25aprill

Dmitri Kulagin ja Edgaras Ulanovas – Liiga parimad noored mängijad

VTB Ühisliiga 2013/14 parimateks noorteks mängijateks tunnistati Triumfi tagamängija Dmitri Kulagin ja Neptunase ääremängija Edgaras Ulanovas.

Selle kategooria auhind (mängijate vanus ei tohi ületada 23 aastat) loodi Liiga poolt koostöös internetiportaaliga championat.com. Tiitli saaja selgub mitme faktori summas: põhiturniiri kõigi kuue kuu, kus nimetati parimate noorte mängijate esikolmik, tulemuste summas, samuti efektiivsuspunktide, Liiga ekspertide nõukogu ja championat.com-i hinnangul põhjal.
Liiga ekspertide nõukogusse kuulub seitse võistlusel osalevate riikide tuntud korvpalliinimest: Heino Enden (Eesti), Ivan Jedeško (Venemaa), Ilona Korstin (Venemaa), Armand Kraulinš (Läti), Tomas Pacesas (Leedu), Jiri Zidek (Tšehhimaa) ja Sergei Tarakanov (Venemaa).

Koguni kaks mängijat – Dmitri Kulagin Triumfist ja Edgaras Ulanovas Neptunasest – kogusid ühesuguse arvu punkte (7). Seega kuulutati nii venelasest tagamängija kui ka leedulasest ääremängija kahekesi kategooria „Parim noor mängija“ võitjateks. Võitluses selle auhinna eest edestasid nad Nymburki keskmängijat Rašid Mahalbasicit (6 punkti), VEFi keskmängijat Derrick Nixi (4 punkti) ja Azovmaši keskmängijat Kirill Natjažkot (3 punkti).
Ühe kategooria auhinna andmine koguni kahele mängijale pole siiski unikaalne juhtum. Näiteks NBA ajaloos on „Parima uustulnuka“ tiitlit jaganud kolmel korral kaks mängijat (viimati juhtus see hooajal 1999/2000, kui auhinnad said Elton Brand ja Steve Francis).

VTB Ühisliiga lõppenud põhihooajal pidas Dmitri Kulagin 17 mängu, kus kogus keskmiselt 8,5 punkti, 3,4 lauapalli, 2,5 korvisöötu ja 8,3 efektiivsuspunkti. Edgaras Ulanovas omakorda tuli väljakule oma meeskonna kõigis 18 mängus ja tema keskmine statistika oli 9,8 punkti, 5,5 lauapalli, 2,2 korvisöötu ja 11,5 efektiivsuspunkti. Seejuures tasub märkida, et erinevalt Ulanovase klubist Neptunase jõudis Kulagini Triumf play-off’i, saades oma alagrupis kõrge kolmanda koha.

„Parima noore mängija“ auhinnad antakse üle tšempionaadi play-off’i ajal.

„Tänan VTB Ühisliigat selle tunnustuse eest,“ ütles Dmitri Kulagin. „On väga tähtis, et noortele korvpalluritele pööratakse suurt tähelepanu. Mina isiklikult võinuksin sel hooajal ka paremini mängida, aga arvan ikkagi, et tegin sammu edasi. Samuti tahan selle auhinna saamise eest õnnitleda Edgaras Ulanovast – ta on väga perspektiivikas mängija. Kui rääkida turniirist, siis see oli väga huvitav – Triumfil olid tõusud ja kerged mõõnad, aga üldiselt kulges see meile edukalt. Nüüd loodame play-off’is edukalt esineda.“

„Olen säärase prestiižse auhinna üle väga õnnelik,“ ütles Edgaras Ulanovas. „Eelkõige tahan tänada oma meeskonda. Sain Neptunases võimaluse end näidata ja sellele auhinnale kandideerida. Vaatamata sellele, et me ei jõudnud play-off’i, olen õnnelik, et meeskond areneb.“

Кuidas selgus "Parim noor mängija"

Parimad (TOP 3) kuude kokkuvõttes*:
1. Edgaras Ulanovas (Neptunas) – 3 punkti (2 esimest, 1 teine ja 1 kolmas koht)
2. Dmitri Kulagin (Triumf) – 2 punkti (2 esimest ja 1 kolmas koht)
2. Rašid Mahalbasic (Nymburk) – 2 punkti (1 esimene, 2 teist kohta)
3. Kirill Natjažko (Azovmaš) – 1 punkt (2 teist, 2 kolmandat kohta)
* - kuu esikolmiku esimese koha eest anti 3, teise eest 2 ja kolmanda eest 1 punkt.

Efektiivsuspunktid:
1. Derrick Nix (VEF) – 3 punkti (keskmiselt mängus 14,8)
2. Rašid Mahalbasic (Nymburk) – 2 punkti (13,7)
3. Kirill Natjažko (Azovmaš) – 1 punkt (12,1)

VTB Ühisliiga ekspertide nõukogu:
1. Dmitri Kulagin (Triumf) – 3 punkti (4 häält)
2. Rašid Mahalbasic (Nymburk) – 2 punkti (2 häält)
3. Kirill Natjažko (Azovmaš) – 1 punkt (1 hääl)

Championat.com-i eksperdid:
1. Edgaras Ulanovas (Neptunas) – 3 punkti
2. Dmitri Kulagin (Triumf) – 2 punkti
3. Derrick Nix (VEF) – 1 punkt

Kokku:
1. Dmitri Kulagin (Triumf), Edgaras Ulanovas (Neptunas) – 7 punkti
2. Rašid Mahalbasic (Nymburk) – 6 punkti
3. Derrick Nix (VEF) – 4 punkti
4. Kirill Natjažko (Azovmaš) – 3 punkti

Jaga
Meeldib?
12
Sponsors