16veebruar

Ja siis tulevad nad tagasi… Ühisliiga ajaloo 12 uskumatut come-back'i

Veebruari alguses mängis Krasnõi Oktjabr mängus VEFiga tagasi 25-punktilise mahajäämuse ja võttis viimastel sekunditel võidu. Meie koduleht koostas volgogradlaste kangelasteost (see polnud neile esimene, jaanuari alguses võideti Krasnojarskis 22-punktilisest kaotusseisust) innustust saanuna Ühisliiga ajaloo kõige uskumatumate come-back’ide edetabeli.


Himki - Avtodor - 87:84

Kuupäev: 4. oktoober 2015
Tagasi mängitud vahe: 18 punkti
Kangelane: Tyrese Rice
Himki lubas Avtodoril esimesel veerandajal oma rütmi kätte saada – saraatovlased mängisid neile meeldivas kiires maneeris ja tabasid hästi. Malcolm Armsteadi vedamisel juhtisid külalised 10 minutit enne lõppu 18 punktiga. Toimunu meenutas rasket nokdauni, kuid sellega Avtodori muinasjutt ka lõppes. Himki haaras initsiatiivi ja vähendas Tyrese Rice’i püüdluste abil vahet, lõpusekunditel võeti võit.


Krasnõje Krõlja - Himki - 64:68

Kuupäev: 4. veebruar 2012
Tagasi mängitud vahe: 19 punkti
Kangelased: Sergei Monja, Vitali Fridzon
Favoriiti mitte peljanud Krasnõje Krõlja alustas hoogsalt ja juhtis juba 9. minutil 19 punktiga. Võõrustajate julged rünnakud tõid edu, kolla-sinised aga eksisid sageli ja kaotasid palle. Kuid himkilaste kohanemine ei kestnud kaua. Juba teisel veerandil hakati Vitali Fridzoni vedamisel vahet vähendama. Pärast suurt vaheaega astus esile Sergei Monja ja külalised haarasid lõplikult initsiatiivi. Närvilise lõputa hakkama ei saadud, kuid Himki võttis teenitud võidu.


Triumf - Jenissei - 77:81

Kuupäev: 2. detsember 2012
Tagasi mängitud vahe: 19 punkti
Kangelane: Jerry Jefferson
Triumfi korvpallurid olid mängu eel selged soosikud. Nad hakkasid seda staatust kohe ka õigustama. Nende ülekaal oli väljaspool kahtlust, vahe ulatus 19 punktini. Pärast suurt vaheaega olid siberlased kui ümbersündinud. Kusjuures külalisi vedas Triumfi endine liider Jerry Jefferson. Krasnojarsklased tabasid kõik oma 2-punktivisked, tänu sellele vähendati otsustavalt vahet. Võõrustajate langus oli nii valus, et neil ei jätkunud jõudu lõpuheitluseks.


Triumf - Neptunas - 83:80

Kuupäev: 9. detsember 2012
Tagasi mängitud vahe: 19 punkti
Kangelased: Sergei Karasjov, Tywain McKee
Kõigest nädal pärast Jenisseilt saadud kaotust kerkisid Vassili Karasjovi enda hoolealused muljetavaldava come-back’i kangelasteks. Triumf oli soosik ka mängus Neptunasega. Kuid leedulased näitasid iseloomu. Nad asusid juhtima ja kontrollisid kindlalt mängutempot. Kolmanda veerandi esimesed minutid pidid saama otsustavaks. Külalised pääsesid 11-punktilise spurdi abil 19ga ette. Triumf ei suutnud pikka aega vahet vähendada. Lõpuosas võtsid liidrid Sergei Karasjov ja Tywain McKee mängu enda peale. Nad tõid oma korvidega murrangu ja võõrustajatele võidu.


Astana - Krasnõje Krõlja -
98:95

Kuupäev: 27. oktoober 2013
Tagasi mängitud vahe: 19 punkti
Kangelased: Shane Lawal, Brion Rush
Külalised hakkasid teise veerandi keskpaigast Julian Wrighti ja Demetris Nicholsi abil otsustavalt kiirendama. Volgalaste ülekaal kasvas kiires tempos ning kolmanda veerandi alguses lahutas meeskondi juba 19 punkti. Võõrustajad peatasid Shane Lawali ja Brion Rushi vedamisel languse, kuid samaaralaste ülekaal oli endiselt suur. Otsustavaks sai Krasnõje Krõlja mängujuhi Aaron Milesi viies viga. Kolm ja pool minutit enne lõppu oma mängujuhi kaotanud külalised lagunesid täielikult.


UNICS - Astana - 72:70

Kuupäev: 30. oktoober 2014
Tagasi mängitud vahe: 19 punkti
Kangelane: Keith Langford
Astana korvpallurid hoidsid suurema osa ajast initsiatiivi. Nad asusid juba esimesel poolajal 19 punktiga juhtima ega lasknud kolmanda veerandi keskpaigani kaasanlasi mängu. UNICSi päästis traditsiooniliselt kaitse. Oma väljakupoole sulgenud võõrustajad tulid tasapisi lähemale. Lõpp kujunes vabaviskevõistluseks, kus Jevgeni Pašutini hoolealused olid edukamad.


