29september

Igor Grištšuk:
"Draakonid" panevad teisi end austama

Valgevene meeskond Tsmoki-Minsk ei toonud taevast tähti alla, kuid pani eelmise hooaja lõpus teisi end austama. Nii Astana, Kalev/Cramo, Bisons kui ka Krasnõi Oktjabr – kõik edasipääsu eest võidelnud meeskonnad – tegid põhiturniiri lõpusirgel ebameeldiva peatuse Minskis, kus kaotasid kalleid punkte ja mõni tiim ka play-off’i lootuse.
Igor Grištšuki alistumatu meeskond tegi suvel punktuaalset värbamistööd ja on taas valmis rahu rikkuma.
Tsmoki-Minski peatreener Igor Grištšuk jagas meie kodulehele antud intervjuus eelmise hooaja muljeid, rääkis klubi värbamispoliitikast, „inimesest eikusagilt“ Justin Grayst ja veteran Aleksei Kudrjavtsevist, samuti Valgevene noortest ning sõnastas algava hooaja eesmärgi.

Millise mulje jättis Teie isiklik debüüthooaeg VTB Ühisliigas?
Eelkõige üllatas meeldivalt Ühisliiga kõrge konkurentsitase. Enne, kui nõustusin Minskis tööle hakkama, mõistsin selgelt, et see on tõsine väljakutse. Asja sees olnuna võin veendunult kinnitada, et VTB Ühisliiga on koos Hispaania ja Türgi tšempionaatidega Euroopa üks tugevamaid. Arvan, et siin tehtud töö arendab mind treenerina ja võimaldab teha sammu edasi.

Milline on olnud seni säravaim mäng Tsmoki-Minski juhendajana?
Esitasime hooaja teisel poolel rea säravaid partiisid, saime kodus ka seeria võite. Kuid kõige enam jäi meelde Krasnodaris sealse Lokomotiviga peetud mäng. Ehkki kaotasime, näitasid mehed, et suudavad heidelda võrdselt mitte ainult Ühisliiga, vaid terve Euroopa ühe tippklubiga. „Draakonid“ näitasid, et neil on iseloom ja neid peab austama ka tippklubi. See maksab palju.

Millega on seotud punktuaalne uute mängijate värbamine, mida Tsmoki suvel tegi?
Siin on kõik lihtne. Tsmoki-Minski eelarve on VTB Ühisliiga üks väiksemaid. Seetõttu ei saa me osaleda tähtede ülemaksmise võidujooksus. Püüame lüüa kvaliteedi, mitte kvantiteediga.
Meie meeskonna üks prioriteete on ka koduste mängijate arendamine, anda neile võimalus mängida tõsisel tasemel. Enne mõne välismaalase ostmist otsime võimalust täita sama koht mõne oma mängijaga. Näiteks oma noortemeeskonnast.

Mida toovad meeskonda uued leegionärid Garrett Stutz ja Anthony Hilliard?
Garrett muudab meie korvialuse tugevamaks. Ta on võimas ja kogenud tsenter, kes võitleb hästi kaitses ja töötab kolmesekundialas. Anthony mängustiili teame hästi tema esinemisest Bisonsis. Tundsime puudust niisuguse kaliibriga mängijast, kes jookseks kiirrünnakule ja on võimeline ka ise olukordi lahendama.

Kas Justin Grayd võib nimetada eelmise hooaja leiuks? Ta tuli hooaja keskel sisuliselt eikusagilt ja kerkis üheks liidriks.
„Inimeseks eikusagilt“ oli ta ilmselt laia publiku jaoks. Mina teadsin Grayd hästi ajast, mil juhendasin Poola klubi Anwili. Justin avaldas mulle kohe muljet ega ole sealtpeale oma tasemest allpool mänginud. Kui tekkis võimalus kutsuda ta Minskisse, tegin seda kohe – olin Grays kindel.

Kuidas hakkab Tsmoki eelseisval hooajal mängima?
Võitleme igas mängus nõnda, et fännid ei saaks meile midagi ette heita. Arvan, et meie valitud mängustiil on praeguse koosseisu jaoks optimaalne ja peaks meile edu tooma.

Kui suur roll on meeskonnas 35-aastasel Aleksandr Kudrjavtsevil, Tsmoki-Minski tõelisel sümbolil?
Saša on stabiilne mängija. Arvan, et ta tunneb end meie süsteemis hästi. Ta võib koos Stutzi ja Hilliardi lisandumisega tuua veelgi rohkem kasu.

Millised on meeskonda võetud noorte Valgevene mängijate perspektiivid?
Nii Ženja Beljankov kui ka Sergei Kozlov on kahtlemata andekad mängijaid. Neil on suur tulevik, kuid nad peavad oma potentsiaali täielikuks realiseerimiseks tegema nii treeningutel kui ka mängudes ennastohverdavalt tööd.

Kas olete hoolealustele seadnud hooajaks ka eesmärgid?
Ütlen neile alati: kui anname väljakul endast kõik, tulevad ka võidud. Minu mängijatel on igas mängus ainult üks miinimumülesanne: võidelda nii, et pärast lõpusireeni ei saaks fännid midagi ette heita. See peab tooma edu.

Jaga
Meeldib?
12
Sponsors