisliiga hooaja 3 kõige säravamat mängijat!
Ainult kolm? (Naerab.) Ühisliigas on palju häid mängijaid, 20 oleks tunduvalt lihtsam välja valida. Mulle väga meeldivad Tyrese Rice Himkist, Nando De Colo CSKAst, Lokomotiv-Kubani pikk mees Anthony Randolph. Nii raske on valida, ka UNICSi Keith Langfordi ei saa jätta nimetamata!

Läti koondis oli viimase EMi üks avastusi. Milline on selle noore meeskonna potentsiaal Rio olümpia valikturniiril?
Esmalt peab vaatama, millise koosseisu kokku saame. Meil on hea meeskond, nüüd peame tõestama, et suudame kõigiga mängida. Meie eesmärk on pääseda Riosse. Kõik vastased on väga tugevad, paberil on kõige keerulisem Serbia. Nad mängivad kodus, aga me ei tea veel, kas see on neile pluss või miinus. Neil on kindlasti tohutu surve peal – mäletame, mis juhtus Leedu koondisega 2011. aasta kodusel EMil.

Kas meeskonnaga liitub NBAs New York Knicksi ridades suurepärast debüüthooaega tegev Kristaps Porzingis?
Porzingis on kahtlemata suurepärane mängija ja oleks koondisele väga vajalik. Ootame, loodame. Lätis tahavad kõik, et ta tuleks koondisse!

Jaga
Meeldib?
20
Sponsors