19aprill

Kahurväe päev. Kuidas Himki jäi Nymburkis ellu

Paljude Liiga meeskondade jaoks on mäng Nymburkis olnud sel hooajal paras katsumus. Nii suutis ka Himki eelmisel pühapäeval raskustega saavutada võidu Tšehhi meistri üle. Suurema osa mänguajast juhtisid võõrustajad, kuid Moskva oblasti korvpallurid kallutasid viimasel veerandil vaekausi enda kasuks.

Traditsioonilises rubriigis "Mõttelennud" vaatleb Konstantin Kutšer, mille arvel Himki mängulõpu võitis.

Külaliste edu pandiks said kaugvisked. Himki juhib Liigas täpsete kolmepunktivisete arvu poolest. Nymburkis korraldasid nad vastasele tõelise meistriklassi etenduse kolmese joone taga. Viimase 13 minutiga saatsid himkilased läbi rõnga koguni 11 kolmest.

Viskekahurite edule aitasid kaasa nii enda meisterlikkus kui ka vastaste vead. Välja võib tuua kolm võtmetegurit, mis tagasid Moskva oblasti meeskonnale niisuguse täpsuse.

Nymburki keskendumine kolmesekundialale

Suurema osa kohtumisest himkilased kuritarvitasid kaugviskeid. See fakt veidi nõrgestas Nymburki kaitset perimeetril. Tšehhid keskendusid kolmesekundiala kaitsele. Näiteks kate kattest mängu ajal ei läinud väljakuperemeeste pikad abistama kolmese joone juurde, vaid jäid valvama korvialust.

Selle kasutasidki teatud hetkel ära Aleksei Šved ja Petteri Koponen. Nad tulid katte tagant välja ja viskasid kaugelt ilma vastupanuta. Venelane tabas kaks kolmest, soomlane aga keskpositsiooniviske.

Needsamad kate kattest kombinatsioonid aitasid külaliste snaipreid ka teistes olukordades. Nad said keskmängijalt söödu vabaks viskeks või tabasid kolmese selle arvel, et kaitsev pool kahekordistas oma jõudu korvi all. 

Nymburki eksimused

Mitte väikest rolli mängisid ka võõrustajate eksimused. Neis olukordades oli halastamatu Aleksei Šved. Tarvitses vaid tšehhidel kaotada lauavõitlus oma korvi all või pisut varem joosta kiirrünnakusse, kui himkilased leidsid kolmese joone juures vabaks jäänud venelase. Тema aga saatis palle rahulikult korvi nagu treeningul. 

Sealjuures karistasid külalised Nymburki iga väiksemagi ebatäpsuse eest. Näiteks antud episoodis üritas Howard Sant-Roos vaheltlõiget ja peaaegu oleks see ka õnnestunud. Kuid külaliste ääremängija Tyler Honeycutt mitte ainult ei säilitanud palli, vaid võitis endale ka positsiooni.

Nii tuli võõrustajate tagamängijail loobuda oma meeste katmisest ja minna ahelreaktsioonina partnereid abistama. Himkilased kasutasid selle ära ja toimetasid palli vabale Švedile.

Himki kombinatsioonid snaipri väljajooksuga

Аga Tyrese Rice lõpetas oma visked tänu kombinatsioonile väljajooksuga. Аmeeriklane mängis end tänu kattele suurepäraselt kaitsjatest vabaks.

Meeskonnakaaslased andsid talle õigeaegselt sööte takistamatuks viskeks.

Oma viimased kolm kolmest tabas Rice just tänu sellistele kombinatsioonidele. 

Eriti huvitav oli tema koostöö Švediga kaks ja pool minutit enne lõpusireeni. Venelane näitas iseloomuliku žestiga kombinatsiooni.

Pärast seda jooksis Šved piki küljejoont läbimurdesse. Talle sööstis vastu Rice.

Vastastikuse liikumise ajal andis Aleksei palli klubikaaslasele ning pidurdas ise järsult, blokeerides Rice´i katnud meest.

Selle tulemusena jäi Tyrese kolmese joone taha üksi ning keegi ei seganud tal sooritamast täpset viset.

Mängus Nymburkiga tõestas Moskva-äärne meeskond taas, miks teda loetakse kaugvisete poolest Liiga parimaks. Kolmesed on Himki peamine relv ja nad kasutavad seda edukalt. Duško Ivanovici hoolealuste arsenalis on piisavalt kombinatsioone snaipri viskele viimiseks. Кui aga kollasinistel vise läheb, ei suuda neid pidurdada ükski vastane.


Кonstantin Kutšer

Jaga
Meeldib?
7
Sponsors