27oktoober

Kuidas Nižni leidis CSKA haavatavad kohad

CSKA näis kuni Nižni Novgorodis peetud mänguni murdmatu jõuna. Reis Volga kallastele aga mõnevõrra korrigeeris üldmuljet armeelaste mängust. Ülimotiveeritud võõrustajad leidsid valitseva VTB Ühisliiga meistri nõrgad kohad üles.

Konstantin Kutšer analüüsib traditsioonilises rubriigis "Mõttelennud" sensatsioonilise võidu saanud volgalaste tegutsemist.

Kohtumise üheks X-faktoriks võib õigusega pidada tagamängija Ivan Viktorovi. Selle mänguni oli 19-aastane venelane saanud minimaalselt mänguaega. Seda ootamatum oli tema väljakule ilmumine juba esimese veerandaja lõpus. Seejuures närvitses Viktorov esimestel minutitel selgelt, tehes pallikaotuse ja isikliku vea.
Kuid Ainars Bagatskis ei kiirustanud Ivani välja võtma ja nagu aeg näitas, tegutses täiesti õigesti. Järjekordne treeneri võit. Viktorovi kasuks mängis tema tundmatus. Armeelased püüdsid just noore tagamehe arvelt kindlustada kolmesekundiala. Tänu sellele sai volgalaste "jokker" palju heade rünnakute võimalusi.
Esimesed vabad visked sooritas Ivan siis, kui Miloš Teodosic siirdus appi Vladimir Ivlevi läbimurde takistajatele,

 

seejärel püüdsid armeelased peatada kahekesi Ivan Strebkovi, jättes Viktorovi üksinda nurka.

Teisel poolajal kattis Viktorovi Nikita Kurbanov. Seejuures oli armeelasel kohustus aidata kaaslasi kolmesekundialas ning ta jättis vaat et iga nižnilaste rünnaku ajal oma hoolealuse kolmesejoone taha vabaks.
Seetõttu saigi noor nižnilane sooritada oma tabavad visked. Kusjuures sel korral olid need erinevad. Esimeses episoodis kasutas ta ära asjaolu, et Kurbanov liikus kolmes
За счет этого молодой нижегородец и забил свои броски. Причем на этот раз они оказались разнообразными. В первом эпизоде он воспользовался тем, что Курбанов сместился к трехсекундной зоне.

Viktorov liikus rahulikult "alasse".

Sai seal palli.

ja saatis selle koos veaga korvi. 

See rünnak tõstis noore tagamängija enesekindlust. Kaks järgmist punkti kogus ta pärast ründelauapalli noppimist. Ivan jättis korraga kolm CSKA mängijat statisti rolli.

Viimase kaugviske realiseeris Viktorov sarnase skeemi põhjal. Nižnilased toimetasid palli kolmesekundiala piirile oma tsentrile Rašid Mahalbasicile. Too tõmbas enda peale tervelt kolm armeelast, sealhulgas Kurbanovi.

Mahalbasic söötis palli välja vabale Viktorovile.

Too teenis kaugviskega oma 16. punkti ses mängus. 

Ivani saatis suurem edu rünnakul, aga ta ei jäänud ka kaitses nõrgaks lüliks. Ta kogus lõpuks 2 lauapalli ja 2 vaheltlõiget. Kusjuures kaitses paistis ta silma sellega, et ei lasknud selsamal Kurbanovil vabalt liikuda. Armeelased püüdsid neljandal perioodil paaril korral mängida kolmesekundiala lähistel Nikita kaudu. Kuid Viktorov kaitses neis olukordades targalt ega lasknud Kurbanovil oma pikkuse ülekaalu realiseerida. Mõlemas olukorras pidi külaliste ääremängija söötma palli kaaslastele edasi.

Noore talendi suurepärase esituse kõrval ei saa jätta märkimata tervet volgalaste meeskonda - sest just Viktorovi kaaslased lõid tagamehele mugavad rünnakuvõimalused. Ootamatuse efekt töötas. Nüüd pööravad vastased andekale venelasele rohkem tähelepanu - säärastes oludes on end näidata juba keerulisem.

 Кonstantin Kutšer

Jaga
Meeldib?
17
Sponsors