09detsember

Kuidas püstitatakse rekordeid. Avtodori rünnak Astanas

Saraatovi Avtodor püstitas pühapäeval Astanas Ühisliiga uued resultatiivsusrekordid – esmalt esimese poolaja (71 punkti) ja seejärel terve mängu oma (131). Eelmine tipptulemus ületati tervelt 12 punktiga. Kõige huvitavam on asjaolu, et saraatovlased ei vajanud selleks mingeid teravmeelseid kombinatsioone ega üleloomulikke jõupingutusi.
Konstantin Kutšer analüüsib traditsioonilises rubriigis „Mõttelennud“ uue rekordi püstitada aidanud võtmefaktoreid.

Kiirus
Ses mängus sai otsustavaks just ühe meeskonna totaalne üleolek kiiruses. Avtodor ei näidanud hooaja alguses alati oma firmastiili, kuid mänguks Astanaga olid külalistel kui tiivad kasvanud.
Nad said palju punkte kiirrünnakutel vabalt korvi alla pääsedes.

Vähemalt sama palju punkte teeniti kiiretel rünnakutel, mil võõrustajate kaitse polnud olukorras orienteerumiseks veel valmis.

Liidrid olid hoos
Saraatovlaste positsioonirünnakutel oli individuaalset tegutsemist meeskondlikust tublisti rohkem. Vahel tehti pick-and-rolle, kuid see oli pigem erand.

Korvi või tulemusliku sööduga lõppenud agressiivseid läbimurdeid, samuti tapvalt täpseid viskeid jagus piisavalt. Eriti paistis nendega silma Paul Stoll. Just tema 4 teise veerandi kaugviset murdsid Astana psühholoogiliselt.

Vastase eksimused
Volgalaste edus polnud väike roll ka võõrustajate kaitse eksimustel. Teinekord läksid astanalased oma väljakupoolel täiesti alt.
Vaatame mõnda olukorda.
Näiteks selles episoodis kattis Pavel Iljin Jevgeni Kolesnikovi.

Võõrustajate tagamängija kaotas oma mehe silmist ja lasi tollel korvi alla murda.

Kolesnikov sai tsentrilt palli ja lisas kerged kaks punkti. 

Järgmine episood oli veel sümboolsem. Alguses ei ennustanud miski Avtodorile hõlpsat rünnakut.

Kaitsesse jõudnud Aleksei Žukanenko lihtsalt kaotas oma hoolealuse.

Makijev kasutas võimaluse täielikult ära. Ta jooksis vastaste korvi alla vabale kohale, sai palli ja lõpetas rünnaku efektse pealtpanekuga.

Järgmises episoodis ei saanud võõrustajad hakkama pick-and-rolli vastu. Patrick Calathesel ja Anton Ponomarjovil jäi korralik vahetus tegemata. Selle tulemusena jäi Ponomarjov vabaviskejoone kanti ekslema.

Saraatovlased kasutasid „arvulise ülekaalu“ targalt ära. Pall liikus terve tagaliini kaudu korvi alla vabaks jäänud Artjom Klimenkole.

Avtodori tsentril polnud raske tuua järjekordsed kaks punkti.

Eelmises olukorras eksis Ponomarjov, aga ka Calathes ei patustanud meeskonnakaaslasest vähem. Näiteks siin sattus ta abistamistega nii hoogu, et magas maha enda selja taha antud söödu.

Jevgeni Fidii võttis kingituse vastu ja lõpetas rünnaku efektse pealtpanekuga. 

Volgalased näitasid Astanas taas kord, kui hästi on nad võimelised rünnakul tegutsema, kinkides poolehoidjatele uue resultatiivsusrekordi. Võimalik, et esimest korda sel hooajal nägime eelmisest aastast tuttavat, joosta armastavat ja kõigi 40 minuti jooksul agressiivset Avtodori. 

Konstantin Kutšer

Jaga
Meeldib?
19
Sponsors