27jaanuar

Kuidas Antonov aitas Nižni Novgorodil Avtodori üle mängida

Nižni Novgorodi ääremängijast kapten Semjon Antonov sai 18. mängunädala MVPks. Siin polnud asi ainult statistikas, palju tähtsam oli venelase panus meeskonna edusse. Konstantin Kutšer vaatleb traditsioonilises rubriigis „Mõttelennud“ venelase tegutsemist viimasel veerandajal.

Nižni Novgorodi ja Avtodori vastasseis oli nädala keskne ning Volga derbi õigustas ootusi. Mängu saatus otsustati alles pingelistel lõpuminutitel.
Nižnilased olid kolm ja pool minutit enne lõppu 4 punktiga taga – 62:66. Siis haaraski nende liider ohjad. Viis järgmist rünnakut kujunesid tema tähetunniks.

Antonov alustas tabavast kaugviskest. Kusjuures nižnilaste rünnak ei sujunud ladusalt. Rünnakuaega polnud järel enam palju, saraatovlased kaitsesid pick-and-rolli vastu hästi. Nad sulgesid abistamise ja vahetustega võimaluse sööta korvi alla.

Dmitri Hvostovil ei jäänud üle muud, kui sööta kolmesejoone taha Antonovile.

Semjoni korvist kaugemalt sooritatud visked pole alati stabiilsed, kuid otsustavatel hetkedel tabab ta tihti. Ta oli ka nüüd täpne. Venelane ei lasknud end lühema Paul Stolli vastuseisust häirida ja tabas kolmese kindlalt.

Järgmisel rünnakul mängisid nižnilased juba selgelt oma ääremängija peale. Pärast pick-and-rolli sundisid Antonov ja Hvostov saraatovlased ebavõrdsele vahetusele.

Semjon jäi kolmesekundiala piirile lühikese Stolli vastu. Võõrustajad kasutasid selle ära ja toimetasid palli oma ääremängijani.

Antonov hakkas vastast üle mängima ja Stollil ei jäänud üle muud, kui teha viga. Avtodori vigadelimiit oli selleks ajaks täis. Venelane karistas neid kahe täpse vabaviskega.

Must-valgeid aitasid ka järgmisel rünnakul ebavõrdsed vahetused. Kusjuures nad ei vajanud nende loomiseks isegi pick-and-rollide abi. Nižnilaste kiire siirdumine kaitsest rünnakule ajas külaliste kaitse segadusse. Selle tulemusena jäid tagamängijad Chappell ja Williams katma ääremängijaid Ruddi ja Antonovit, lühikese Baburini vastu jäi pikakasvuline Peterson.

Sel korral kartsid saraatovlased Antonovile korvi alla antavat söötu. Nende keskmängija Zabelin püüdis valvata kolmesekundiala.

Kuid võõrustajad leidsid lahenduse. Söödeti vabaks jäänud Mahalbasicile, mis sundis Zabelini korvi alt eemalduma.

Sloveen aga suunas palli korvi all hästi endale positsiooni võidelnud Antonovile.

Venelane kasutas selle söödu kiirelt ära, tuues järjekordsed kaks punkti.

Antonov ei piirdunud aktiivsusega ainult rünnakul. Ta hiilgas neil minutitel ka kaitses. Külalised püüdsid venelast kahel korral üks-ühe vastu üle mängida. Kuid too jäi mõlemal korral võitjaks.

Esmalt püüdis Chappell pärast ebavõrdset vahetust teda üle mängida. Kuid ameeriklase läbimurre lõppes kulbiga.

Järgmisel rünnakul jäi sarnases olukorras Semjoni vastu Avtodori uustulnuk Williams. Kuid ka ameeriklase viske järel jäid kaks punkti kaugele.

Antonov näitas mängus Avtodoriga end taas tõelise liidrina. Tänu tema suurepärasele mängule otsustavatel hetkedel suutsid võõrustajad haarata Volga derbis initsiatiivi, muutes 4-punktilise kaotusseisu 3-punktiliseks eduks. Kapteni olemasolu väljakul muudab Nižni Novgorodi märgatavalt tugevamaks. Ainars Bagatskise meeskond võib tänu oma liidrite iseloomule hakata kõige lähemal ajal turniiritabelis tõusma.

Jaga
Meeldib?
8
Sponsors