Spartak - Lietuvos Rytas - 72:65

Kuupäev: 13. märts 2012
Tagasi mängitud vahe: 20 punkti
Kangelased: Viktor Keiru, Patrick Beverley ja Loukas Mavrokefalidis
Meeskonnad mängisid alagrupi teise koha ja veerandfinaali otsepääsme peale. Väljakuperemehed olid soosikud, kuid kohtumise algus keeras kõik ennustused kummuli. Leedulased lubasid 15 minutiga visata vastastel ainult 7 punkti ja pääsesid 20ga ette. Puna-valgete peatreener Jure Zdovc leidis suurel vaheajal siiski vajalikud sõnad ja innustas hoolealused kangelasteole. Spartak tuli teiseks poolajaks väljakule võidujanusena: Viktor Keiru, Patrick Beverley ja Loukas Mavrokefalidis vedasid kaaslasi ega jätnud mängu lõpus Lietuvos Rytasele eduvõimalusi.


Jenissei - Krasnõi Oktjabr - 87:89

Kuupäev: 21. veebruar 2015
Tagasi mängitud vahe: 20 punkti
Kangelane: Randy Culpepper
Mängu kolmas veerandaeg algas Elmedin Kikanovici täpse viskega. Sellega kastavas Jenissei tsenter omade edu 20 punktini. Krasnojarsklased nägid end juba võitjatena, kuid Randy Culpepperil olid teised plaanid. Ühest hetkest ameeriklane lihtsalt ei eksinud enam. Teda ei seganud ei vahetuvad kaitsjad, ei kahekesi katmine. Üks vise teise järel jõudis sihile. Culpepper kogus 33 punkti, meeskond võttis tahtejõuga võidu.


Bisons - VEF - 83:82

Kuupäev: 21. november 2015
Tagasi mängitud vahe: 21 punkti
Kangelased: Martin Zeno, Tuukka Kotti
See mäng möödus kaugvisete tähe all. Kuni võõrustajad hästi ei tabanud, oli nende rünnak selgelt nõrk. Riialased kasutasid selle ära. Nad tegid küllalt kergelt vahe sisse ja juhtisid teisel poolajal juba 21 punktiga. Kuid piisas soomlaste kaugpommitajatel tööle hakata, kuid Bisonsi mäng elavnes. Võõrustajad vähendasid kaugvisete ja Martin Zeno kindla mängu abil vahet. Võidu tõi Tuukka Kotti viimaste sekundite täpne vise.


CSKA - Lokomotiv-Kuban - 83:87

Kuupäev: 9. mai 2014
Tagasi mängitud vahe: 22 punkti
Kangelased: Marcus Williams, Derrick Brown
Hooaja 2013/14 veerandfinaalseeria esimene mäng CSKA – Loko kujunes tõeliseks korvpallisõprade pidupäevaks. Meeskonnad pakkusid uskumatu süžee, mis lõppes külaliste happy end’iga. Alguses ei saanud nad võidust unistadagi! Puna-sinised lihtsalt rullusid vastasest üle, teise veerandi alguses oli vahe juba 22 punkti. Kuid see ei löönud krasnodarlasi jalust. Loko leidis tasapisi oma mängu: kaitse hakkas tööle, mäng hakkas minema Derrick Brownil ja Marcus Williamsil ning vahe hakkas selgelt vähenema. Viimane veerand möödus juba kubanlaste täielikul dikteerimisel. Nad tabasid edust tiivustatuna ka rasked visked, samal ajal kui armeelaste liider Miloš Teodosic saatis ühe viske teise järel mööda…


Jenissei - Krasnõi Oktjabr - 86:94

Kuupäev: 10. jaanuar 2016
Tagasi mängitud vahe: 22 punkti
Kangelased: Vassili Zavorujev, Ekene Ibekwe, Vjatšeslav Zaitsev
Jenissei ja Krasnõi Oktjabr kordasid selle aasta jaanuaril sisuliselt aasta tagasi Krasnojarskis peetud heitlust. Ka süžee oli täpselt sama. Võõrustajate totaalne domineerimine esimesel poolajal, kolmanda veerandi alguses rohkem kui 20-punktiline vahe ning seejärel „terasesulatajate“ uskumatu ümbersünd. Teine oli ainult murrangu toonud kangelane. Kui eelmises heitluses oli selleks Randy Culpepper, siis nüüd tõi volgalastele edu kollektiivne mäng. Agressiivne kaitse, kiire üleminek kaitsest rünnakule ja kolmeste kasvav täpsus – need volgogradlaste relvad aitasid nad triumfini.


VEF - Krasnõi Oktjabr - 92:94

Kuupäev: 7. veebruar 2016
Tagasi mängitud vahe: 25 punkti
Kangelased: Vassili Zavorujev, Jerry Jefferson
Ka Ühisliiga ajaloo kõige muljetavaldavama tagasituleku tegi Krasnõi Oktjabr ning seda eelmisel mängunädalal Riias. Kannatajaks pooleks oli VEF. Lätlased domineerisid 25 minutit. Nad juhtisid kolmandal veerandil juba 25 punktiga ja näis, et mäng on tehtud. Kuid volgogradlaste puhul ei tööta tavaline mõttemall. Kolmanda veerandi lõpus ja neljanda alguses tehtud võimas spurt tõi külalised mängu tagasi. Riialased ei saanud hakkama Jerry Jeffersoniga ja kaitsesid halvasti kolmepunktijoont. Ka mängu saatuse otsustas kaugvise. Krasnõi Oktjabri minimaalses kaotusseisus sooritatud Vassili Zavorujevi täpne kolmene 5 sekundit enne lõpusireeni tõi volgogradlastele võidu!

Jaga
Meeldib?
22
Sponsors